reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Dziewczyny ile dni wcześniej przed terminem ustala się cc?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja pierwsza miałam w dniu porodu ze względu na brak postępu...druga tez, ale wtedy pojechałam z bólami i powiedziałam ze chce CC. Po pierwszym porodzie przez CC masz już wybór...po dwóch CC wyboru już nie masz od razu tną...są zdania podzielone, w zależności od tego jak blizna się rozciąga i jak przebiega ciąża- staraj się dociągnąć min do 38 tc, a jak jest Ok to czeka się, aby poród rozpoczął sie samoistnie, z tym ze wiadomo ze od razu będzie CC

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Napisane na SM-N910F w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]
Monisiek88 ja w 2 ciąży bałam się ze mi zabronią SN ale mialam wspaniałego lekarza przy porodzie który wziął moja prośbę na poważnie i potraktował mnie jako pierworodke po Cc. Wiec udało się SN mój lekarz vo prowadził ciążę był mega zdziwiony ze mogę miec cc a chce SN i bardzo sobie to chwalił bo mówił ze przychodzi sporo zdrowych kobiet i chcą cc :/

Alexf poerwsze cc nie jest przeciwskazaniem do SN

Napisane na SM-N910F w aplikacji Forum BabyBoom
Tylko, że ja nie chcę rodzić SN, na samą myśl ogarnia mnie przerażenie! Pozatym cc miałam w marcu 2016 i lekarz powiedział, że jeśli bardzo się uprę to mogę próbować SN, dla mnie za duże ryzyko. Wolę cc wiem co mnie czeka szybko, sprawnie i wystąpienie nieprzewidzianych okoliczności minimalne.

No to wlasnie. Zobaczymy jak bedzie. Ja chcialabym SN ale nie wiadomo czy pozwola. Sie zobaczy. Bedzie co ma byc. Najwazniejsze zeby bylo zdrowe.:rolleyes: a czy przez SN czy przez CC to nie ma az takiego znaczenia. Ale marzenia warto miec bo kim bedziemy bez nich:laugh2:

No to wlasnie. Zobaczymy jak bedzie. Ja chcialabym SN ale nie wiadomo czy pozwola. Sie zobaczy. Bedzie co ma byc. Najwazniejsze zeby bylo zdrowe.:rolleyes: a czy przez SN czy przez CC to nie ma az takiego znaczenia. Ale marzenia warto miec bo kim bedziemy bez nich:laugh2:
Oczywiście i moim Marzeniem jest cc, ulga uff :D a swoją drogą podziwiam Cię, że mogłaś mieć cc, a zdecydowałaś się rodzić SN. Dla mnie to nie do ogarnięcia, sama wizja porodu SN... Twarda babka z Ciebiee;)

Witajcie Dziewczynki :biggrin2:
Moja Zuzanke urodziłam SN i teraz również jeżeli oczywiście wszystko będzie dobrze mam w planie rodzić naturalnie. No ale czas pokaże, narazie mam coraz większy stres przed jutrzejszą wizytą :surprised:
A powiedzcie Kochane czy tak w głębi serduszka marzycie o określonej płci dzidziusia? Wiem że najważniejsze by było zdrowe ale pewnie każda z nas ma jednak marzenia o córci lub synku :-D

Ja nie wiem czy juz to pisalam na forum ale ostatnio na wizycie moj lekarz zazartowal ze bedzie dziewczynka. Na co moj maz posmutnial i powiedzial Trudno wychowam jak swoje;)tak wiec my marzymy o chlopaku ale bedzie co ma byc z dziewczynki tez sie ucieszymy:-) :)

AlexF nie wiem czy to kwestia bycia twarda czy tez nie bedzie tak ze SN bede chciala tylko do pierwszego skurczu haha;) chce naturalnie ale bedzie co ma byc lekarz powiedzial ze wszytsko zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie:)

Celowalismy w dziewczynke ale co z tego wyszło to się zobaczy. Oboje z mężem nie jesteśmy pewni, nie mamy przeczuc. Synuś twierdzi, że mam w brzuszku dziewczynke i to fajniejsza ode mnie[emoji5]tak to mi dziś z samego rana prawił. Dotychczas był bezgranicznie zakochany we mnie ale na taką konkurencję zgadzam się w ciemno[emoji38]

Sent from my SM-G900F using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Do góry