reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Myśle ze w połowie drugiego trymestru fajnie będzie utworzyć wątek wyprawkowy (teraz jeszcze za wcześnie)...każda z doświadczonych Mam będzie mogła pomoc co warto kupić, a co jest np kompletnie przereklamowane [emoji6]...wiem po sobie, ze przy pierwszym dziecku się szaleje i często kupuje nie do końca przydatne rzeczy, moja lista się mocno zmieniła przy drugim dziecku, zapewne przy tym tez coś się doda coś odejmie [emoji16]
Co Wy na to?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Również jestem za, bo obawiam się że z racji pierwszego dzieciątka, kupię wiele niepotrzebnych rzeczy.. ☺️

reklama
Ja może też nie będę się wypowiadać na temat rodziny,teściów...moja sytuacja jest idiotyczna i walczę z nią chociaż i tak jestem na pozycji przegranej...Nie radzę sobie kompletnie z sytuacja jaka panuje u mnie w domu i raczej już mi to wisi :/

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

To może czas pomyśleć o przeprowadzce na swoje? Z tesciami i rodzicami to dobrze na niedzielnym obiedzie bo mieszkanie razem to musi być katorga. Nawet jak najlepsi pod słońcem.
Powiedz to mojemu mężowi :) bo mi brakuje już argumentów...w końcu będzie tak że sama się wyniose i postawie go przed faktem dokonanym

Powiedz to mojemu mężowi :) bo mi brakuje już argumentów...w końcu będzie tak że sama się wyniose i postawie go przed faktem dokonanym

Hehe, to by się zdziwił.
Jak się dzidzia urodzi i będzie płakać w nocy to pod sypialnie teściów. Po tygodniu sami zaproponują przeprowadzkę. A tak na serio, to dlaczego mąż się nie chce przeprowadzić skoro widzi, że jesteś nieszczęśliwa?

Hehe, to by się zdziwił.
Jak się dzidzia urodzi i będzie płakać w nocy to pod sypialnie teściów. Po tygodniu sami zaproponują przeprowadzkę. A tak na serio, to dlaczego mąż się nie chce przeprowadzić skoro widzi, że jesteś nieszczęśliwa?
Wydaje mi się,że czuję się w obowiązku żeby im pomagać,czuję dług wdzięczności za to,że wszystko nam zapisali...i co z tego skoro nie możemy sami niczego zrobić,ulepszyć,naprawić bo według nich wszystko jest dobre bo ONI TO ZROBILI...wielki ogród gdzie nie mam ani jednego kwiatka,zero własnego zdania i ciagla kontrola...tak na prawdę nie stać nas na kupno mieszkania,ale można wynająć ...mamy ziemię która będziemy chcieli sprzedać ale dopiero za dwa lata bo przepisy inaczej zabraniają i wtedy budujemy swoje,a do tego czasu chyba zwariuje...

Wydaje mi się,że czuję się w obowiązku żeby im pomagać,czuję dług wdzięczności za to,że wszystko nam zapisali...i co z tego skoro nie możemy sami niczego zrobić,ulepszyć,naprawić bo według nich wszystko jest dobre bo ONI TO ZROBILI...wielki ogród gdzie nie mam ani jednego kwiatka,zero własnego zdania i ciagla kontrola...tak na prawdę nie stać nas na kupno mieszkania,ale można wynająć ...mamy ziemię która będziemy chcieli sprzedać ale dopiero za dwa lata bo przepisy inaczej zabraniają i wtedy budujemy swoje,a do tego czasu chyba zwariuje...

No to może wynajęcie mieszkania a pomoc rodzicom i Twoim teściom w tzw. Wolnym czasie? Czasem lepiej biedniej i na swoim Niż na bogato u teściów.Nie chce być ciocią dobra rada ale tak przecież nie da się żyć. Mąż wie, że cierpisz? Przecież można pomagać rodzicom nie mieszkając z nimi.

reklama
No to może wynajęcie mieszkania a pomoc rodzicom i Twoim teściom w tzw. Wolnym czasie? Czasem lepiej biedniej i na swoim Niż na bogato u teściów.Nie chce być ciocią dobra rada ale tak przecież nie da się żyć. Mąż wie, że cierpisz? Przecież można pomagać rodzicom nie mieszkając z nimi.
Oczywiście,że wie .... Teraz jestem ciągle u mamy bo tam nie chce mi się wracać ....jestem wściekła :( oczywiście,że Twoja rada to najlepszy pomysł,ale on jest uparty i ciągle powtarza,że wszystko się zmieni

Do góry