amusedxxx
Moderator
GotowePodziałane
@amusedxxx Poproszę o przepisanie mnie na 19.02 skoro jutro/pojutrze zanosi się na owulkę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
GotowePodziałane
@amusedxxx Poproszę o przepisanie mnie na 19.02 skoro jutro/pojutrze zanosi się na owulkę
tak, progesteron dobry
Dziękuje dziewczyny za odpowiedzTak, 15,2 jest bardzo ok.
Z tego co pamiętam w klinice lekarka powiedziała mi, że samą histeroskopię i pobranie CD i NK robi się w drugiej fazie cyklu i oczywiście cykl ten wypada ze starań.To faktycznie ciekawe dlaczego tak. Bo, z tego co mi wiadomo i na co lekarze zwracali uwagę, gdy umawiałam się na badanie - standardowo wykonuje się ją w I fazie cyklu, a w II fazie np. przed transferem - żeby zwiększyć szanse na prawidłową implantację.
Zapytaj swoją lekarkę dlaczego masz je zrobić w II fazie - może ustalicie razem zmianę w tym zakresie i nie będzie problemu ze wstrzymywaniem starań albo dowiesz się dlaczego ma dla Ciebie akurat takie zalecenia.
Ja miałam na NFZ histero +CD 138 w pierwszej fazie cyklu i w tym samym zaszłam w jedną, jedyna ciążę w moim życiu.Z tego co pamiętam w klinice lekarka powiedziała mi, że samą histeroskopię i pobranie CD i NK robi się w drugiej fazie cyklu i oczywiście cykl ten wypada ze starań.
Ja robię w następnym cyklu histeroskopie z biopsja z cd138 i musiałam do owulacji się umówić właśnie zauważyłam że nie mam nic napisane o NK, myślicie że jeśli robię na NFZ to da się wyprosić żeby jeszcze dorzucili badanie pod kątem NK? Albo może mogłabym sobie dopłacić?Z tego co pamiętam w klinice lekarka powiedziała mi, że samą histeroskopię i pobranie CD i NK robi się w drugiej fazie cyklu i oczywiście cykl ten wypada ze starań.
Z tego co pamiętam w klinice lekarka powiedziała mi, że samą histeroskopię i pobranie CD i NK robi się w drugiej fazie cyklu i oczywiście cykl ten wypada ze starań.
Ja miałam na NFZ histero +CD 138 w pierwszej fazie cyklu i w tym samym zaszłam w jedną, jedyna ciążę w moim życiu.
A ja powtarzałam CD 138 prywatnie to już kazali ki przyjść w 2 fazie. Więc nie wiem jak to jest...
Ja robię w następnym cyklu histeroskopie z biopsja z cd138 i musiałam do owulacji się umówić właśnie zauważyłam że nie mam nic napisane o NK, myślicie że jeśli robię na NFZ to da się wyprosić żeby jeszcze dorzucili badanie pod kątem NK? Albo może mogłabym sobie dopłacić?
Ja jestem umówiona z moim lekarzem tak, że pobierze mi osobną próbkę na NK, mąż ją weźmie i zawiezie do laboratorium Jeśli masz możliwość zrobienia tego odpłatnie bez zbędnego jeżdżenia, to warto to tak załatwić.Ja robię w następnym cyklu histeroskopie z biopsja z cd138 i musiałam do owulacji się umówić właśnie zauważyłam że nie mam nic napisane o NK, myślicie że jeśli robię na NFZ to da się wyprosić żeby jeszcze dorzucili badanie pod kątem NK? Albo może mogłabym sobie dopłacić?
Tak zrobię a jak się nie uda to kradnę wasz pomysł z drugą próbką i zrobieniem w jakimś zewnętrznym labo. Macie upatrzone już gdzie takie badanie robią i za ile?Ja jestem umówiona z moim lekarzem tak, że pobierze mi osobną próbkę na NK, mąż ją weźmie i zawiezie do laboratorium Jeśli masz możliwość zrobienia tego odpłatnie bez zbędnego jeżdżenia, to warto to tak załatwić.
Bałam się zainteresować za ile. Ten pomysł podsunęła nam lekarka z kliniki, bo chciałam laparo na NFZ i powiedziała, że jest taka możliwość. Próbkę mamy oddać w Gyncentrum. Jak będę dzwonić w drugiej połowie lutego tam, to dam Ci znać jak to wygląda.Tak zrobię a jak się nie uda to kradnę wasz pomysł z drugą próbką i zrobieniem w jakimś zewnętrznym labo. Macie upatrzone już gdzie takie badanie robią i za ile?