reklama
Paraplu
Fanka BB :)
Paraplu tłumacz ciemnej masie dalej... Ja nic nie wiem co jak kiedy po co.
ZZO to znieczulenie zewnatrzoponowe, to wklucie w kregoslup, znieczula od pasa w dol
<< Dwa serca pod sercem [emoji173]️[emoji173]️ >>
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
Epidural to ZZO.
ZZO to polska nazwa na zabieg przy ktorym uzywa sie epiduralu do znieczulenia.
Podczas CC także podaje się znieczulenie zewnatrzoponowe, nie zawsze bo także podpajęczynowkowe, jednakże to anestezjolog podejmuje decyzje
Dotkass
Paraplu
Podczas CC także podaje się znieczulenie zewnatrzoponowe, nie zawsze bo także podpajęczynowkowe, jednakże to anestezjolog podejmuje decyzje
Tru. Narkoza jest malo kiedy stosowana.
A przy planowanych cesarkach to juz wielka rzadkosc aby byla narkoza.
Paraplu
To od pasa w dół wiesz co się dzieje. To tak bym wolała. Chcę odrazu Malucha do siebie i być "trzeźwa"
Tak jest fajnie ale rodzac SN trzeba sie tez liczyc z cesarka w pelnej narkozie. Jesli dojdzie do zagrozenia zycia Twojego i/lub dziecka to nie ma czasu na bawienie sie w precyzyjne wkluwanie w kregoslup. Usypiaja wtedy do cesarki.
Dotkass
reklama
Dotkass
Tak jest fajnie ale rodzac SN trzeba sie tez liczyc z cesarka w pelnej narkozie. Jesli dojdzie do zagrozenia zycia Twojego i/lub dziecka to nie ma czasu na bawienie sie w precyzyjne wkluwanie w kregoslup. Usypiaja wtedy do cesarki.
Mnie na szczęście nie usypiali...udali się wbić, mimo cholernych skurczy jakoś dali radę...pamietam, ze mimo zasłonki obserwowałam wszystko w lampie i widziałam jak wyciągają Amelkę [emoji12]