reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

@Dotkass no moze to zbieg okolicznosci, a moze i wina pokrzywy nikt tego nie wie w każdym razie ostrożnosci nigdy za wiele to prawda.
A odnosnie tego WZ przepraszam, że zawracam znowu gitare, dzis prosiłam o dopisanie mnie do tabelki z terminem porodu, czy musze gdzies jeszcze sie zameldowac?

reklama
@Dotkass no moze to zbieg okolicznosci, a moze i wina pokrzywy nikt tego nie wie w każdym razie ostrożnosci nigdy za wiele to prawda.
A odnosnie tego watku ZW przepraszam, że zawracam znowu gitare, dzis prosiłam o dopisanie mnie do tabelki z terminem porodu, czy musze gdzies jeszcze sie zameldowac?

Nie to wystarczy [emoji6]

16ud3e3kpztre1wh.png

Dopiero teraz mam chwile żeby coś napisać Cały dzień w biegu Po południu wizyta u położnej Standardowo zmierzyła ciśnienie i posłuchała serduszka Naastepna wizyta uwaga 23/11 !!! Dobrze ze będę w Pl to przynajmniej sobie morfologię zrobię No i Usg oczywiście
Później zawiozłam syna na mecz i wróciliśmy dopiero po 8 Ale zmarzłam U was tez już takie zimne wieczory są ???
Dotkass Gratki zakupu wózka :) i tez czekam na zdjęcia
Monisiek 88 U mnie to już 4 ciąża a pewna nie jestem czy to co czuje to ruchy dzidzi czy jelita Takie dziwne uczucie Tez już bym chciała mieć regularne kopniaczki [emoji4]
Asieek Super ze wizyta udana [emoji3]
Antymatter. Witaj i gratki [emoji847]

Leżę juz w łóżku ale chyba wstanę coś zjeść jeszcze [emoji848]Miłej nocki mamuśki [emoji4]
Martula Masz jutro wizytę czy coś mi się pomieszało ? Jak tak to trzymam kciuki żeby z szyjka było lepiej Koniecznie daj znać po

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Paraplu Daj spokój nic nie gadaj Wizyta z położno w 16tc 28tc a potem to nie pamietam czy 36 i 40 dopiero czy jeszcze w 32tc jest Jeszcze mam sobie umówić wizytę u lekarza rodzinnego Ale co on mi powie hehe Ciśnieniomierz w domu mam detektor tętna tez ... więcej pozatym na wizytach nie robio
A No i USG jeszcze mam 22/09 - ostatnie !!!
Opieka rewelacyjna Nie narzekałam w 2 pierwszych ciążach bo wszystko było ok ale po stracie myślałam ze chociaż w kolejnej ciąży będę miała tych wizyt więcej A tymczasem miałam tylko jedno dodatkowe usg w 7tc Po jakiego ciuła to nie wiem No ale cóż poradzić Wrócę z Pl to poszukam jakiegoś polskiego gin w okolicy i myśle ze będę chodziła co 4tygodnie

Pewnie już wszystkie śpicie.
Ale to nic zapytam się o coś Jutro jak coś mi odp [emoji57]
Czy któraś z was ma problem z myciem zębów ? No ja rano to jeszcze jako tako No ale wieczorem to nie mogę za cholerę .... robi mi się niedobrze podbija i często wymiotuje To jest okropne bo nawet płynu użyć nie mogę Myślałam że to minie jak mina mdłości i wymioty ale skąd ...[emoji36]
Jak macie coś takiego to jak sobie z tym radzicie ??

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Dzień dobry :)
Dziś jakoś wyjątkowo udało mi się ogarnąć na tyle ze jescze mogę się przywitać przed wyjściem do pracy :)

Wizytujacym życzę samych dobrych wieści :)

Mąż wczoraj ugotował barszcz czerwony a robi najlepszy na świecie :tak: do tego uszka, uwielbiam :) juz sobie spakowałam porcję do pracy :biggrin2:
W ogóle to coraz więcej prowiantu ze sobą zabieram :rofl:

Miłego dnia Dziewczyny :biggrin2:

Dzień dobry :)

Paraplu piszę się na tabelę i wz. Tworzę już priv.

Barszcz i uszka... mm mm...

Zazdroszczę chodzenia do pracy... :/

Dobrego dnia ;) ;)

Witam się i ja, nic nie piszę bo znowu zamęczają mnie jelita, refluks itd...Gorzej niż w tamtej ciąży :/ Ale mam pytanie do dziewczyn,które już czują ruchy...Też tak macie, że czasem czujecie a później nawet kilka dni prawie nic? Ja już oczywiście łapię paranoję, nie wiem jak często w takim okresie powinno się czuć ruchy? Ja jestem za chuda i to druga ciąża i może dlatego tak szybko zaczęłam czuć, ale 2 dni temu czułam je wyraźnie a np wczoraj z jeden czy dwa ruchy i nawet co do tych nie mam pewności, że to dzidziuś...Czy to normalne tak wcześnie, czy jak już zaczęłam czuć to powinnam czuć regularnie?
Miłego dnia wszystkim paniom i dzidziusiom :)

reklama
@Monisiek88 doskonale Cię rozumiem. Strach będzie nam towarzyszył już do końca ale bedzie latwiej jak poczujemy ruchy maluszków :-) ja bym bardzo chciała i w sumie bardzo bym się zdziwiła, żeby mój B. sam z siebie zaproponował kupno czegokolwiek czy dla jednego czy drugiego dziecka. U nas ja dowodzę zakupom, on oczywiście jak rzucę temat to pomaga ale inicjatywy zero.

Co do ruchów to w pierwszej ciąży w 15 tygodniu już czułam. Teraz czekam na to z utesknieniem, jest 15 tydzień i nic, może przy małej nie mam czasu skupiać się tak na sobie jak wcześniej, a moze bedzie spokojniejsze dziecko? ( takie tam marzenia :p)

Napisane na E6883 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry