reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

mam wrażenie, ze wszystko ze mną nie tak ☹️
Mam umówiony monitoring cyklu, byłam takiej dobrej myśli, ze jest okej ze mam plan, działamy. Na drugi dzień po - przeziębienie, które zamieniło się chyba w zapalenie zatok. Musiałam zacząć brać antybiotyk (serio życie? Ostatni raz było tak z 15 lat temu…)
do tego jestem w 8 dc i mam brązowe plamienie nadal po okresie, nigdy tak nie miałam. Dziś pojawiła się tez jedna nitka świeżej krwi.
💔 mam wrażenie ze robię krok naprzód i dwa w tył…
Czy któraś miala podobnie?

reklama
Mam umówiony monitoring cyklu, byłam takiej dobrej myśli, ze jest okej ze mam plan, działamy. Na drugi dzień po - przeziębienie, które zamieniło się chyba w zapalenie zatok. Musiałam zacząć brać antybiotyk (serio życie? Ostatni raz było tak z 15 lat temu…)
do tego jestem w 8 dc i mam brązowe plamienie nadal po okresie, nigdy tak nie miałam. Dziś pojawiła się tez jedna nitka świeżej krwi.
Tak, mój organizm działał jak w zegarku. Odkąd się staramy, co miesiąc jakieś nowe objawy, 3 tygodniowa choroba (poprzednia 4(!) dniowa 6 lat temu...), plamienia, cykle dłuższe lub krótsze o 5/6 dni, inna obfitość miesiączki, inny ból brzucha. No jest w czym wybierać.
Pół żartem pół serio, żeby się mniej nakręcać i irytować, myślę sobie, że chłop ma na mnie zły wpływ. 😅🙃

Ja mam odwrotnie ze w trakcie stosunku strasznie dużo sluzu a po sucho
Ja jak to ja zaczęłam sobie wkręcać, że mój organizm już nie akceptuje nadienia męża xd I dlatego tyle śluzu, bo się oczyszcza :D a po gumach tak nie miałam;)

Czekam niecierpliwe na Twoj wynik, a raczej już na przyrost :* w środę powtarzasz betę?

Ja ostatnio od kilku cykli mam plamienia przed i po, wcześniej tak nie miałam. Mam wrażenie, że jak zaczęłam siw starać to tak siw zrobiło. Dodatkowo ostni cykl był ciut dłuższy niż ostatnie, cały grudzień byłam chora, w styczniu też coś, miałam zatoki, ale bez antybiotyku, inne leki na recepte mi pomogły. Teraz w domu szpital, ja siw trzymam. Nie wiem czy wkręciłam sobie znowu coś sama, ale odkąd biorę cynk czyli jakoś 2-3 tygodnie się trzymam. Dodatkowo mąż miał zły nastrój, może też przez to że coś go brało. A i ostatnio tzn miesiąc temu byłam u giną. A tak to, coś mi się sypie i muszę przekładać albo odwoływać wizytę. A gdzie to dopiero umówić się na monitoring xd

Ja też czasami myślę, że przed rozpoczęciem starań też miałam wszystko „jak w zegarku”. Z drugiej strony wtedy aż tak nie skupiałam się na cyklu, plamieniu, nie szukałam objawów owulacji, nadchodzącego okresu itp, więc podejrzewam że wiele z tych objawów które teraz mam w głowie wtedy ignorowałam :) Tak samo nie ma co łączyć starań z częstszym chorowaniem ;)

reklama
Dziewczyny, czy pakiet standard i premium różni się czymś jeszcze niż czasem wyników i konsultacją z genetykiem? Przymierzam się do badania na trombofilię.
1707735120706.png

Albo znacie stronę zdrowegeny.pl? Tam też mają pakiet, wygląda, że badają podobną ilość mutacji, a cena jak ten standardowy stąd.

Do góry