reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Kurcze dziewczyny mam jakiś kryzys z mdłościami dzisiaj... A już było znosnie ostatnio... Tak mnie mdli i mam wszystko pod kokardke że jeść nie mogę ani się ruszać. Niech ten dzień się skończy....

Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
— Phil Bosmans

Podobno 9-10 tydzień jest najgorszy w wymiotach wiec jeszcze chwilkę i wszystko minie. Ja dziś tez wymiotowałam 2 razy ale u Mnie to problem z tolerancja nabiału a lekarka kazała mi jeść dużo bo dziecko pożera wapń a zęby mnie bolą jak nigdy .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To jeszcze trochę meczami... Ja nie daje rady myć zębów bo mam momentalnie odruch wymiotny i tak myje na raty z przerwami... Jak mi minie to muszę iść do dentysty ale już się boję co będzie po tym niedomywaniu... ech...

— Phil Bosmans

@AlexF @martula1985 poprzednia ciaze, jej poczatki przechodzilam ksiazkowo, USG w 7tc cud miod i orzeszki. Mialam pozytywne nastawienie i w 10tc na USG dostalam po mordzie. Brak tetna.
Teraz dostaje doslownie pie*dolca ze stresu, zwlaszcza, ze zblizam sie do 10tc. Dzisiaj 8tc+3. Przestaje normalnie funkcjonowac :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@AlexF @martula1985 poprzednia ciaze, jej poczatki przechodzilam ksiazkowo, USG w 7tc cud miod i orzeszki. Mialam pozytywne nastawienie i w 10tc na USG dostalam po mordzie. Brak tetna.
Teraz dostaje doslownie pie*dolca ze stresu, zwlaszcza, ze zblizam sie do 10tc. Dzisiaj 8tc+3. Przestaje normalnie funkcjonowac :(

Kochana rozumiem Cię doskonale, ja straciłam w 20tc a też czułam się dobrze i wszystko wydawało się w porządku, ale teraz będzie inaczej, będzie dobrze, zobaczysz :)

Kochana rozumiem Cię doskonale, ja straciłam w 20tc a też czułam się dobrze i wszystko wydawało się w porządku, ale teraz będzie inaczej, będzie dobrze, zobaczysz :)

Staran sie myslec pozytywnie ale raz wychodzi a raz nie. Ostatnio jest gorzej :(
Ja chce juz luty!!! Ehhh....

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]

Staran sie myslec pozytywnie ale raz wychodzi a raz nie. Ostatnio jest gorzej :(
Ja chce juz luty!!! Ehhh....

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]
Nie jesteś sama...ja jestem znowu u mamy ( tu jest mi lepiej,i nie myślę,że coś się stanie) w domu dostaje ataku paniki :( nie mogę znaleźć sobie miejsca...3 moje straty to był koszmar,też w 10 tc serduszko nie biło :(

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Bosze... Zaczynam się stresować przez te Wasze opowiesci! Ja jestem właśnie w 10 tc... A wizytę mam dopiero na początku sierpnia... [emoji53]

— Phil Bosmans

Ja wlasnie tez stres odczuwam juz straszny. Wizyta w piatek i pozostaje miec nadzieje ze z bejbiczkiem i kosmowka bedzie dobrze. A dzis jeszcze tak mnie podbrzusze bolalo. U mnie bedzie pewno cc przez wade wzroku, alw zobaczymy wolalabym sn

Dziewczyny pamiętajcie jedno na naturę nie mamy wpływu . Jest ciężko , wiem bo teraz przy tym krwiaku cały czas liczę się z tym ze może być różnie ale trzeba myśleć pozytywnie. Dbamy o siebie i o dziecko i nic więcej zrobić nie możemy .Dla mnie po tylu latach to pierwsza ciąża i tłumacze sobie że zrobiłam wszystko co mogłam by znalazło się w moim brzuszku reszta już pewnie gdzieś jest zapisana a mi zostaje cierpliwie czekać na efekty . Nie wierze w zabobony ani jakieś przesądy ,dla Mnie to czysta biologia. Najgorsza sytuacja dla mnie to chyba to ze teraz widzę jak wielkie różnice są między kobietami i mężczyznami w życiu i jak wiele musimy przejść a nie zawsze spotykamy się z wdzięcznością ... Ja jeśli donoszę to będę miała cesarkę bo mam implanty kręgosłupa i powiem wam ze się cieszę bo wiem ze mniej zagrożeń niesie to dla dziecka a Ja trudno tyle zniosłam to i to zniosę .

reklama
Dziewczyny widze ze wiekszosc z nas dzis ma jakis dolujacy dzien.. Ja tak samo bardzo cos mnie boli podbrzusze az profilaktycznie nospe bralam.. U mnie juz niby 9+2 tyg ale wizyta dopiero 17 zwariuje do tego czasu bo wiem ze moze sie wszystko zdarzyc a tego juz chyba bym nie zniosla... Staram sie nie swirowac ale ciezko oj ciezko.. My to baby takie jestesmy przerwazliwione niestety :( to faceci powinni rodzic oni by to wzieli na chlodno :p

Do góry