reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Co Wy takie niespokojne? Nie jestem w stanie przewertować tych ponad 87 stron więc wybaczcie ale nakreślcie mi trochę sprawę, proszę.

..no i też miło, że jesteście ;);)

reklama
Wzdęcia! U mnie po herbatce z kopru jest lepiej. No i trzeba uważać na to co się je. Ja jestem na duphastonie a on niestety jeszcze lubi pogarszać sprawy gastryczne. Ale są tu dziewczyny, które muszą brać więcej leków i ja je podziwiam, bo jednak sterydy czy clexane to nic przyjemnego. Miłego wieczoru dziewczyny! Ja się pakuje i jutro wyjeżdżam na krótki urlop :)
To ja do nich należę – duphaston, clexane, steryd... aż strach pomyśleć jak bede wyglądać na finiszu, ale teraz najważniejsze jest dla mnie to, żeby utrzymać te ciążę i urodzić zdrowe dziecko.

Co Wy takie niespokojne? Nie jestem w stanie przewertować tych ponad 87 stron więc wybaczcie ale nakreślcie mi trochę sprawę, proszę.

Spokoj pewnie w dużej mierze zależy od doświadczeń, a są rożne.
W skrócie 90 stron — Kilka dziewczyn już poroniło lub jest w trakcie, reszta w większości czeka jeszcze na usg, jest tez kilka szczęściar, które mają już zarodek i serduszko :). Mamy sporo mam, które są w kolejnej ciąży.

Olga, dziękuję.

Przykro mi, że stacilyscie swoje dzieci. To bardzo smutne.
Mam nadzieję, że złe informacje już się nie pojawią i wszystkie niepokoje odejdą.

Mi również miło:)
Tak sobie gadamy ;) to oczywiste, że na początku są obawy, bo nie wiadomo czy ciąża się utrzyma. I chociaż wiemy, że nie mamy na to dużego wpływu, to czekanie w pierwszych tygodniach nie jest łatwe. Olga_d ma rację to zależy od wcześniejszych doświadczeń :D

To ja do nich należę – duphaston, clexane, steryd... aż strach pomyśleć jak bede wyglądać na finiszu, ale teraz najważniejsze jest dla mnie to, żeby utrzymać te ciążę i urodzić zdrowe dziecko.
na prawdę ci współczuję, bo zdaje sobie sprawe, że to już jest duże poświęcenie. I już się nie dziwię, że czujesz się taka spuchnięta :D na pewno będzie dobrze :)

Duzo zalezy wlasnie od doswiadczen :/ ja sie dzisiaj rano poryczalam ze stresu. O ile fizycznie czuje sie rewelacyjnie tak psychicznie cienko jest :/

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej z rana :) znowu czeka mnie popołudniowa zmiana w pracy :/ ale jutro wolne :) dziewczyn tu sporo na zelaznych zestawach,ale czego nie zrobi się żeby utrzymać ciążę :) pewnie każda z Was codziennie nagniata cycki żeby sprawdzić czy aby na pewno bolą :) ja niestety też do nich należę :) po trzech stratach mój umysł nie funkcjonuje dobrze,ale tylko spokój i wiara mogą Nas uratować :) dopóki jest nadzieja to trzeba się jej trzymać...każda ciąża rozwija się w swoim tempie :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak, zgadzam się. To zależy od doświadczenia mamy i mastawienia poniekąd. Ja mam 3 ciaze za sobą, dwie piwrwsze na podtrzymaniu, passar, leki i lezenie ale finał szczęśliwy. Trzecia ciąża przebiegła bezproblemowo zupełnie, spokojnie, bez stresów ale fakt faktem wiedziałam co mnie ma zaniepokoic i stosowałam środki prewencji nim cokolwiek się wydarzyło. Finał szczęśliwy. Teraz czekam co czas przyniesie czy jestem w ciazy czy nie ale wolę założyć że tak niż się potem denerwować że zrobilam czy spozyłam albo nie.
Tego szczęśliwego finału Wam życzę.

Do góry