reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Póki co w pracy nie wiedzą o ciąży i nie powiem dopóki nie zobaczę zarodka. Będę spokojniejsza wtedy i wówczas pójdę na zwolnienie jak wrócę z urlopu w drugiej połowie sierpnia. Taki mam plan. Zobaczymy jak się powiedzie.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja aż się boję, jestem jeszcze na zaległym urlopie po urodzeniu pierwszego dziecka, ale w sumie szkoda go tracić i jadę w przyszłym tygodniu po zwolnienie i aż się boję co będzie w pracy... Moja szefowa mnie zabije chyba... Już słyszę to gadanie jak mogłam i jaka jestem nieodpowiedzialna i w ogóle będę najgorsza na świecie tak jak to było w pierwszej ciąży, tym bardziej, że już dwie osoby przyjęte za mnie uciekły z tego zacnego stanowiska :Du nas 19.06 było piękne serduszko i 16mm jeśli w poniedziałek będzie wszystko ok to idę na zwolnienie tym bardziej, że już ostatnio lekarz nie chciał mnie wypuścić bez zwolnienienia:)

reklama
Ale produkcja postów idzie :)
Gratuluje wszystkim mamusiom bijacych serduszek!
U mnie w pracy tez nikt nie wie, za tydzien mam przedluzenie umowy. Planuje pracowac do konca sierpnia. Dzisiaj zrobilam wszystkie zlecone badania, czekam do wtorku na wyniki :)

Ja aż się boję, jestem jeszcze na zaległym urlopie po urodzeniu pierwszego dziecka, ale w sumie szkoda go tracić i jadę w przyszłym tygodniu po zwolnienie i aż się boję co będzie w pracy... Moja szefowa mnie zabije chyba... Już słyszę to gadanie jak mogłam i jaka jestem nieodpowiedzialna i w ogóle będę najgorsza na świecie tak jak to było w pierwszej ciąży, tym bardziej, że już dwie osoby przyjęte za mnie uciekły z tego zacnego stanowiska :Du nas 19.06 było piękne serduszko i 16mm jeśli w poniedziałek będzie wszystko ok to idę na zwolnienie tym bardziej, że już ostatnio lekarz nie chciał mnie wypuścić bez zwolnienienia:)
Szefowa sie nie przejmuj a ten odpoczynek nam sie nalezy :) ja planuje 2 tyg po przedluzeniu umowy poinformowac moja kiero ze wybieram sie na zwolnienie:)

Ale produkcja postów idzie :)
Gratuluje wszystkim mamusiom bijacych serduszek!
U mnie w pracy tez nikt nie wie, za tydzien mam przedluzenie umowy. Planuje pracowac do konca sierpnia. Dzisiaj zrobilam wszystkie zlecone badania, czekam do wtorku na wyniki :)
A więc ciszasza i nie mów w pracy, ja chciałam być fair i od momentu poinformowania o ciąży dałam radę 3 tygodnie pracować i wylądowałam w szpitalu z poronieniem zagrażającym... Moja szefowa nie mogła tego przyjąć do wiadomości, Była tak bezczelna, że nawet potrafiła mi zasugerować, że puściłam się i teraz nie będzie mnie przez to w pracy... Także wiesz, była psychiczna masakra!

Szefowa sie nie przejmuj a ten odpoczynek nam sie nalezy :) ja planuje 2 tyg po przedluzeniu umowy poinformowac moja kiero ze wybieram sie na zwolnienie:)
Łatwo mówić nie przejmuj się.... Hm napewno teraz nie dam sobie w kasze dmuchać jak w pierwszej ciąży. I dobrze dwoje maluszków odchowam i pociągnę na tej umowie, a później będę szukać czegoś innego

I w końcu ja po wizycie. Wszystko ok, serducho bije jak szalone, z pomiarów USG termin przesuwa się na koniec stycznia.
Gratuluję!!!
Mój termin też już przesunął się z 1.02 na 28/30 stycznia:) to Twój pierwszy poród? Mnie czeka druga cesarka i pewnie gdzieś w połowie stycznia, o ile wszystko dobrze pójdzie, zostanę mamą

Gratuluję!!!
Mój termin też już przesunął się z 1.02 na 28/30 stycznia:) to Twój pierwszy poród? Mnie czeka druga cesarka i pewnie gdzieś w połowie stycznia, o ile wszystko dobrze pójdzie, zostanę mamą
Nie, to moja druga ciąża. Mam już 8-letniego syna. Też czeka mnie kolejne cc, nie mam parcia na naturalny poród.

reklama
Do góry