reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Cześć Dziewczyny! Oj produkujecie tu prorodukujecie [emoji4] staram się codziennie czytać, ale braknie mi czasu żeby cokolwiek napisać... z tego co wyczytałam nie tylko ja mam jutro wizytę i nie tylko ja tak się nia stresuje... z jeden strony odliczam godziny żeby zobaczyć moje maleństwo z drugiej tak bardzo się boję, że będzie coś nie tak...
Piszecie o dzisiejszych snach mojemu P. śniło się dziś że urodziłam i raz byla dziewczynka raz chłopczyk [emoji39] on sam chyba nie może się zdecydować co by chciał [emoji39]
Kochane powiedzcie jak z waszymi piersiami? Bolą Was? Mnie od samego początku bardzo bolą i urosły jakiś rozmiar, jednak ostatnimi dniami mam wrażenie że jest różnie raz bolą raz nie, raz są nabrzmiale a raz robią się mniejsze.

reklama
@Ssabrinaa to widzę ze miałaś podobnie jak ja...tez brak postępu porodu...Młoda mi się wybiła z kanału rodnego i nie miałam boli partycji przy pełnym rozwarciu- stwierdziła nagle, ze jednak wraca do brzucha [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dlatego też napisałam ze się nie czepiam ;) nie moje ciało nie ja :) nie rodziłam w pl ale tez sporo słyszałam. Co do cc gdybym nie miała mogłabym w sumie siedzieć cicho ale mialam taki i taki poród i mam jakieś tam swoje wyrobione zdanie. Ale tak jak napisałam podejście do pacjenta w de a w pl to niebo a ziemia. Wiec nie odbierajcie tego jako atak bo jakoś tak odczułam. Mam prawo do swojego zdania na swoich doświadczeniach

Napisane na SM-N910F w aplikacji Forum BabyBoom

@Lali powodzenia. Na pewno będzie Ok [emoji16]

@marluk210 mnie bolą, nie tak samo jak na początku ciąży, najgorzej jest jak zdejmuje wieczorem stanik i wypadają...oj co to jest za ból [emoji37]

Współczuje przeżyć,ale w ciaży często moga nas nawiedzać przeróżne sny.Mnie za to dzisiaj snił się dentysta i leczyła mi zęba kanałowo,finał-finałów wyszłam od niej z dziura w zębie.

Oj temat porodowy zaczełyście,bardzo delikatny temat.Ja tam nie mam nic przeciwko cc i sn.Próbowałam sn przez 24h,wszystko czułam,skurcze parte itd tylko że bobas nie chciał wyjść wiec skończyło się na cc.Przy drugim mimo że chciałam spróbować sn to lekarze odmawiali i było cc.Opieka w szpitalu cudowna,jednak tutaj nw UK te wszystkie położne,pielęgniarki sa bardzo życzliwe,pomocne i zawsze uśmiechnięte,ani razu nie odczułam żadnej przykrości z ich strony [emoji5]

Dzisiaj USG trzymajcie kciuki dziewczyny bo już stresik mam!!!

85993e3kijr8euwy.png

Taka opiekę to ja rozumiem :) kciuki trzymam :)

@Lali powodzenia. Na pewno będzie Ok [emoji16]

@marluk210 mnie bolą, nie tak samo jak na początku ciąży, najgorzej jest jak zdejmuje wieczorem stanik i wypadają...oj co to jest za ból [emoji37]

Mnie piersi tak nie bolą jak mam mega drażliwe sutki.

Kto ma termin na drugą połowę lutego? Ja mam na 24 lutego :D

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry Dziewczyny :) miłego dnia!
Ja już z rana mam pytanie ;) w ubiegłym tygodniu mąż kupił mi magnez 20 jonów magnezu w jednej tabletce, brałam 3 dziennie. Wczoraj mi kupił jakiś inny i tam jest 100 jonów. Mogę dalej brać 3 tabletki czy zmniejszyć? Można przedawkować magnez??
Organizm jest w stanie przyjąć max 60mg jonów magnezu w jednej dawce. Dawka dzienna w ciąży to 450mg. Jeszcze teraz kwestia tego w jakiej formie masz ten magnez? Mleczan, cytrynian, tlenek?

Ok, cytrynian ma wysoka wchlanoalnosc. Nawet jak będziesz brała 3 to będzie mniej niż zalecane a nie wchlonie się to 100mg w całości. Spoko więc ;)

reklama
Ok, cytrynian ma wysoka wchlanoalnosc. Nawet jak będziesz brała 3 to będzie mniej niż zalecane a nie wchlonie się to 100mg w całości. Spoko więc ;)
Dzięki Ci bardzo dobra kobieto! :) [emoji257]

Aaaa mąż mnie dzisiaj zabiera na spotkanie ze znajomymi, w końcu się wyrwę z domu, czytaj od teściowej [emoji12]

Do góry