reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Kasienka, no moze za wczesnie ale kazda kobieta inaczej odczuwa, wiec moze jednak.

ja przy mojej pierwszej ciazy czulam inaczej, zyly na piersiach mi szybko wyszly, dziwne bole brzucha. dlatego pytam.
Ja przy obu ciążach miałam objawy takie same jak na miesiączkę. Jedynie właśnie brak pryszczy to sygnał dla mnie, że coś jest inaczej. Przy ostatnim pozytywnym teście, jeszcze przed jego zrobieniem powiedziałam partnerowi, że na bank musi być ciąża bo ładnie wyglądam, a tak normalnie to przed okresem kupa 😆

reklama
ja niestety prawie co cykl po owulacji mam różne bóle podbrzusza, jak na okres, czasem kłucie, musowanie 😆 piersi tez czasem bolą, czasem są ciężkie i pełne, kiedy indziej tylko po bokach ciągną. A niestety ciąży nie ma 🫣 wiec takie objawy są normalne przy standardowych skokach hormonów bez ciąży. Objawy typowo ciążowe to dopiero jak już beta zaczyna krążyć tak jak MyszkaMiki wspomniała :) kiedyś myślałam że w „szczęśliwym” cyklu na pewno będę wiedziała jeszcze przed testem ze jest cionsz ale teraz już po przerobieniu wszystkich objawow potencjalnie ciążowych, obstawiam że nie będę miała zielonego pojęcia 😅

żeby stwierdzić ciążę po temperaturze to trzeba mieć minimum szesnaście wyższych temperatur mierzonych prawidłowo.
Temperaturę mierzy się termometrem owulacyjnym, o stałej porze, po przebudzeniu bez wstania z łóżka, w pochwie lub buzi.
Jeśli tego nie stosujesz to mierzenie temperatury nie ma nic wspólnego z ciążą.
Właśnie, jak to jest z tym pomiarem temperatury? Chciałam to robić, ale czytałam, że pobudki w nocy wpływają potem na odczyt, dlatego zrezygnowałam, bo młody się budzi i rzadko mam całą noc przespaną. Ma to sens w takim przypadku?

Właśnie, jak to jest z tym pomiarem temperatury? Chciałam to robić, ale czytałam, że pobudki w nocy wpływają potem na odczyt, dlatego zrezygnowałam, bo młody się budzi i rzadko mam całą noc przespaną. Ma to sens w takim przypadku?
wtedy pomiary mogą być zaburzone, musi być ileś godzin snu ale niestety nie pamiętam ile bo nigdy się w to nie zagłębiałam :)

ja niestety prawie co cykl po owulacji mam różne bóle podbrzusza, jak na okres, czasem kłucie, musowanie 😆 piersi tez czasem bolą, czasem są ciężkie i pełne, kiedy indziej tylko po bokach ciągną. A niestety ciąży nie ma 🫣 wiec takie objawy są normalne przy standardowych skokach hormonów bez ciąży. Objawy typowo ciążowe to dopiero jak już beta zaczyna krążyć tak jak MyszkaMiki wspomniała :) kiedyś myślałam że w „szczęśliwym” cyklu na pewno będę wiedziała jeszcze przed testem ze jest cionsz ale teraz już po przerobieniu wszystkich objawow potencjalnie ciążowych, obstawiam że nie będę miała zielonego pojęcia 😅
Się człowiek naogląda tych filmów, że jeszcze o ciąży nie wiedzą, a już wymioty i co chwilę do łazienki i tak to potem jest 😝 Myślałam kiedyś, że wiele rzeczy około ciążowych wygląda inaczej 😏

Się człowiek naogląda tych filmów, że jeszcze o ciąży nie wiedzą, a już wymioty i co chwilę do łazienki i tak to potem jest 😝 Myślałam kiedyś, że wiele rzeczy około ciążowych wygląda inaczej 😏
wiesz bo większości kobiet (i w filmach) testuje po spóźnionej miesięczne więc wtedy objawy mogą być, my tu lecimy szybko więc wyłapiemy ciążę szybciej niż organizm 🤣

Wiesz w sumie to jest trochę zrozumiałe dla kobiet które niekoniecznie śledzą tak intensywnie cykl jak my i próbują testować już jak najwcześniej 😅 jak ktoś ma nieregularne cykle to tym bardziej wyobrażam sobie jak można by najpierw mieć objawy i dopiero potem się zorientować ze coś jest na rzeczy :D

U mnie niestety wystarczyła jedna pobudka na toaletę w nocy i już mi wykres skakał :)

reklama
Do góry