reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Jak mnie piersi bolą, masakra! W dzień jak są uwięzione w staniku to spoko, ale jak tylko ściągnę to czuję jak bym miała dwa kamienie
emoji28.png
poza tym już mi urosły, aż się boję co to będzie później
emoji33.png

Haha :), ja na szczęście jestem przyzwyczajona, przed okresem zawsze mi bardzo rosną i bardzo bolą, choć domyślam się że teraz będą jeszcze większe. Na to nie ma rady, trzeba się chyba przyzwyczajać :/

reklama
Ja tak samo :) ale u mnie jeszcze nic wczoraj nie było widać :( czekam na następną wizytę, przełożyłam z 13. na 20. czerwca, bo do 19tego mam zwolnienie, a kolejna wizyta już u mojego gina i już na pewno będzie coś widać wtedy :) oby bo trochę się boję..
Na pewno będzie! Mi lekarz nie chciał dac zwolnienia :/ wystawił mi tylko zaświadczenie do pracy... Także muszę po zwolnienie iść jutro do rodzinnego tylko nie wiem czy da mi 100%

A ja bardzo lubię słuchać jak się zmienia życie. Możesz spróbować opisać, za 8 miesięcy zweryfikuje :D

hehehe to napewno duzo zalezy od dziecka jakie bedzie, ja sie nasluchalam i czytalam ze pierwsze miesiace to dziecko tylko je i spi, no wiec moje jadlo ale z tym spaniem to jakos mu nigdy nie wychodzilo :laugh2::laugh2::laugh2: mam pieciolatka a mowie ze ja jeszcze nie zdazylam sie odespac po dziecku bo moj mlody codziennie 5-6 wstaje :laugh2:
Moj mial tez spore kolki i dosyc dlugo wiec to byl cos co mnie zniechecilo na dlugi czas do posiadania kolejnego dziecka :-D

Na pewno będzie! Mi lekarz nie chciał dac zwolnienia :/ wystawił mi tylko zaświadczenie do pracy... Także muszę po zwolnienie iść jutro do rodzinnego tylko nie wiem czy da mi 100%
A dlaczego nie chcą dawać zwolnienia? Już nie pamiętam jak to u mnie było te prawie 8 lat temu. To od którego tygodnia można dostać zwolnienie od ginekologa?

Dziwny ten Twój lekarz. U mnie padło pytanie jak pracuje, powiedziałam zgodnie z prawdą że na 3 zmiany i w chłodni więc nie było problemu ze zwolnieniem. Ty z tego co panie pracujesz w policji? Tym bardziej powinno być L4. Ja wiem, że ciąża to nie choroba, ale są pewne granice, np. Nie wyobrażam sobie w ciąży jeździć do pracy na nocki

Dziwny ten Twój lekarz. U mnie padło pytanie jak pracuje, powiedziałam zgodnie z prawdą że na 3 zmiany i w chłodni więc nie było problemu ze zwolnieniem. Ty z tego co panie pracujesz w policji? Tym bardziej powinno być L4. Ja wiem, że ciąża to nie choroba, ale są pewne granice, np. Nie wyobrażam sobie w ciąży jeździć do pracy na nocki
Według mojej ginekolog mogę normalnie pracować :) to nic ze mam w pracy dużo stresu i do czynienia z różnymi ludźmi również z różnymi chorobami... Ze z niektórymi trzeba się szarpać, że ktoś może mnie uderzyć czy kopnąć w brzuch... Nie da mi zwolnienia i tyle :) dała mi tylko zaświadczenie ale już wiem że z ulicy mnie nie zdejmą, jedyne co to nie będę miała nocek

hehehe to napewno duzo zalezy od dziecka jakie bedzie, ja sie nasluchalam i czytalam ze pierwsze miesiace to dziecko tylko je i spi, no wiec moje jadlo ale z tym spaniem to jakos mu nigdy nie wychodzilo :laugh2::laugh2::laugh2: mam pieciolatka a mowie ze ja jeszcze nie zdazylam sie odespac po dziecku bo moj mlody codziennie 5-6 wstaje

No nie pocieszylaś mnie :D o te poranki to się bardzo nie martwię, bo mój maz bardzo wcześnie wstaje i tu mu nie odpuszczę ;)

mam pieciolatka a mowie ze ja jeszcze nie zdazylam sie odespac po dziecku bo moj mlody codziennie 5-6 wstaje
Może i nie odespalas, ale przynajmniej już jesteś przyzwyczajona :p

Witam wszystki nowe mamusie:) Coraz nas więcej. Ciekawa jestem co ja w poniedziałek zobaczę. Co do piersi to też mnie tak bolą że masakra. A brzuch to mam chyba na 4 miesiąc.

To ja mam luksus. Synek ok 21 zasypia ok 8 wstaje i po 11 drzemka na 2-3h :) i od kad ma 14msc nie budzi sie na jedzenie. Potrafi tylko w nocy przetransportować sie do nas :) no i chyba ze chory jest albo zab akurat idzie to wtedy w nocy jeczy. Ale mnie budzi kazdy wydany przez niego dzwiek.

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Brazowooka trzymam kciuki za 2krechy
Sylviia gratuluje takiego widoku. Widzisz, nie bylo czego sie bac
Mama_zuzanki i shemshi witamy :)
Martula bol piersi pewnie minie za jakiś czas by najmniej u mnie chwilowo spokoj

Napisane na LG-H525n w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry