annn1
Fanka BB :)
Nakładanie ciśnienia na drugą stronę tym że ty chcesz dziecko też nie jest dobrym rozwiązaniem. Facet też potrzebuje dojrzeć do tej decyzji i ją świadomie podjąć. Ja mam dokładnie tyle lat co ty i zanim zdecydowaliśmy się starać o dziecko dużo rozmawialiśmy o jego i moich obawach co do samej ciąży, posiadania dziecka, obowiązków i tego jak może zmienić się życie. Nie wyobrażam sobie sytuacji w której on nie byłby przekonany czy chce się zacząć starać, a ja bym go zmuszała. Wiadomo w 100% nigdy się nie będzie gotowym ale on i ja mieliśmy czas żeby dojrzeć do tego. Nie wiem czy po 1,5 roku znajomości mogłabym naciskać na niego albo on na mnie żeby mieć dziecko. Po czym wnisokujesz że nie masz już dużo czasu na dziecko ? Są jakieś powody, np niskie amh, kiepskie wyniki? Nie można wiekiem wywierać presji na sobie i na drugiej połówce to też jest człowiek a nie maszyna do robienia dzieci. Przepraszam jeśli cię uraziłam tym co napisałam ale też musisz postawić się w jego sytuacji ale przede wszystkim szczerze i bez wyrzutów pogadać jak on to widzi, kiedy by chciał dziecko, jakie są jego obawy. Jeśli nie teraz to za ile, a może on woli mieć dziecko np po zaręczynach/ ślubie. Może być milion powodów dla których nie daje ci jednoznacznej odpowiedzi.Tak, to pewnie dla niego za wcześnie. Ale on może czekać i zwlekać. Ja niekoniecznie…
Ostatnia edycja: