reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamusie 2018

Polecicie mi cos na zapalenie pecherza? Fiola dostanechyba. Czwarty dzien sie mecze. Biore femisept uro i niby w ciagu dnia jest lepiej ale rabo az placze przy sikaniu. Sorki za takie uzewnatrznianie sie ale juz nie wiem co wymyslic. Nie chceantybiotyku a z drugiej strony jak nie przejdzie to bede musiala isc do lekarza. Jak do tej pory zauwazylam ze najbardziej to pomaga mi woda z cytryna. Ale moze poradzicie cos jeszcze?

reklama
Ja mam usg robione w trakcie wizyty. Wizyta kosztuje zawsze tyle samo czy to z usg czy bez.
A widzisz, to u mnie jest trochę inaczej. Wizyta wizytą, a na USG miałam wyznaczony inny termin. Wtedy wykonuje tylko USG nie zagląda do karty ciazy, nie waży itp. Tak to u nas wygląda.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ehh w Polsce macie fajnie bo dostajecie badania do reki. W Holandii wszystko dostaje lekarz i na oczy nie widze wynikow [emoji35] lekarz pozniej mowi, ze jest wszystko okej a pacjentka nawet nie wie jakie badania miala robione np. z krwi. musze za jezyk na wizycie dopiero ciagnac zeby sie szczegolow dowiedziec i jakie wyniki przyszly bo mnie zdanie "wszystko jest w normie" malo satysfakcjonuje.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

naprawdę??? Ale mnie zaskoczyłaś, kurczę, a wydawało mi się, że to podstawowe prawo pacjenta - w końcu to jego wyniki, nie lekarza ;) a jak np. chciałabyś zmienić lekarza, to wtedy ma obwiązek wydać Ci całą dokumentację medyczną, czy nie?
chyba bym oszalała... to rozumiem, że o wyniki on-line już nie mam co pytać, tak, że możesz sobie podejrzeć, wydrukować itd.

Dostałam tylko fotki, opisu nie mam

A na zdjęciu poniżej w opisie zdjęcia poniżej nie masz CRL, tyg ciąży i NT?

16ud3e3kpztre1wh.png

Polecicie mi cos na zapalenie pecherza? Fiola dostanechyba. Czwarty dzien sie mecze. Biore femisept uro i niby w ciagu dnia jest lepiej ale rabo az placze przy sikaniu. Sorki za takie uzewnatrznianie sie ale juz nie wiem co wymyslic. Nie chceantybiotyku a z drugiej strony jak nie przejdzie to bede musiala isc do lekarza. Jak do tej pory zauwazylam ze najbardziej to pomaga mi woda z cytryna. Ale moze poradzicie cos jeszcze?
Może lepiej idź do lekarza i nie zwlekaj, bo skończy się antybiotykiem

A widzisz, to u mnie jest trochę inaczej. Wizyta wizytą, a na USG miałam wyznaczony inny termin. Wtedy wykonuje tylko USG nie zagląda do karty ciazy, nie waży itp. Tak to u nas wygląda.

ja tak samo, wizyta to wizyta, na usg oddzielnie, lekarz wykonujący usg jest inny, siedzi w gabinecie takim tylko do usg i trzaska tylko usg przez cały dyżur :)

Eh tak sobie czytam i znow mam wrazenie, ze mylicie pierwsze obowiazkowe miedzy 10-14tc zwykle USG gdzie tez sie wszystko sprawdza z nieobowiazkowym, platnym i wykonywanym tylko przez lekarzy z certyfikatem, USG genetycznym (ktore moze byc na NFZ jesli dostanie sie skierowanie).
To dwa rozne badania.

Ale dobra juz nie pisze o tym bo znow wyjde na medyczna nazi [emoji85]

Dokładnie tak jak piszesz :)

Mam dziś wizytę i o dziwo jestem spokojna jak nigdy :) trzymajcie kciuki za to żeby dzidzia chciała w końcu pokazać co ma między nóżkami bo umieram z ciekawości :p

naprawdę??? Ale mnie zaskoczyłaś, kurczę, a wydawało mi się, że to podstawowe prawo pacjenta - w końcu to jego wyniki, nie lekarza ;) a jak np. chciałabyś zmienić lekarza, to wtedy ma obwiązek wydać Ci całą dokumentację medyczną, czy nie?
chyba bym oszalała... to rozumiem, że o wyniki on-line już nie mam co pytać, tak, że możesz sobie podejrzeć, wydrukować itd.

No jak sie ich zapytam to mi powiedza co badali i wynik ale sami z siebie tylko powiedza, ze jest wszystko w normie. Idiotyczne jak dla mnie bo na granicy normy to norma.
Przez to cale zamieszanie z moja dokumentacja i nerwami jakie nas to kosztowalo to nawet nie wiem jakie badania mi zlecono z krwi. W poniedzialek bede w szpitalu to im powiem ze niech mi drukuja bo jest to mi potrzebne to dokumentacji w Polsce. Przynajmniej sie upewnie czy mi zlecili wszystko co mieli zlecic.

<< Dwa serca pod sercem [emoji173]️[emoji173]️ >>

reklama
A ja właśnie wstawiłam schabik to piekarnika- zrobię w sosie, ogóreczki kiszone z cebulka jako surówkę, aż mi ślinka cieknie [emoji12]

Do góry