reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Dziewczyny wiem, że jest cała lista badań do ginekologa ale gdyby udało mi się wbić na wizytę to jak myślicie, chyba warto coś podstawowego zabrać 🤔 morfologię, TSH, ft3, ft4, myślę nad anty TPO i anty TG. Żeby chociaż ogólnikowo położyć moje zdrowie na stół 😂 w październiku miałam idealne wyniki ale raczej przydałyby się aktualne
Z tego co kojarzę to prosiłam jeszcze o ogólne badanie moczu, antygen HBs-AgHBs, wit D, żelazo, cholesterol, kreatynina, glukoza, AST I ALT a reszty nie pamiętam, bym musiała zajrzeć w doki po pracy :) Na anty TPO i TG nie dostałam..

reklama
Cześć dziewczyny, dawno się nie odzywałam ale przeprowadzka trwa w najlepsze 😅 wczoraj przewieźliśmy już większość rzeczy i teraz najgorsze przede mną - rozpakowywanie i układanie 🫣
Dajcie mi siłę i trzymajcie kciuki haha.

A tak odrywając myśli od przeprowadzki mam dosyć wścibskie pytanie hihi 😜 ile kobitki kochane macie lat? Ja mam 25 i wśród moich znajomych są dwa mocne podziały : Ci którzy już starają się o bobasa i Ci którzy na samą myśl robią wielkie oczy i dziwią się naszej decyzji. Ciekawa jestem jak to u Was wygląda.
Miłego dnia dla Was!

Dziewczyny wiem, że jest cała lista badań do ginekologa ale gdyby udało mi się wbić na wizytę to jak myślicie, chyba warto coś podstawowego zabrać 🤔 morfologię, TSH, ft3, ft4, myślę nad anty TPO i anty TG. Żeby chociaż ogólnikowo położyć moje zdrowie na stół 😂 w październiku miałam idealne wyniki ale raczej przydałyby się aktualne
Tak, zabierz to co masz. Myślę, że te październikowe są jeszcze w miarę świeże. Z resztą lekarz jak coś sam oceni, że trzeba by już powtórzyć

A co według niego jest kiepskiego w tych wynikach?
Pytam, bo mój miał podobne, oprócz wyglądu i lekarz aż naskoczył na mnie, że się czepiam, bo to są piękne wyniki, androlog Staremu też powiedział, że wyniki patrzy się całościowo i są to dobre wyniki 🤔
Co lekarz to inna opinia i komu tu ufać 🤷‍♀️
Stwierdził, że ta morfologia 2% to już kiepsko, a nie ujdzie i chyba objętości i ilości na ml i całość mu się nie podobały. Na mnie też trochę naskoczył, jak powiedziałam, że "ujdą". 😅 Mimo, że przekazywałam słowa jednego lekarza do drugiego.
I weź tu bądź mądry.

Ale w ramach "powiedzenia czegoś dobrego na NFZ", powiem Wam, że poszłam do rodzinnego, bo akurat mieli wizytę na 9. Nawet nie do tego beznadziejnego, a do babeczki, do której nie chciałam. W życiu nie czułam się tak zaopiekowana na wizycie na NFZ, mimo że mogła mi wystawić skierowanie tylko na 4 z 20 badań, co też zrobiła. Ale z 5 minut to były słowa pocieszenia i podniesienia na duchu. 😳

Cześć dziewczyny, dawno się nie odzywałam ale przeprowadzka trwa w najlepsze 😅 wczoraj przewieźliśmy już większość rzeczy i teraz najgorsze przede mną - rozpakowywanie i układanie 🫣

A tak odrywając myśli od przeprowadzki mam dosyć wścibskie pytanie hihi 😜 ile kobitki kochane macie lat? Ja mam 25 i wśród moich znajomych są dwa mocne podziały : Ci którzy już starają się o bobasa i Ci którzy na samą myśl robią wielkie oczy i dziwią się naszej decyzji. Ciekawa jestem jak to u Was wygląda.
Miłego dnia dla Was!
W tym roku stuknie 30, a mamą zostałam mając 24 lata. Uważam że to dość młody wiek na zostanie mamą, ale od zawsze pragnęłam nią być i nie żaluzje, tym bardziej że już o drugie dziecko nie jest tak łatwo.

reklama

Miłego dnia dla Was!
u mnie ostatnie chwile z dwójka z przodu :) w kwietniu 30

Do góry