reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Jestem po oba jajowody są drożne. Nie bolało, jedynie włożenie cewnika zakuło i czułam takie rozpieranie w macicy, ale dało się spokojnie przetrwać 🙂 trochę plamię, w załączniku dodałam 2 kadry z usg i opis badania wraz z dalszym planem.

Tak w skrócie lewy jajowòd o prostej budowie prawy jest poskręcany, ale to nie wpływa na nic, bo jest drożny. W ogóle to mój prawy jajnik jest z tyłu za macicą🙈 pytałam dlaczego ten prawy poskręcany taki, mówił, że to może być skutek przeszłego jakiegoś stanu zapalnego.
Zapobiegawczo na 3 dni antybiotyk Azytromycyna, recepty zostawiłam w aptece niestety leki będą dopiero na wtorek.

Na najbliższe 4 cykle jest plan stymulacji , a potem celowałby w strone ivf.,jak chciałabym z nim współpracować ewentualnie, to współpracuje też w klinice w Ostravie w Czechach.

Od nowego cyklu stymulacja gonadotropinami zastrzyki Gonal f 75 IU 5 dawek od 2 dnia cyklu do 10 z tym że co dwa dni w 2,4,6,8 i 10, pierwszy monitoring 10-11 dc, ovitrelle na pekniecie pecherzyka po 4 dniach od zastrzyku progesteron Utrogestan 100 mg 2 razy dziennie albo Cyclogest zależy co będzie w aptece dostępne.
Jeszcze skłamałam że jestem w 6dc żeby mi zrobił dzisiaj ...🫣🤣, a mam 5dc ...wewnatrz były jeszcze śladowe ilości @, ale udało się i w końcu mam to za sobą.
Yes! Super, że w końcu się udało! I że jajowody są drożne i że nie bolało, i że jest plan działania, a Ty zyskałaś nową motywację do działania - bardzo się cieszę ❤️

reklama
Jestem po oba jajowody są drożne. Nie bolało, jedynie włożenie cewnika zakuło i czułam takie rozpieranie w macicy, ale dało się spokojnie przetrwać 🙂 trochę plamię, w załączniku dodałam 2 kadry z usg i opis badania wraz z dalszym planem.

Tak w skrócie lewy jajowòd o prostej budowie prawy jest poskręcany, ale to nie wpływa na nic, bo jest drożny. W ogóle to mój prawy jajnik jest z tyłu za macicą🙈 pytałam dlaczego ten prawy poskręcany taki, mówił, że to może być skutek przeszłego jakiegoś stanu zapalnego.
Zapobiegawczo na 3 dni antybiotyk Azytromycyna, recepty zostawiłam w aptece niestety leki będą dopiero na wtorek.

Na najbliższe 4 cykle jest plan stymulacji , a potem celowałby w strone ivf.,jak chciałabym z nim współpracować ewentualnie, to współpracuje też w klinice w Ostravie w Czechach.

Od nowego cyklu stymulacja gonadotropinami zastrzyki Gonal f 75 IU 5 dawek od 2 dnia cyklu do 10 z tym że co dwa dni w 2,4,6,8 i 10, pierwszy monitoring 10-11 dc, ovitrelle na pekniecie pecherzyka po 4 dniach od zastrzyku progesteron Utrogestan 100 mg 2 razy dziennie albo Cyclogest zależy co będzie w aptece dostępne.
Jeszcze skłamałam że jestem w 6dc żeby mi zrobił dzisiaj ...🫣🤣, a mam 5dc ...wewnatrz były jeszcze śladowe ilości @, ale udało się i w końcu mam to za sobą.
Cudownie, że się udało. Jest plan, można działać! 🥰

Kochane dziękuję Wam wszystkim za reakcje, za ogrom wsparcia i ciepłych miłych słów💜
Jesteście naj!
Super, że masz to już za sobą i że oba są drożne. Przetarlaś szlaki i teraz niech się dzieje co powinno :)

Ja nadal nic nie wiem odnośnie tego, czy się załapię w tym miesiącu na tę drożność czy nie, może coś się rozjaśni jutro. Lekarka mówiła coś o innym szpitalu z którym współpracuje. Martwi mnie tylko to, że z moimi owulacjami mogę mieć drożność chwilę przed samą owulacją, czy coś się wtedy stanie? Np. drożność w 12 dniu cyklu, owulacja tego dnia albo 13 dc.

Czekam też na wyniki dot. przeciwciał na chlamydię, ale jak na złość tyle to trwa, maksymalnie powinnam dostać je do czwartku. Boję się, że albo nie zdążą przyjść, albo po prostu nie zdążę ich dostać przed zabiegiem. Kurcze, że to wszystko nie może być prostsze...

Super, że masz to już za sobą i że oba są drożne. Przetarlaś szlaki i teraz niech się dzieje co powinno :)

Ja nadal nic nie wiem odnośnie tego, czy się załapię w tym miesiącu na tę drożność czy nie, może coś się rozjaśni jutro. Lekarka mówiła coś o innym szpitalu z którym współpracuje. Martwi mnie tylko to, że z moimi owulacjami mogę mieć drożność chwilę przed samą owulacją, czy coś się wtedy stanie? Np. drożność w 12 dniu cyklu, owulacja tego dnia albo 13 dc.

Czekam też na wyniki dot. przeciwciał na chlamydię, ale jak na złość tyle to trwa, maksymalnie powinnam dostać je do czwartku. Boję się, że albo nie zdążą przyjść, albo po prostu nie zdążę ich dostać przed zabiegiem. Kurcze, że to wszystko nie może być prostsze...
Drożność robi się dlatego przed owulacją żeby mieć pewność, że nie jest się wtedy w ciąży z uwagi, że jest to w końcu badanie radiologiczne i mogłoby to być szkodliwe dla bombelka. Jak będzie po owulacji to pewnie to zależy od lekarza czy się zdecyduje zrobić albo może od tego czy/kiedy współżyłaś przed 🤔
Jeśli chodzi też o samo badanie to mi w tym cyklu, w którym je miałam to zarówno lekarz je przeprowadzający w szpitalu jak i mój prywatny gin odradzali starania (miałam zwykle HSG, nie sono).
Oby wyniki przyszły na czas 🤞🏻

Z tym okresem to zawsze jest na opak, skoro dzisiaj miałam drożność , to wczoraj 4 dc nic nie bylo a dzis rano plamienie na papierze🤦‍♀️ pomyslalam trudno- ide na żywioł, troche pokłamie lekarza, żeby to lepiej wyglądało😂 ale już na prawde nie chciałam znowu wyjść z niczym.
Pomijam fakt, że mial przyjść dzien wczesniej , taka złośliwość. Jakbym zapomniała i ubrała stringi i była bez pod podpasek w pracy to pewnie by przyszedł dziad, ale że już 2 dni łaziłam w okresowych pantalonach i wyglądałam- to się spóźnił🤣
4dc i nic 🙈 zawsze zazdrościłam takich krótkich okresów 🙈 u mnie 5 dni normalny, centralny okres + 1-2 dni plamień 🤷 także bity tydzień na podpaskach 🤦

Ja miałam tak drożność 🙂 lekarka kazała nam zamykać do domu i działać intensywnie kolejne 2-3 dni 🙂

No to trzymam kciuki, żeby teraz strumień plemników dopadł jak dziki komórkę i stworzył terminatora ! 😁

reklama
U mnie udało się poseksic ;) tylko czy nie na próżno ahahaha, bo według premom ju mam lutealna fazę:)
Czeka mnie dość ciężki tydzień, jak nie dwa więc szybko zleci do terminu miesiączki:)

Do góry