reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Ja mam utleniane wlosy (pasemka) i jak zapytalam mojego gin czy moge ufarbowac wlosy to popatrzyl na mnie jak na wariata i powiedzial: "Tak Izuniu. I pod sznurkami tez wolno przechodzic" :D

@izabelaaa hahahahah tutaj przyszłam się wyśmiać, żeby tam nie zaśmiecać wątku :) Fajny taki lekarz :)
Ja teraz przy pierwszej ciąży ze wszystkim się zastanawiam "czy mogę". Sok pomarańczowy, balsam do ciała, krem do twarzy, wszystko się muszę orientować. Okazuje się, że sok aloesowy nie można, a np krem do twarzy z witaminą A też nie wskazany. Stąd to przewrażliwienie :p

reklama
@izabelaaa hahahahah tutaj przyszłam się wyśmiać, żeby tam nie zaśmiecać wątku :) Fajny taki lekarz :)
Ja teraz przy pierwszej ciąży ze wszystkim się zastanawiam "czy mogę". Sok pomarańczowy, balsam do ciała, krem do twarzy, wszystko się muszę orientować. Okazuje się, że sok aloesowy nie można, a np krem do twarzy z witaminą A też nie wskazany. Stąd to przewrażliwienie :p

A czemu to soku z aloesu nie wolno?

@pyzunia86 najwazniejsze ze zaraz Ci zbada i podejmie odpowiednie kroki. Bedzie dobrze Niunia.

Eehhh mozecie mnie zwyzywac ale szczerze sie musze przyznac, ze od dwoch dni trawie wiadomosc o plci.
Ciesze sie ogromnie, ze maluchy zdrowe i oby tak zostalo ale nie ukrywam, ciezko znioslam ta wiadomosc, zwlaszcza wczoraj bo juz emocje po wizycie opadly.
Dzisiaj jest juz lepiej :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja się trochę nastawiam na chłopaka, mam parke, niby mówię że obojętne ale w głębi marzę żeby to był chłopak i przypuszczam że jak będzie dziewczyna to też trochę mogę poczuć zawód ale mimo wszystko najważniejsze aby było zdrowe.
U mnie wizyta jutro, będzie 15 tygodni I mam ogromną nadzieję poznać płeć, bo ciekawość mnie zżera!!!

U mnie trzecia ciąża ale ponad 5 lat przerwy I naprawdę mało co pamiętam co można a czego nie. Dopiero chyba w 8 tygodniu ocknelam się że muszę się ograniczyć z kawą [emoji54]

Powiem Wam tak. Na pewno uważajcie na herbatę z pokrzywy. Niby pomaga z obrzekami, bo nie zatrzymuje wody, ale przyspiesza tez skurcze macicy. Ja tak Emme urodziłam. Piłam tej herbatki ile się dało, efekt- przedwczesny poród

To i ja coś wreszcie wrzucę.
1502885487-aaaaaa.jpeg
1502885496-aaaaaa.jpeg
1502885504-aaaaaa.jpeg
1502885510-aaaaaa.jpeg
1502885517-aaaaaa.jpeg

Na ostatnim zdjęciu wyrostek płciowy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bossszeee modle sie tylko by mieli charaktery po Kubie bo ja mam okropny :/

Tyyyyle zdjec dostalam :)
1502881753-aaaaaa.jpeg

To jest mega creepy [emoji23]
1502881771-aaaaaa.jpeg

A tutaj widac siusiaka u "B" :)
1502881788-aaaaaa.jpeg

A tutaj jest "A" ale siusiaka nie widac ale widzielismy na USG :)
1502881844-aaaaaa.jpeg

<< Dwa serca pod sercem [emoji173]️[emoji173]️ >>

Łaaaał piękne :))

U mnie trzecia ciąża ale ponad 5 lat przerwy I naprawdę mało co pamiętam co można a czego nie. Dopiero chyba w 8 tygodniu ocknelam się że muszę się ograniczyć z kawą [emoji54]

Może nie jakaś ogromna przerwa, ale rzeczywiście mogło się też i trochę zmienić. Wiadomo, więcej badań, informacji i przez to, albo dzięki temu więcej ograniczeń. Ale teżnie można się dać zwariować. Wszystko zależy od przypadku. Czasem zalecają kawę w ciąży np na bóle głowy, ale to pewnie jak ma się np. niskie ciśnienie.

Powiem Wam tak. Na pewno uważajcie na herbatę z pokrzywy. Niby pomaga z obrzekami, bo nie zatrzymuje wody, ale przyspiesza tez skurcze macicy. Ja tak Emme urodziłam. Piłam tej herbatki ile się dało, efekt- przedwczesny poród

Dobrze wiedzieć. I herbatę z liści malin nie więcej niż 3 szklanki dziennie. A jak już jest termin porodu, to polecają pić, żeby go przyspieszyć.

reklama
Do góry