reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

reklama
Dotkass,podgrzej placki ziemniaczane w mikrofalówce żeby były ciepłe. Jakbym podała mężowi zimne placki to by nie zjadł i nakrzyczał na mnie..:dry:

Zebranie u nas w czwartek. Oj też mi daje popalić to ciśnienie. Właśnie sacze kawę z mlekiem . Moja starsza latorosl wróciła dumna ze szkoły, czyli mamo o nic nie pytaj nie jestem małym dzieckiem ze wszystkim sobie poradzę... Dotkass oj placki na słodko u mnie odpadają. Joanka 1 fajna ta kurtka .

No wlasnie nie wiem jak juz z tym piciem kawy jest. Pytalam lekarza czy moge czasem sie napic kawy takiej slabszej niz zwykle i mowil ze nie powinno sie pic kawy w ciazy, ale jesli bardzo chce to moge raz na czas sie napic. Cisnienie mam idealne. Raz na czas sie napije.
No widzisz a ja słyszałam że spokojnie dwie filiżanki (czyli jeden kubeczek) kawy można pić. Ja pije codziennie jedną kawę. A nawet na weselu zdarzyło mi się dwie słabe w dużym odstępie czasu ;)

Dotkass,podgrzej placki ziemniaczane w mikrofalówce żeby były ciepłe. Jakbym podała mężowi zimne placki to by nie zjadł i nakrzyczał na mnie..:dry:

Nie uznaje mikrofalówki. Moj maz je wszystko co zrobię, a placki na zimno tez są dobre [emoji12] jakby spróbował na mnie się wkurzyć za coś takiego to chyba nie bylibyśmy razem...hmmm właśnie je polane syropem klonowym i jest zachwycony [emoji6]

85993e3koj7clzdz.png

Bozia mu rączek nie dała, sam sobie nie może podgrzać? Nóż mi się w kieszeni otwiera jak coś takiego słyszę, no sorry.

Ja mam w szkole zebranie za tydzień we wtorek 12 września, smażyłam naleśniki z dżemem przed chwilą. Jutro na 9:00 mam wizytę u lekarza,to prawie 16 tydzień. Mam nadzieję że poznam płeć,chyba że mi nie zrobi USG bo to na NFZ..

Ja też robiłam naleśniki z dżemem. W ogóle ostatnio naleśniki cały czas za mną chodzą, mogłabym je jeść codziennie. Za to w I trymestrze to tylko śledzie, kabanosy i ogórki kiszone :p.
Dotkass narobiłaś mi ochoty na placki ziemniaczane ze śmietaną. A to oznacza, że muszę je jutro usmażyć, bo nie minie mi ochota póki nie zjem.

A co do ciuchów to ja już od dawna się w jeansy nie mieszczę. Znaczy się mieszczę, ale są tak ciasne, że szok. Generalnie ja zawsze lubiłam dopasowane ciuchy, więc większość rzeczy mam "na styk". Teraz zostały mi tylko legginsy, a już ponad tydzień temu brzuch mi tak wywaliło, że chyba muszę się wybrać po spodnie ciążowe, a to oznacza dla mnie wyprawę 40km w jedną stronę, bo w moim mieście ciężko o ciążowe ciuchy. I buty też kupić muszę, bo na jesień i zimę mam same na obcasie.

Nigdy nie lubiłam mikrofalówki, zawsze wiedziałam, ze jest niesmacznie i nie zdrowo, a ostatnio dodatkowo natrafiłam na artykuł o kuchence mikrofalowej i jej wpływie na zdrowie i aktywacje choćby komórek rakowych (nie tylko stojąc w pobliżu, a niestety w jedzeniu, który podczas reakcji się uaktywnia) to cieszę się, ze nie używamy.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry