reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Dziewczyny u mnie dzis gołąbki.. Zmeczona jestem ale apetyt na nie wygrał 😄

Jak wrócę z pracy to chce zrobic rolade z bita zmietana z. Mascarpone i owocami...

Musze 🤣

Justyna wspaniale wiesci😍😍😍

reklama
Dziewczyny jestem po pierwszej wizycie lekarz kazał mi wziąść większą dawkę letroxu z 50 na 75 , widziałam 3mm szczęścia i już widziałam bijące serduszko ❤ nie sądziłam że będzie to tak szybko, lekarz dla mojego spokoju przepisał mi duphaston 2x1 , już się uspokoiłam ale od rana nic nie dałam rady przełknąć 🙈 wg @ 6+5 a USG 5+6 jakim terminem bardziej sie sugerować? 😊 jestem dobrej myśli 🥰
Gratulacje 🥰🥰🥰 co do terminu porodu to najbardziej wiarygodny jest ten z pierwszych badań prenatalnych :) ale póki co to patrzyłabym na usg bo ednak owulacja mogła się przesunąć

Jeśli pierwsze usg nie różni się od terminu om więcej niz tydzień to ważny jest termin om ale jeśli różnica jest większa to usg. U Ciebie liczylabym termin om [emoji846]
Dziewczyny jestem po pierwszej wizycie lekarz kazał mi wziąść większą dawkę letroxu z 50 na 75 , widziałam 3mm szczęścia i już widziałam bijące serduszko [emoji173] nie sądziłam że będzie to tak szybko, lekarz dla mojego spokoju przepisał mi duphaston 2x1 , już się uspokoiłam ale od rana nic nie dałam rady przełknąć [emoji85] wg @ 6+5 a USG 5+6 jakim terminem bardziej sie sugerować? [emoji4] jestem dobrej myśli [emoji3059]
Co do mdłości to ja mam coś dziwnego bo mam mdłości na glodniaka jak coś zjem to jak ręką odjął. Dziś w nocy taka sytuacja obudziłam się koło 2 nakarmić syna, no i czuje że mnie zaczyna ciągnąć w żołądku, syn usnął A ja nie mogę bo mnie mdli, wypilam szklankę wody i jest jeszcze gorzej, w końcu poszłam do lodówki zrobić przegląd, zjadłam dwa kabanosy i jak ręką odjął [emoji2368] czy któraś też tak ma?

Gratulacje 🥰🥰🥰 co do terminu porodu to najbardziej wiarygodny jest ten z pierwszych badań prenatalnych :) ale póki co to patrzyłabym na usg bo ednak owulacja mogła się przesunąć
Tak możliwe może być że owulacja była w miedzy 14-20 DC bo mam dłuższe cykle ale były przytulanki więc bardziej miedzy 18-20 DC była owulacja bo brzuch mnie bolał 😊🥰 nie wiem czy wytrzymam te 4 tyg 🙈🙈

Dziewczyny kiedy powoli zaczynacie kompletować po trochu wyprawkę ? Jestem chyba jakaś nienormalna ale znalazłam upatrzony wózek w super cenie i zastanawiam się czy właśnie teraz go już nie kupić 🙆
Ja wózek kupowałam 2 miesiące przed porodem. A resztę rzeczy po 20 TC ciąży 😊
Dziewczyny jak wymiotujecie to dłuższy czas utrzymują wam się mdłości ? Mi od rana było niedoborze, potem raz zwymiotowałam i potem czułam się już ok. Normalnie zjadłam, bez mdłości. Czy też tak macie czy może się czymś zatrułam?
Ja tak mam że jak zwymiotuje to mam spokój od mdłości do wieczora 😊
Dziewczyny jestem po pierwszej wizycie lekarz kazał mi wziąść większą dawkę letroxu z 50 na 75 , widziałam 3mm szczęścia i już widziałam bijące serduszko ❤ nie sądziłam że będzie to tak szybko, lekarz dla mojego spokoju przepisał mi duphaston 2x1 , już się uspokoiłam ale od rana nic nie dałam rady przełknąć 🙈 wg @ 6+5 a USG 5+6 jakim terminem bardziej sie sugerować? 😊 jestem dobrej myśli 🥰
Ja się sugeruje z USG terminem, a i tak dzidziuś sam stwierdzi kiedy chce przyjść na świat 😊
Dziewczyny u mnie dzis gołąbki.. Zmeczona jestem ale apetyt na nie wygrał 😄

Jak wrócę z pracy to chce zrobic rolade z bita zmietana z. Mascarpone i owocami...

Musze 🤣

Justyna wspaniale wiesci😍😍😍
Proszę oznaczać posty z jedzeniem jakoś na początku żeby mnie ostrzegać że mam nie czytać bo odrazu chce mi się to zjeść😊

Jeśli pierwsze usg nie różni się od terminu om więcej niz tydzień to ważny jest termin om ale jeśli różnica jest większa to usg. U Ciebie liczylabym termin om [emoji846] Co do mdłości to ja mam coś dziwnego bo mam mdłości na glodniaka jak coś zjem to jak ręką odjął. Dziś w nocy taka sytuacja obudziłam się koło 2 nakarmić syna, no i czuje że mnie zaczyna ciągnąć w żołądku, syn usnął A ja nie mogę bo mnie mdli, wypilam szklankę wody i jest jeszcze gorzej, w końcu poszłam do lodówki zrobić przegląd, zjadłam dwa kabanosy i jak ręką odjął [emoji2368] czy któraś też tak ma?
No u mnie niecały tydzień różnicy 😊 wg bety byłby to 6 tydzień 21000 miałam w poniedziałek ☺

Ja wózek kupowałam 2 miesiące przed porodem. A resztę rzeczy po 20 TC ciąży 😊
Ja tak mam że jak zwymiotuje to mam spokój od mdłości do wieczora 😊
Ja się sugeruje z USG terminem, a i tak dzidziuś sam stwierdzi kiedy chce przyjść na świat 😊
Proszę oznaczać posty z jedzeniem jakoś na początku żeby mnie ostrzegać że mam nie czytać bo odrazu chce mi się to zjeść😊
następna wizyta za 4 tyg mam nadzieje ze wytrzymam 🤣😘 9 tc to już będzie więcej widać ale i tak widok serduszka mnie rozczulił 🥰 jeszcze w rocznicę ślubu kolejna wizyta 😆

Jeśli pierwsze usg nie różni się od terminu om więcej niz tydzień to ważny jest termin om ale jeśli różnica jest większa to usg. U Ciebie liczylabym termin om [emoji846] Co do mdłości to ja mam coś dziwnego bo mam mdłości na glodniaka jak coś zjem to jak ręką odjął. Dziś w nocy taka sytuacja obudziłam się koło 2 nakarmić syna, no i czuje że mnie zaczyna ciągnąć w żołądku, syn usnął A ja nie mogę bo mnie mdli, wypilam szklankę wody i jest jeszcze gorzej, w końcu poszłam do lodówki zrobić przegląd, zjadłam dwa kabanosy i jak ręką odjął [emoji2368] czy któraś też tak ma?
Ja mam mdłości od południa do wieczora ale dziś w nocy wstałam o 4 i nie spałam godzinę gapiąc się w sufit i czujac się jakbym miała kaca. Wstałam, zjadłam kawałek suchego chleba i przeszło 🙈🤷

reklama
No u mnie została ostatnia jagodzianka 😊😆 wszystko zjedli 🤣

Załączniki

• fe4b0cc5-031e-4e95-869b-b8dc015f5d86.jpg
    fe4b0cc5-031e-4e95-869b-b8dc015f5d86.jpg
    113,7 KB · Wyświetleń: 47
Do góry