reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Dobra zapisałam się na piątek na wizytę prywatna bo już nie wytrzymam! Wizyta u mojego lekarza dopiero 07.08... A tak Wam zazdraszczam że widujecie swoje maluchy że ja też chcę! [emoji16]

Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
— Phil Bosmans

reklama
Ja czuje, że będzie dziewczynka, wszystko chyba też na to wskazuje, tylko moja mama obstawia chłopaka :) jedyne co budzi moje wątpliwości to to, że wyglądam ładnie, wręcz kwitnąco i tak też się czuje :) więc same sprzeczności. A nawet trudno mi teraz powiedzieć czy wolałabym chłopca czy dziewczynkę, bo mi się codziennie odmienia :) okaże się 3 sierpnia. Czy wy na USG genetyczne wchodzicie z partnerem czy raczej same, bo nie wiem jak to jest przyjęte. Kiedy zabrać faceta na USG?

Powiem Ci ze w pierwszej ciąży wyglądałam kwitnąco, w drugiej gorzej i są dziewuchy [emoji12]...ja mam ciut inna teorie: 1 ciąża super wyglądałam- nie zabrała mi córa urody- efekt podobna do tatusia, 2 ciąża wyglądałam dość kiepsko- uroda zabrana- córa podobna do mnie

Moj chodzi ze mna od poczatku na kazde. Tylko na SORze bylam sama. A ja mam przeczucie ze u mnie bedzie chlopak ale nie wiem czy to nie tak ze bardzo bysmy chlopca chcieli

W pierwszej ciąży każda wizyta była wspólna, druga już nie- raz ze nie potrzebowałam na każdej wsparcia, dwa trzeba było logistycznie wiele spraw połączyć i umiejętnie rozwiązać, trzecia ciąża- podobnie jak wyżej tylko razy dwa [emoji6]

Hej dziewczyny ja ostatnio tak slabo sie czuje ze szok.. slabe mam cisnienie i normalnie chodze jak zombie...wizyta dopiero 2.08

Jezeli chodzi o przeczucia to ja zupelnie nie mam...w sumie z zachcianek to ostatnio i slodkie i kwasne wiec tym bardziej nie wiem...:)

uwo9s65gu1738u3h.png

Kochana trzymaj się, może to chwilowe to złe samopoczucie [emoji182]

Ja już jestem po wizycie i było cudnie!!!Widoczek podskakujacego maluszka jest niesamowity [emoji5][emoji173]️Wszystko z maluszkiem dobrze termin się mi znowu przesunał tym razem na 26.01 i według USG to jestem w 12t5dc maluszek ma już 63,2mm a przeierność karkowa 2mm w normie jest [emoji5] moja waga super bo tylko 59,5kg waga startowa 58kg [emoji5]
A to moje maleństwo [emoji173]️[emoji173]️

1500478755-aaaaaa.jpeg

Co do przeczucia to w poprzednich ciażach od samego poczatku czułam że to sa chłopaczki a tym razem czuję że dziewczynka,zobaczymy czy dobrze czuję [emoji6][emoji5]

Gratuluje!!! I zazdroszczę wagi [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Powiem Ci ze w pierwszej ciąży wyglądałam kwitnąco, w drugiej gorzej i są dziewuchy [emoji12]...ja mam ciut inna teorie: 1 ciąża super wyglądałam- nie zabrała mi córa urody- efekt podobna do tatusia, 2 ciąża wyglądałam dość kiepsko- uroda zabrana- córa podobna do mnie

W pierwszej ciąży każda wizyta była wspólna, druga już nie- raz ze nie potrzebowałam na każdej wsparcia, dwa trzeba było logistycznie wiele spraw połączyć i umiejętnie rozwiązać, trzecia ciąża- podobnie jak wyżej tylko razy dwa [emoji6]

Kochana trzymaj się, może to chwilowe to złe samopoczucie [emoji182]

Gratuluje!!! I zazdroszczę wagi [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No to kolejne potwierdzenie że będzie dziewczyna u mnie. W pierwszej ciąży wygladalam i czułam się kwitnaco - syn kopiuj wklej mój mąż. Teraz wyglądam i czuje się jak [emoji90]. Wszystko jasne...

No to kolejne potwierdzenie że będzie dziewczyna u mnie. W pierwszej ciąży wygladalam i czułam się kwitnaco - syn kopiuj wklej mój mąż. Teraz wyglądam i czuje się jak [emoji90]. Wszystko jasne...
Hehe ja mam całą listę objawów jak na dziewczynkę plus przeczucie, a mój lekarz dostrzegł chłopca jak narazie :p

Heh no właśnie ja czuję się zupełnie inaczej jak w ciąży z synem. A, że własnie nie zmieniłam się na twarzy to mój tata od początku obstawiam, że będzie chłopiec. A że ja mam wszystkie objawy na dziewczynkę to inna sprawa, zupełnie jak Ty :D do tej pory mój mąż chodził że mną na wszystkie usg, akurat w poniedziałek na genetynym nie mógł być i byłam sama. Myślę, że to już od Was zależy czy chcecie razem iść na usg czy nie:-) :)
Ja już sama nie wiem co mi intuicja podpowiada :). A może to jest tak, że podświadomie wolę dziewczynkę dlatego myślę że będzie dziewczynka.
Z wizytą u ginekologa to bardziej chodzi o to, że ja nie wiem jak to w praktyce wygląda, czy mąż od razu wchodzi ze mną do gabinetu czy mam najpierw kogoś zapytać? Dla mnie to nowość, bo przecież do lekarzy chodzę sama od kilkunastu lat :D a na taką zwykłą wizytę, na której będzie i badanie i USG też można go wziąć? A co w czasie badania gin? Wiem, że głupie pytania, ale na prawdę nie mam pojęcia :)

Dzięki za wypowiedzi na temat wyjazdów. Ja co prawda nie planuje lecieć samolotem, bo my lubimy mieć samochód pod ręką więc wszędzie gdzie się da jeździmy :) zdecydowałam, że jedziemy, tylko na Chorwację bo bliżej i bezpiecznie się tam czujemy :) oczywiście prawie przed samym wyjazdem mam wizytę więc jak cokolwiek będzie nie tak to zrezygnuję. Myślę, że dobrze mi zrobią takie wakacje, a najwyżej kupię sobie ten detektor coby nie panikować :D

reklama
@Shemshi ja zawsze wchodzę sama, gadam sobie z moja gin, bada mnie a później, albo idziemy do innego gabinetu na usg, wtedy jeśli jesteśmy razem maz idzie z nami, a jeśli w gabinecie pytam czy mogę poprosić męża i go proszę... mówię o pierwszych ciążach, w tej był ze mną tylko raz, po wizycie kontrolnej jak wyszłam ze szpitala

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry