reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

A polecacie testy ciążowe Testeo? Obkupiłam się na Allegro bo skusiła mnie cena, ale nigdy nie stosowałam 🤦‍♀️

reklama
Nie wiem jeszcze co dalej z ivf, ale mimo to zamierzam polepszyć trochę te moje komórki.
Biorę pueria uno, Wit C, Wit d i magnez. Czytałam że inozytol poprawia jakość oocytów. Może wiecie lepiej jak tak to może polecacie jakiś? A może jeszcze jakieś propozycje macie co suplementować?
Ubiquinol (ja biorę z aliness ale ze swansona też jest spoko podobno). I jeśli masz problemy z cukrem/insuliną to także metformina :)

Nie wiem jeszcze co dalej z ivf, ale mimo to zamierzam polepszyć trochę te moje komórki.
Biorę pueria uno, Wit C, Wit d i magnez. Czytałam że inozytol poprawia jakość oocytów. Może wiecie lepiej jak tak to może polecacie jakiś? A może jeszcze jakieś propozycje macie co suplementować?
Ja biorę inozytol. Od czerwca zeszłego roku. Fertistim. Prawdopodobnie dzięki niemu ruszyła u mnie owulacja, bo wcześniej jej nie miałam przez wysoką prolaktynę.
Tutaj przydatny link, z którego korzystałam podczas wybierania suplementu: Link do: Jaki inozytol wybrać w PCOS? Porównanie suplementów
😄

Witam w klubie v leidenów 😔
Tak porównałam na szybko i chyba tylko te mutacje mthfr się nam różnią, a pozostałe 2 mutacje mamy te same. Tylko ja mam wszystko w heterozygocie.
Ja brałam acard 75 i był dla mnie za słaby. Teraz za wyjątkiem miesiączki mam brać cały cykl acard 150 no i ta heparyna koniecznie po owulacji. Będę taką kombinacje testowała teraz pierwszy miesiąc, mam nadzieję, że to zadziała i uda mi się utrzymać ciążę.
Trzymam kciuki, żeby Twój lekarz to ogarnął 💜💜🤞🏻
W razie czego, jeżeli mogę Ci coś podpowiedzieć, to ja tą moją lekarkę znalazłam tutaj: Link do: Baza lekarzy - Fundacja Trombofilia i Zakrzepica
Dziękuję💜 mam nadzieję, że da mi heparyne lekarz. Biorę akard 2 tabletki.
Trzymam kciuki za Ciebie, żeby tym razem jak zajdziesz się udało z takim wsparciem organizmu😊
🤞🤞

A mnie coraz częściej pobolewa dolna część kręgosłupa. Robiłam rentgen i wyszła skolioza lewostronna.
Któraś też się z tym boryka ?.
Skolioza to bardzo szerokie pojęcie 🙂 bardzo wielu z nas ma jakąś tam lekką skoliozę. Pytanie jakie są kąty, bo jeśli duże to może dawać objawy bólowe. Raczej skusiłabym się na rezonans i zobaczyła jak wyglądają krążki międzykręgowe 🤷 bo tutaj może być jakaś niespodzianka. Kolejna opcja to dysbalans mięśniowy, który przy dzisiejszym trybie życia jest plagą i dużym problemem. Przy skoliozie dochodzi na asymetryczna praca mięśni prawdopodobnie przeciążenia z jednej strony są większe.

reklama
Widzę, ze macie duża wiedzę, co myślicie o takim wyniku AMH? 😞 pomimo dobrych hormonów i wyglądu jajników można mieć pcos?
14,10 ng/ml

Do góry