reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Tato mówi, że na tym etapie są nawet u zarodka zatrzymania akcji serca. Tętno jest jeszcze słabe i nie ma się czym martwić.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry Dziewczyny, wszystko przed nami [emoji2]
1499851045-aaaaaa.jpeg
Święta prawda!!

Ale natura wie co robi bo ja w pierwszej ciąży panicznie bałam się porodu. Umierałam ze strachu, a na końcu byłam w takim stanie, że było mi wszystko jedno, byle tylko już było po i mieć pusty brzuch:D

Dziewczyny wróciłam od lekarza to 7 tydzień i 3 dzień lekarz powiedział że wszystko jest w porządku ale teraz nie jestem taka pewna, bo serduszko bije 100 zderzeń na minutę. Sprawdziłam w internecie że na tym etapie ciąży powinno być 130 uderzeń ,poniżej 130 jest duże zagrożenie poronieniem..
Sądzę, że jeśli lekarz powiedział, że jest ok to jest ok i tego trzeba się trzymać!:)u mnie było 180 i wydawało mi się za dużo, ale lekarz powiedział, że ok więc tego się trzymam :)

A mi dzisiaj mdłości odpuścimy no to co?! Trza korzystać! Bach micha fasolki szparagowej z buleczka- pyyyyyyycha! Jak się do wieczora nie odezwę tzn ze umarłam albo pokutuje za grzech obżarstwa.... Ale warto było [emoji39]

Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
— Phil Bosmans
I mi coś odpuscily... Robiłam sobie dzisiaj dodatkowe badania, te na które nie miałam skierowania na NFZ. Progesteron, ft4 i cytomegalia. :) A po za tym to miałam dzisiaj koszmarnie stresujący dzień. Oby jutro było lepiej, a dzisiaj już tylko relaks ;)

A ja wyjątkowo dobry dzień dzisiaj mam i Mąż mój przemówił ludzkim głosem.. [emoji6]

— Phil Bosmans

A mi dzisiaj mdłości odpuścimy no to co?! Trza korzystać! Bach micha fasolki szparagowej z buleczka- pyyyyyyycha! Jak się do wieczora nie odezwę tzn ze umarłam albo pokutuje za grzech obżarstwa.... Ale warto było [emoji39]

— Phil Bosmans

Ja dziś zjadłam cała paczke ciastek na raz i teraz żałuję ale były pyszne. Więc całkowicie rozumie. Twoje obzarstwo tylko Ty w wersji bardziej dietetycznej:)

Ja dziś zjadłam cała paczke ciastek na raz i teraz żałuję ale były pyszne. Więc całkowicie rozumie. Twoje obzarstwo tylko Ty w wersji bardziej dietetycznej:)
Ta wielka miska i tona bułeczki na maselku bardzo dietetyczna [emoji6]

— Phil Bosmans

U mnie była cisza przed kolejną burzą. Już myślałam, że mdłości i kłanianie się do kibelka za mną, a tu bach, od wczoraj znowu.... A jak widzę mięso i mam je jeść to katastrofa, ale skoro mąż gotuje ten tydzień obiadki to nie marudzę ☺️

reklama
Do góry