reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

reklama
Ja juz w domu. Chlopcy maja 10cm, okolo 123g i 120g. Przeplywy wszedzie dobre. Szyjka prawie 5cm, pieknie zamknieta. Obaj ssali kciuki [emoji7]troche sie wiercili i bylo ciezko zbadac serduszka ale po dlugiej walce sie udalo :)

Mniej dobre wiadomosci. Wyszla dzisiaj roznica w ilosci plynu owodniowego. Niby roznica jeszcze w normie ale poprzednio jej nie bylo. Moze to byc zapowiedz TTTS [emoji853]lekarka kazala sie nie martwic bo moze sie okazac, ze po prostu taka roznica u nich bedzie i nic z tego nie wyniknie. No ale zamiast USG za 2 tygodnie, bede miec USG juz za tydzien aby zrobic porownanie. Siedze w domu i sie z nerwow poryczalam.
Shit :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Będzie dobrze nie nakręcaj się!

@Dotkass gratuluje kolejnej corci , a jak dziewczyny zareagowaly na wiesc o kolejnej siostrze ? :)

@Paraplu glowa do gory to jeszcze nic nie znaczy, duzym plusem jest dluga szyjka no i ,ze swoje maluchy zobaczysz juz za tydzien

A ja dziewczyny jakas dzis bez zycia jestem nic mi sie nie chce choc pogoda ladna a ja jak padlam po obiedzie na kanape tak leze :p
@mavika dzis robilam buraczki z Twojego przepisu do obiadu i byly pyyszne :)

Cieszę się :D

Ja juz w domu. Chlopcy maja 10cm, okolo 123g i 120g. Przeplywy wszedzie dobre. Szyjka prawie 5cm, pieknie zamknieta. Obaj ssali kciuki [emoji7]troche sie wiercili i bylo ciezko zbadac serduszka ale po dlugiej walce sie udalo :)

Mniej dobre wiadomosci. Wyszla dzisiaj roznica w ilosci plynu owodniowego. Niby roznica jeszcze w normie ale poprzednio jej nie bylo. Moze to byc zapowiedz TTTS [emoji853]lekarka kazala sie nie martwic bo moze sie okazac, ze po prostu taka roznica u nich bedzie i nic z tego nie wyniknie. No ale zamiast USG za 2 tygodnie, bede miec USG juz za tydzien aby zrobic porownanie. Siedze w domu i sie z nerwow poryczalam.
Shit :(

Nie pamiętam, czy Ty masz ciaze jednokosmowkowa? Różnica między chłopcami jest nijaka w zasadzie. Idą łeb w łeb.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć! Chciałabym się dołączyć do Lutowych Mam :-) Ania chwilę przed 40 :-)To będzie moje 3 dziecko. Miałam pierwsze CC później naturalny a teraz mam nadzieję na CC. Już nie mam takiej fantazji co kiedyś :-)
Podczytywalam Was ale miałam obawy aby się ujawnić. Nawet teraz po dobrych wynikach prenatalnych obawiam się cieszyć. I odwrotnie niż kiedyś nie mam potrzeby mówić o tym, że jestem w ciąży...
Nie wiem co jeszcze napisać na początek. Jeszcze nie byłam aktywna na forum :-/
Mam nadzieję że mnie przyjmiecie :-)
Ania czy jesteś moją rowiesniczka? W tym roku masz 40[emoji4]?

Nie pamiętam, czy Ty masz ciaze jednokosmowkowa? Różnica między chłopcami jest nijaka w zasadzie. Idą łeb w łeb.

Tak, jednokosmowkowa.
Rozmiarowo sa identyczny. Wagowo w sumie tez bo roznica 3g to w sumie zadna roznica. I oby tak dalej :)
Roznica w plynie moze zwiastowac, ze TTTS sie za jakis czas ujawni i dlatego mam teraz wieksza kontrole. I to bardzo lubie w tej lekarce od USG, nie gada, ze pozyjemy zobaczymy, tylko od razu rach ciach robimy dodatkowa kontrole bo im wczesniej wykryja tym lepiej dla dzieci :)

A od USG ciagle czuje jakies przelewanie w brzuchu i nie wiem czy to jelita czy to smyranie glowica tak pobudzilo do rozrabiania dzieciaki [emoji38]

<< Dwa serca pod sercem [emoji173]️[emoji173]️ >>

@Leila.jm ja zdaje sobie sprawę ze na 100% to będę pewna po porodzie...chociaż po tym co dziś zobaczyłam to wyglądało identycznie jak u poprzednich naszych dam [emoji12]

@Syla88 nie załamuj mnie [emoji17] taka miałam ochotę...muszę poczytać, dzięki

@Dotkass wiem przepraszam, ale zweryfikuj poczytaj jakby cos o tych kiełkach :)

@Syla88 nie przepraszaj, ale w sumie to w każdej ciąży jadłam i fetę i ser camembert, zdażyło się że i sushi (surowe) i odpukać nic nie było...zatem jak zjem trochę kiełków to liczę, ze nic mi nie będzie [emoji6]

reklama
Powiem Wam, ze przez ta nieprzespana noc i dzisiejsze emocje związane z poznaniem płci jestem tak padnięta, ze marze o tym, by dać dziewczynkom kolacje i iść spać

Do góry