reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

@Mimicat miałam fajne rajstopy w poprzedniej ciąży ( ciążowe- mega wygodne), ale zabij nie pamietam gdzie kupiłam, chyba w gatta

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
A miałaś takie niskie czy wysokie? Drażni mnie jak mam coś na brzuchu (akceptuję tylko spodnie z golfem) - bielizna, rajstopy tylko pod brzuchem.

reklama
Ja tez musze sie niedlugo rozgladnac za spodniami ciazowymi.

Pogoda kiepska. Zawinelam sie pod koldre przytulilam do poduchy ciazowej i zasnelam na godzinke. Bylo blogo. :-)

Dziewczyny pijecie normalna kawe czy zbozowa?

Lali, ja normalną, ale tylko jedną dziennie i cappuccino. Mam zwykle niskie ciśnienie.

Witam się z Wami po nieobecności, jakoś nie było weny na pisanie. Czytałam Was ale teraz już sama nie wiem co i komu. I miesza się kto co pisał. Z tego co pamiętam :

@Paraplu wierzę, że wszystko się wyrówna i jeszcze będziesz myśleć o tycich i słodkich bodziakach dla Malców.

@pyzunia86 cieszę się, że Trojaczki mają się dobrze.

@mavika zupełnie nie widać tych dodatkowych kg. Naprawdę fajnie wyglądasz.

Zakupowe tematy. Ja zakupiłam legginsy rozmiar większe ale raczej wyjdzie, że są na teraz już. Wagowo chyba bez tragedii + 2,5, 17 tydzień będzie szedł. Brzuszek mi wyskoczył. Tak z dnia na dzień i już został.

Strachu się dziś najadłam. Może Wy mi coś napiszcie. Rano obudziłam się wyczuwając (a potem i widząc) gule z prawej strony podbrzusza. Twardą. Z bólem. Chciałam zmienić pozycję i się przyjrzeć ale znikła. Podbrzusze dokucza. Chyba przeholowałam z ruchem wczoraj. Czasem zdarza mi się na moment kłaść na prawej stronie. Na moment bo dokucza coś jak by ból. Ktoś z Was też tak ma? :/

Dziewczynom z przeprowadzek życzę powodzenia. Jeszcze pamiętam jak to u nas było.

@Dotkass u mnie wciąż jajka nr 1.

Pozdrawiam Wszystkie i każdą z osobna.

Myślisz? W tym samym miejscu na ostatnich dwóch usg siedział Maluch... Ale żeby, aż tak. To była chwila. Szok.

Tak właśnie jest [emoji6] a pod koniec ciąży jak potrafi się wypinać [emoji16]

85993e3koj7clzdz.png

Cześć dziewczyny,
Mało mnie od kliku dni, ale coś mnie trafia... Pogoda jest u nas okropna, depresyjna! Co chwilkę mam zmułę z drugiej strony nosi mnie. Mój synek dokazuje okropnie, cały czas chce iść na podwórko, ale niestety z racji deszczu idziemy na spacer tylko w przerwie jak nie pada. Normalnie tracę cierpliwość czasami do niego, a później mam wyrzuty sumienia bo przecież ma dopiero 1,5 roku, choć doskonale rozumie co mu nie wolno, a z cynicznym uśmieszkiem robi swoje... Lekarz odradza mi żłobek, a ja zastanawiam się mocno czy jednak nie zaryzykować. Moje dziecko jest bardzo energiczne, a tu zima za pasem i będzie coraz gorzej. We wrześniu stuknie mi 2 lata jak jestem w domu i to chyba też robi swoje. Pozatym podobnie jak Paraplu daleko mi do szczęśliwej brzuchatki. Czekam do stycznia i chcę, żeby ta ciąża zakończyła się w pierwszym możliwym bezpiecznym terminie dla dziecka.
Co do ubrań to będę chodzić w tym co mam jeszcze sprzed pierwszej ciąży, gdy dużo schudłam, dzięki temu mam np płaszcz w którym dopnę się. Z resztą ja generalnie z tych leginsowycg, getrowych odkąd jestem w domu. A mieszczę się we wszystko, doszłam właśnie do wagi z przed ciąży.
Lecę ogarnąć się bo dziś jedziemy na kontrolną wizytę do chirurga z synkiem, a pogoda straszna i nie chce się wychodzić na zewnątrz.
Lali ja piję normalną, ograniczyłam do jednej dziennie bo zupełnie bez nie dałabym rady.
Miłego dnia brzuchatki!

reklama
Do góry