reklama
Leila.jm
Fanka BB :)
@Dotkass gratuluję córci, choć mój gin twardo się upiera że duzo jest pomyłek prze 19-20 tygodniem, więc może jeszcze będzie chłopak hehe. Poza tym mam nadzieję że jednak miesniak nie da co tak popalić...
@Paraplu dobrze ze dzieci zdrowe a z tym płynem wiesz to jeszcze może się zmienić a i usg też ma swoj błąd pomiaru. Nie stresuj się na zapas choć wiem że łatwo mi mówić
Ja zadzwoniłam do gina z tymi moimi kluciami. Powiedział że normalne, brać max dawkę nospy I spokojnie się nie stresować.
@Paraplu dobrze ze dzieci zdrowe a z tym płynem wiesz to jeszcze może się zmienić a i usg też ma swoj błąd pomiaru. Nie stresuj się na zapas choć wiem że łatwo mi mówić
Ja zadzwoniłam do gina z tymi moimi kluciami. Powiedział że normalne, brać max dawkę nospy I spokojnie się nie stresować.
Syrop z cebuli... służę pomocą.
Słoik z pokrywką, w środek 1-2 ścięte cebule (zależy jakie duże) i ok 4 łyżek miodu. Odstawić. Po ok 3h winien być już syropek. Piłam 3 razy dziennie po łyżce stołowej.
Jeszcze ja, bo robię trochę inaczej. 1-2 pokrojone w kostkę cebule, zasypać cukrem i odstawić na godzinę, dwie. Jak w szklance, to ugnieść dobrze łyżką wcześniej i puści sok po tym czasie. Lub na głębokim talerzu postawić pochylony, żeby sok spłynął.
Z miodem nie próbowałam, ale następnym razem spróbuję
@Dotkass z kiełkami bym uważała, moja Pani Doktor, powiedziała, żeby w ciąży nie jeść.
http://www.udietetykow.pl/czego-i-dlaczego-nie-wolno-spozywac-w-czasie-ciazy/
Chrząszczyk
Nie martw się. Wszystko będzie dobrze. Jestem tego pewna.Ja juz w domu. Chlopcy maja 10cm, okolo 123g i 120g. Przeplywy wszedzie dobre. Szyjka prawie 5cm, pieknie zamknieta. Obaj ssali kciuki [emoji7]troche sie wiercili i bylo ciezko zbadac serduszka ale po dlugiej walce sie udalo
Mniej dobre wiadomosci. Wyszla dzisiaj roznica w ilosci plynu owodniowego. Niby roznica jeszcze w normie ale poprzednio jej nie bylo. Moze to byc zapowiedz TTTS [emoji853]lekarka kazala sie nie martwic bo moze sie okazac, ze po prostu taka roznica u nich bedzie i nic z tego nie wyniknie. No ale zamiast USG za 2 tygodnie, bede miec USG juz za tydzien aby zrobic porownanie. Siedze w domu i sie z nerwow poryczalam.
Shit
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Ania,jakie wyszło Ci ryzyko trisomii 21 w badaniach prenatalnych ?Bo mi średnie,czyli 1:1268, ale nie mam wskazania do amniopunkcji,USG wyszło bardzo dobrze. Myślę,że ze względu na wiek wyszło mi ryzyko średnie a nie niskie.
Ryzyko wyszło mi 1:1200. Nie mam wskazania do amniopunkcji a nawet dopisek, że przy wynikach od 1:300 do 1:1000 PTGinekologiczne zaleca Nifty. Uznałam że mój wynik jest całkiem przyzwoity :-)
Chrząszczyk
Prostuje. U mnie nie ma samych chlopcow. Najstarsze moje dziecko to córka.No to moje przeczucia co do Ciebie też mnie zawiodły [emoji14] ale czy to już pewne...?! Heh u Ciebie trzecia dziewczynka a u Chrząszczyka czwarty chłopiec i gdzie tu sens i logika cieszę się, że z dzidzią jest ok
Pięknie rosnął i oby tak dalej, a różnica jest w normie i oby tak pozostało! Nie martw się na zapas! Wiem, że łatwo powiedzieć, ale wszystko jest w normie i tego się trzymajmy!!!! Przytulam
Tym bardziej bądź z nami więcej ja właśnie teraz już mam wizyty co miesiąc i idę w środę, albo w piątek. Długo to, ale jak nic się nie dzieje tak mam przychodzić... JJakoś wytrzymuję, ale jeśli ciężko Ci z tak rzadkimi wizytami to koniecznie umawiaj się częściej! Będziesz spokojniejsza, a spokojniejsza mama to spokojniejszy trufelek (chyba tak swojego bączka nazwałaś z tego co kojarzę)
Chrząszczyk
Pewnie, że przyjmiemy[emoji4]witaj. W, ktorym jesteś już tygodniu?Cześć! Chciałabym się dołączyć do Lutowych Mam :-) Ania chwilę przed 40 :-)To będzie moje 3 dziecko. Miałam pierwsze CC później naturalny a teraz mam nadzieję na CC. Już nie mam takiej fantazji co kiedyś :-)
Podczytywalam Was ale miałam obawy aby się ujawnić. Nawet teraz po dobrych wynikach prenatalnych obawiam się cieszyć. I odwrotnie niż kiedyś nie mam potrzeby mówić o tym, że jestem w ciąży...
Nie wiem co jeszcze napisać na początek. Jeszcze nie byłam aktywna na forum :-/
Mam nadzieję że mnie przyjmiecie :-)
reklama
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka