reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Dziewczyny, czy wasze zarodki były większe niż wskazywał to termin Om?
Byłam w piątek na usg u innego ginekologa. Wg Om powinien to być 10t2d i tak do tej pory się to równalo z usg. Teraz zarodek jest długości 4,09 cm i lekarz twierdzi, że to 11t0d czyli prawie tydzień roznicy. Lekarz przypadkowy bo zależało mi by dostać skierowanie na badania lab w ramach abonamentu i przy okazji mam skierowanie na usg genetyczne i test papp-a wiec poszłam do pierwszego wolnego.
Mam nadzieje, ze ten szybki wzrost nie świadczy o jakichś nieprawidłowościach.
U mnie wielkość malucha szła łeb w łeb z terminem wg ostatniej miesiaczki. W 9t6d wielkość groszka była 33mm.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Byłam w piątek na usg u innego ginekologa. Wg Om powinien to być 10t2d i tak do tej pory się to równalo z usg. Teraz zarodek jest długości 4,09 cm i lekarz twierdzi, że to 11t0d czyli prawie tydzień roznicy. Lekarz przypadkowy bo zależało mi by dostać skierowanie na badania lab w ramach abonamentu i przy okazji mam skierowanie na usg genetyczne i test papp-a wiec poszłam do pierwszego wolnego.
Przypomniało mi się, że jak byłam w ciąży z synem to różnica pomiędzy wielkością a terminem wg om była 2 tyg. Tylko ciaza była już większa.

Hej czytalam wieczorkami ale pisac nie bylo czasu. Ja niestety swoich zdjec tez nie rzucam w neta ale Wy jestescie przesympatyczne wszystkie ja o eslumisan pytalam lekarza i mozna.

Dziewczyny czy Wy i tatusiowie jesteście już przywiązani do tych fasolek w brzuchu, czy tylko my jesteśmy dziwni i jest to jeszcze dla nas abstrakcja, że ktoś tam w tym moim brzuchu mieszka?
Myślę że faceci bardziej się angażują i okazują czułość bąblowi jak pokaże się większy brzusio no i kopniaczki poczują.Ja już kocham tą kruszynkę i gadam czasem do brzuszka,starszy synuś to cały czas zwraca się do brzuszka jak do siostry bo według niego tam musi być siostra bo brata już ma [emoji5]

Byłam w piątek na usg u innego ginekologa. Wg Om powinien to być 10t2d i tak do tej pory się to równalo z usg. Teraz zarodek jest długości 4,09 cm i lekarz twierdzi, że to 11t0d czyli prawie tydzień roznicy. Lekarz przypadkowy bo zależało mi by dostać skierowanie na badania lab w ramach abonamentu i przy okazji dostalam skierowanie na usg genetyczne i test papp-a a ze zależało mi głównie na skierowaniach wiec poszłam do pierwszego wolnego lekarza, którego nie znam.

W pierwszej ciąży synuś wyprzedzał o jakieś 5 dni a młodszy znowu był mniejszy a teraz termin z miesiączki mam na 2.02 ale z USG mam na 26.01 i tym z USG się sugerują.

Ja się już lepiej czuje laski,niby już nie plamię ale rano np po toalecie jak się podcieram to jest trochę brunatny papier [emoji17] oszczędzam się ale nadal się bardzo boję....

Wszystkim urlpowiczą życzę super pogody i przyjemnego wypoczynku.

85993e3kchlbfohk.png

Dobranoc Dziewczyny.
Jeszcze chwilę spędzę przy książce a potem luli. Upał dał mi się dzisiaj we znaki no i te moje wzdęcia, ech. Jutro zakupie Espumisan, mam nadzieję że pomoże bo tak się dłużej nie da.
Spokojnej nocy :)

Dobranoc Dziewczyny.
Jeszcze chwilę spędzę przy książce a potem luli. Upał dał mi się dzisiaj we znaki no i te moje wzdęcia, ech. Jutro zakupie Espumisan, mam nadzieję że pomoże bo tak się dłużej nie da.
Spokojnej nocy :)
Spokojnej nocki, bez nadmiernego biegania do toalety[emoji38]

reklama
Ja jestem z Gryfina ale Szczecin dobrze znam. Chodziłam tam do Liceum no i studiowałam [emoji5] Super miasto [emoji173]
Osobiscie bardziej podoba mi sie Gorzów Wlkp. Do Szczecina w ogóle mnie nie ciągnie. Nie żałuję również, że wyprowadzilam się do mniejszego miasta.[emoji4]

Do góry