reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

reklama
Hej dziewczyny. Jestem z Marcowek ale bliżej mam do was i mam problem. Termin ogólnie mam na 6 marca, jak będzie cesarska to pewnie rozpakuja mnie w lutym i teraz mam pytanie do Was, zwłaszcza do tych które będą miały termin w drugiej połowie lutego.
Co kupujecie swoim malenstwom na wyjście na dwór? Kombinezon zimowy czy jakiś przejściowy.?

Hej dziewczyny. Jestem z Marcowek ale bliżej mam do was i mam problem. Termin ogólnie mam na 6 marca, jak będzie cesarska to pewnie rozpakuja mnie w lutym i teraz mam pytanie do Was, zwłaszcza do tych które będą miały termin w drugiej połowie lutego.
Co kupujecie swoim malenstwom na wyjście na dwór? Kombinezon zimowy czy jakiś przejściowy.?
Ja mam zimowy :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

ja mam jeden zimowy na polarze, i dwa lżejsze ocieplane ... i do tego ciepły śpiworek do wózka. Nie wiem jak to będzie. Bo pierwszy syn to jest wiecznie ciepły i spocony. Jego jak miał 3 miesiące można było ubrać jak dorosłego a zawsze był cieplutki. Chyba nie było takiej sytuacji, że był zimny ale jemu zawsze cieplej :) z czasem wyczujemy jak dzieciaki trzeba ubierać.

Witam,

odnośnie ubranek na wyjście to my postawiliśmy jak większość... na zimowy kombinezonik. Luty, marzec to teraz u nas zima... Do kwietnia i chłód się przeciąga. Lepiej mieć chociaż jeden ciepły. Poza tym mam w spadku dwa lżejsze, przejściowe - ale napewno do szpitala nie będę ich szykować. Ewentualnie przydadzą się jak już faktycznie zawita wiosna. Taka prawdziwa. Nie taka jak te ostatnie.

Zawsze lepiej mieć to "wyjście awaryjne" z ubrankami.

Pozdrawiam

Również mam termin na 6 marca, ale u nas niestety na 100% będzie cesarka w lutym.

Mam pytanie co do wyjścia ze szpitala.... Jest ogólnie zakaz przewożenia dzieci w kombinezonach i kurtkach puchowych. My kupiliśmy śpiworek do fotelika. Ale w takim śpiworku dziecko nie będzie dokładnie owinięte. Stąd moje pytanie: czy lepiej według Was założyć na bieliznę polarowy pajac, czy może jednak ciepłą bluzę z kapturem na przykład?

Dodam, że kombinezon zimowy mamy, ale nie na przejazdy autem. Mam już córkę (teraz prawie 16 miesięcy) i spędzamy mnóstwo czasu na świeżym powietrzu. Dlatego my bez kombinezonu się nie obejdziemy :)

reklama
Również mam termin na 6 marca, ale u nas niestety na 100% będzie cesarka w lutym.

Mam pytanie co do wyjścia ze szpitala.... Jest ogólnie zakaz przewożenia dzieci w kombinezonach i kurtkach puchowych. My kupiliśmy śpiworek do fotelika. Ale w takim śpiworku dziecko nie będzie dokładnie owinięte. Stąd moje pytanie: czy lepiej według Was założyć na bieliznę polarowy pajac, czy może jednak ciepłą bluzę z kapturem na przykład?

Dodam, że kombinezon zimowy mamy, ale nie na przejazdy autem. Mam już córkę (teraz prawie 16 miesięcy) i spędzamy mnóstwo czasu na świeżym powietrzu. Dlatego my bez kombinezonu się nie obejdziemy :)
Ja na bieliznę mam polarowy pajac. W razie potrzeby sweterek jeszcze. :)

Do góry