reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Ja miałam cesarke na Karowej.Nie miałam tam swojego lekarza.Poszlam w 36 tygodniu ze skierowaniem na cc wyszedl do nas jakiś lekarz z zeszycikiem zapisał mnie na cesarke na 12.04 ale 9.04 w sobotę rano odeszły mi wody pojechaliśmy na karowa,Nie czekaliśmy długo na przyjęcie.

Naprawdę?? :) Jak wspominasz CC tym szpitalu? To była Twoja pierwsza? Ja słyszałam i czytałam dużo pozytywnych opinii na temat Karowej. Tam są specjalistyczne oddziały i czasem jak coś się dzieje to na Karową wiozą z innego szpitala.

reklama
@Miś-owa mnie nigdy nic nie bolalo na USG nawet wczoraj gdzie babeczke latala mi po calym brzuchu by zbadac wszystkie przeplywy u dzieci.
I nieraz musialam mocniej docisnac ale zadnego bolu czy dyskomfortu nie czulam.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Miś-owa ja delikatnie przy prenatalnym miałam dociśnięta macice, bo Maluch nie chciał współpracować, ale nie było to jakoś mocno...na zwykłym usg nie powinno Cię nic bolec [emoji6]

@Sylviia, a czemu espumisan? Gazy Cię męczą?

Hej,
No właśnie też się dziwię, że usg sprawia taki ból..? Mnie nigdy nic nie bolało...
Sylviia a co Cię boli, brzuch? Espumisan ponoć można w ciąży, ale co dokładnie Ci jest?
Dziewczyny a mnie od 2 dni tak bolą plecy, że masakra :( jak mogę sobie pomóc? Niestety odpoczynek trochę tak, ale synek dziś w domku, poza tym muszę pakować wszystko bo za tydzień ta przeprowadzka...

@Miś-owa ja delikatnie przy prenatalnym miałam dociśnięta macice, bo Maluch nie chciał współpracować, ale nie było to jakoś mocno...na zwykłym usg nie powinno Cię nic bolec [emoji6]

@Sylviia, a czemu espumisan? Gazy Cię męczą?

Gazy i to takie że chodzić nie mogę tak mnie brzuch boli, ledwo do łóżka doszłam... Miałam z tym problem przed ciążą, a teraz to już jest w ogóle masakra

@Sylviia espumisan możesz. Ja mam przy sobie w torebce zawsze na wszelki wypadek. Pytałam mojej pani Doktor i mówiła, że jest bezpieczny espumisan w ciąży.
A w którym jesteś tygodniu? Ja miałam ogromne wzdęcia do 12 tygodnia, a teraz trochę lepiej... ale też nauczyłam się czego nie jeść! :) Co dziś zjadłaś?

@kruszynka28 a ciepła kąpiel? Odpręża mięśnie i łagodzi ból. Ale ciepła, nie gorąca. I tak z 15 minut.
Mnie w ciągu najbliższych 2 tygodni też czeka przeprowadzka. Cieszę się, ale jednocześnie już wiem ile to będzie wysiłku :o będę się starać nie dźwigać. Będę pakować, a narzeczony będzie nosić ;) Dobrze, że jeszcze pomoże mój brat.

Ostatnia edycja:
Nie będzie boleć USG, ponieważ to genetyczne było specyficzne, lekarz musiał bardzo dokładnie zbadać Dzidziusia i dlatego musiał go przestawić. U mnie się ułożył akurat dobrze, ale czytałam, że niektórym kobietom zalecają się przespacerować, odprężyć i wrócić na USG. Niektórym właśnie muszą trochę ponaciskać, żeby wszystko było ładnie widać. Było dużo pomiarów itd. A teraz przy kolejnych USG już będzie lepiej i takiej bądź myśli :)

Do usg podchodziliśmy na dwa razy. Maluch nie chciał współpracować. Więc w sumie dwa razy po 20minut maglowania. Z przerwą 30minut na przysiady, spacer i batonik (wg zalecenia Pana Doktora).

Oooo to widze ze wiecej z nas jest obolalych. Mnie znow brzuszek nie boli ale mam katar i boli mnie ucho... A my na wyjezdzie ze znajomymi. Ale zobaczymy ale sie sytuacja rozwinie... Jestesmy pelni nadzieji z mezem ze rozejdzie sie po kosciach.

Ja niestety zaliczyłam konkret chorowanie. Z gorączka, kaszlem i innymi atrakcjami. Na katar używałam wody morskiej do czyszczenia nosa i maści majerankowej (bez dodatków). Katar szczęście szybko mi minął.

Zdrówka.

reklama
Dobrze wiedzieć, że w razie co można espumisan.

Ja niestety ostatnie usg dopochwowe też z dyskomfortem (były próby przez brzuch i było podobnie). Teraz mam wizytę w poniedziałek. Zobaczymy jak będzie tym razem.

Do góry