reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

reklama
Widzę, ze macie duża wiedzę, co myślicie o takim wyniku AMH? 😞 pomimo dobrych hormonów i wyglądu jajników można mieć pcos?
14,10 ng/ml
Co masz na myśli pisząc że masz dobre hormony? Sprawdzałaś w 3dc FSH,LH, testosteron, tsh, ft3,ft4,DHEAS, prolaktyne, 17-OHP itp?
Masz nieregularne cykle? Nadmierne owłosienie? Plackowate łysienie? Trądzik? Z reguły wysoki poziom AMH korelowany jest z PCOS rzeczywiście.

Co masz na myśli pisząc że masz dobre hormony? Sprawdzałaś w 3dc FSH,LH, testosteron, tsh, ft3,ft4,DHEAS, prolaktyne, 17-OHP itp?
Masz nieregularne cykle? Nadmierne owłosienie? Plackowate łysienie? Trądzik? Z reguły wysoki poziom AMH korelowany jest z PCOS rzeczywiście.
Lekarz zlecał i intepretował wyniki całego panelu hormonalnego plus inne badania i mówił, ze wszystko jest w porządku. Umówił mnie na monitorowanie cyklu i kazał zrobić AMH właśnie :) i wynim dostałam niestety dzis - a wizyta w poniedziałek.
Nie, nie mam żadnych problemów, owłosienie na ciele bardzo delikatne, gęste zdrowe włosy i gładka cerę…człowiek się łudził, ze zdrowy…a tu pierwszy raz w życiu jakiś wynik mam tak poza normą.

Czyli plan się nie zmienił, ruszacie pełna para z procedura, super 😃
Tak 😍 tylko trochę martwię się, bo lekarka powiedziała że w moim wieku i przy tym amh 0,85ng/pl nie ma sensu badac zarodkow, ze względu na duże ryzyko uszkodzenia, i najlepiej podawać odrazu 3 dniowca, powiedziała że jak jest chory to nie utrzymać się.
W poprzedniej procedurze nie było co transferować.
Czy nie jest to narażanie na niepotrzebny stres?
Ba ja chciałam badac :(

Lekarz zlecał i intepretował wyniki całego panelu hormonalnego plus inne badania i mówił, ze wszystko jest w porządku. Umówił mnie na monitorowanie cyklu i kazał zrobić AMH właśnie :) i wynim dostałam niestety dzis - a wizyta w poniedziałek.
Nie, nie mam żadnych problemów, owłosienie na ciele bardzo delikatne, gęste zdrowe włosy i gładka cerę…człowiek się łudził, ze zdrowy…a tu pierwszy raz w życiu jakiś wynik mam tak poza normą.
Ale czy ten pakiet zawierał wymienione przeze mnie badania? :) do diagnozowania PCOS bierze się pod uwagę dużo objawów i wyników badań i nie koniecznie u każdego wszystkie muszą występować. Nie panikowałabym na podstawie jednego wyniku, tylko skupiłabym się na tym żeby lekarz pod tym kątem sprawdził wszystko przy najbliższej wizycie.

Ale czy ten pakiet zawierał wymienione przeze mnie badania? :) do diagnozowania PCOS bierze się pod uwagę dużo objawów i wyników badań i nie koniecznie u każdego wszystkie muszą występować. Nie panikowałabym na podstawie jednego wyniku, tylko skupiłabym się na tym żeby lekarz pod tym kątem sprawdził wszystko przy najbliższej wizycie.
Tak wszystko oprócz dheas. Właściwie to nie o samo pcos się tak martwię tylko o płodność. Bo jakis z kosmosu ten wynik….No nic dziękuje :) pozostaje mi czekać do wizyty. Ale wszystkie wiemy jak to bywa z cierpliwością Haha :)

Nie wiem jeszcze co dalej z ivf, ale mimo to zamierzam polepszyć trochę te moje komórki.
Biorę pueria uno, Wit C, Wit d i magnez. Czytałam że inozytol poprawia jakość oocytów. Może wiecie lepiej jak tak to może polecacie jakiś? A może jeszcze jakieś propozycje macie co suplementować?
Ja mam inozytol w TenFertil Ona.
U mnie w klinice ciągle mówią o koenzymie q10, najlepiej przyswajalna forma to Ubichinol.
Ja biorę 400mg w dawkach podzielonych.
Oprócz tego pije sok z granata, wiem że to też na endo, ale ogólnie ma dużo antyoksydantów, jak mogę to też kupuje i jemy.

Ja mam inozytol w TenFertil Ona.
U mnie w klinice ciągle mówią o koenzymie q10, najlepiej przyswajalna forma to Ubichinol.
Ja biorę 400mg w dawkach podzielonych.
Oprócz tego pije sok z granata, wiem że to też na endo, ale ogólnie ma dużo antyoksydantów, jak mogę to też kupuje i jemy.
A na jakiej stronie zamawiasz ten ubichinol bo jest tyle stron i może na jakiejś się opłaca najbardziej?

reklama
Tak, to była drożność z usg. Oby to był ten problem, który udało się teraz rozwiązać.

Po zabiegu zawołałam męża, by przyniósł coś do jedzenia i siedzieliśmy oboje w poczekalni i akurat był Pan, którego żona właśnie urodziła przez cesarskie cięcie. I przy nas pielęgniarka wyszła do niego z dzieckiem. Ten pan się popłakał że wzruszenia, a ja prawie też, bo przykro mi było, że mój mąż musi na to patrzeć, a wiem, jak bardzo mocno chciałby być na jego miejscu...
ja siedzę na poczcie i się popłakałam jak to przeczytałam 😢

Do góry