reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
A to mnie dalej myli i nie wiem czasem jak mam mówić, w którym tygodniu jestem. Bo na forum i w internecie bardziej funkcjonuje np. 7 +3, i potem nie wiem jak mam mówić ludziom, którzy aż tak w tym nie siedzą :p
To zależy, lekarze zazwyczaj zaniżają jak masz 7+3 to dla nich 7 tydzień ciąży, ja uważam, ze to już 8 bo 7 tydzień się skończył i zaczął 8, a w ogóle to nie ma to jakiegoś większego znaczenia 😉

A to mnie dalej myli i nie wiem czasem jak mam mówić, w którym tygodniu jestem. Bo na forum i w internecie bardziej funkcjonuje np. 7 +3, i potem nie wiem jak mam mówić ludziom, którzy aż tak w tym nie siedzą :p
Ehhh z tymi tygodniami to jest, hehe. Większość lekarzy liczy skończony tydzień więc i ja tak do lekarza mówię, teraz jestem 6+6 więc jestem w 6 tygodniu ciąży, do znajomych mówię, że jestem w 7 😁 a mężowi mówię że jestem 6+6 😁 bo on w ogóle nie rozumie tygodni 🤣🙈🤷

Ehhh z tymi tygodniami to jest, hehe. Większość lekarzy liczy skończony tydzień więc i ja tak do lekarza mówię, teraz jestem 6+6 więc jestem w 6 tygodniu ciąży, do znajomych mówię, że jestem w 7 😁 a mężowi mówię że jestem 6+6 😁 bo on w ogóle nie rozumie tygodni 🤣🙈🤷
To ja się czuję trochę jak Twój mąż :)

Wiesz 12+5 no to już praktycznie 13 tc . Brakuje jednego dnia - Wiec nie przekłamane 😍.

Dziewczyny kiedy powoli zaczynacie kompletować po trochu wyprawkę ? Jestem chyba jakaś nienormalna ale znalazłam upatrzony wózek w super cenie i zastanawiam się czy właśnie teraz go już nie kupić 🙆
Ja co prawda kompletować nie muszę bo w domu mam 11 miesięcznego malucha woec większość rzeczy już mamy ale właśnie w ciąży z synkiem zaczęłam koło 20 tygodnia ciąży. Jakoś po badaniach połówkowych zaraz

Dziewczyny kiedy powoli zaczynacie kompletować po trochu wyprawkę ? Jestem chyba jakaś nienormalna ale znalazłam upatrzony wózek w super cenie i zastanawiam się czy właśnie teraz go już nie kupić 🙆
Ja też zamierzam koło połówkowego usg zacząć robić wyprawkę 🙂 choć najchętniej to zaczęłabym to robić teraz, zaraz, już 🤣

ja myślę żeby w 5 miesiącu zacząć tak pomalutku coś kupować [emoji4]

.

powiem wam, że przez dwa dni zero wymiotów (nudności miałam, ale nie jakieś mocne), a dziś już znowu od rana wymioty [emoji28]
potrzebuję świeżego powietrza, ale mieszkam w środku miasta i po otwarciu okna 8 tak tego powietrza nie ma [emoji19]
rozglądam się za mieszkaniem z dala od centrum, żeby więcej zieleni było, bo nie dam rady z dzieckiem tu gdzie mieszkamy mieszkać

reklama
Dziewczyny jak wymiotujecie to dłuższy czas utrzymują wam się mdłości ? Mi od rana było niedoborze, potem raz zwymiotowałam i potem czułam się już ok. Normalnie zjadłam, bez mdłości. Czy też tak macie czy może się czymś zatrułam?

Do góry