anyżowa
Fanka BB :)
Udała, pisałam@anyżowe_love jak tam? Uda się dzisiaj ta drożność?
I dziękuję za pamięć!
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Udała, pisałam@anyżowe_love jak tam? Uda się dzisiaj ta drożność?
Ja nie widzę, ale mam nadzieję, że coś tam jestCzesc dziewczyny sprowadźcie mnie na ziemie dzisiaj zrobilam test 11dpo i ja widzę cien ( wiem testu sie nie rozbiera ale musialam ). Ja mam zwidy
Ja też się zaopatrzyłam od następnego cyklu będe sikała codziennie prze to Ovitrelle żeby sprawdzić ile u mnie się utrzymuje w zyciu nie miałam takiego zapasuMyślę, że i tak zacznę jutro. Mam tyle testów w domu że i tak szok, że nie zaczęłam dzisiaj
No, w końcu się udało super że oba drożne i super, że już macie dalszy plan. Oby zakończony pozytywnieJestem po oba jajowody są drożne. Nie bolało, jedynie włożenie cewnika zakuło i czułam takie rozpieranie w macicy, ale dało się spokojnie przetrwać trochę plamię, w załączniku dodałam 2 kadry z usg i opis badania wraz z dalszym planem.
Tak w skrócie lewy jajowòd o prostej budowie prawy jest poskręcany, ale to nie wpływa na nic, bo jest drożny. W ogóle to mój prawy jajnik jest z tyłu za macicą pytałam dlaczego ten prawy poskręcany taki, mówił, że to może być skutek przeszłego jakiegoś stanu zapalnego.
Zapobiegawczo na 3 dni antybiotyk Azytromycyna, recepty zostawiłam w aptece niestety leki będą dopiero na wtorek.
Na najbliższe 4 cykle jest plan stymulacji , a potem celowałby w strone ivf.,jak chciałabym z nim współpracować ewentualnie, to współpracuje też w klinice w Ostravie w Czechach.
Od nowego cyklu stymulacja gonadotropinami zastrzyki Gonal f 75 IU 5 dawek od 2 dnia cyklu do 10 z tym że co dwa dni w 2,4,6,8 i 10, pierwszy monitoring 10-11 dc, ovitrelle na pekniecie pecherzyka po 4 dniach od zastrzyku progesteron Utrogestan 100 mg 2 razy dziennie albo Cyclogest zależy co będzie w aptece dostępne.
Jeszcze skłamałam że jestem w 6dc żeby mi zrobił dzisiaj ..., a mam 5dc ...wewnatrz były jeszcze śladowe ilości @, ale udało się i w końcu mam to za sobą.
Bardzo dziękuję, jak to zwykle bywa jak robi się coś dodatkowego oczekiwania są większe, zobaczymyNo, w końcu się udało super że oba drożne i super, że już macie dalszy plan. Oby zakończony pozytywnie
Oj doskonale to znamBardzo dziękuję, jak to zwykle bywa jak robi się coś dodatkowego oczekiwania są większe, zobaczymy
No wreszcie!!!! To teraz musi być już dobrze. Zwłaszcza, że plan działania precyzyjnyJestem po oba jajowody są drożne. Nie bolało, jedynie włożenie cewnika zakuło i czułam takie rozpieranie w macicy, ale dało się spokojnie przetrwać trochę plamię, w załączniku dodałam 2 kadry z usg i opis badania wraz z dalszym planem.
Tak w skrócie lewy jajowòd o prostej budowie prawy jest poskręcany, ale to nie wpływa na nic, bo jest drożny. W ogóle to mój prawy jajnik jest z tyłu za macicą pytałam dlaczego ten prawy poskręcany taki, mówił, że to może być skutek przeszłego jakiegoś stanu zapalnego.
Zapobiegawczo na 3 dni antybiotyk Azytromycyna, recepty zostawiłam w aptece niestety leki będą dopiero na wtorek.
Na najbliższe 4 cykle jest plan stymulacji , a potem celowałby w strone ivf.,jak chciałabym z nim współpracować ewentualnie, to współpracuje też w klinice w Ostravie w Czechach.
Od nowego cyklu stymulacja gonadotropinami zastrzyki Gonal f 75 IU 5 dawek od 2 dnia cyklu do 10 z tym że co dwa dni w 2,4,6,8 i 10, pierwszy monitoring 10-11 dc, ovitrelle na pekniecie pecherzyka po 4 dniach od zastrzyku progesteron Utrogestan 100 mg 2 razy dziennie albo Cyclogest zależy co będzie w aptece dostępne.
Jeszcze skłamałam że jestem w 6dc żeby mi zrobił dzisiaj ..., a mam 5dc ...wewnatrz były jeszcze śladowe ilości @, ale udało się i w końcu mam to za sobą.
Nooooł nareszcie się udało super, że w końcu masz to za sobą i że jajowody drożne!Jestem po oba jajowody są drożne. Nie bolało, jedynie włożenie cewnika zakuło i czułam takie rozpieranie w macicy, ale dało się spokojnie przetrwać trochę plamię, w załączniku dodałam 2 kadry z usg i opis badania wraz z dalszym planem.
Super wieści! To teraz cyk ciąża w nowym cykluJestem po oba jajowody są drożne. Nie bolało, jedynie włożenie cewnika zakuło i czułam takie rozpieranie w macicy, ale dało się spokojnie przetrwać trochę plamię, w załączniku dodałam 2 kadry z usg i opis badania wraz z dalszym planem.
Ja nie wiem, czy jestem chociaż 1dpo i mój mózg już być sikał we wtorek rano może się dowiem co tam piszczy w trawieEhhh dzisiaj dopiero 5dpo a już tak kusi nasikać...
Dzisiaj miałam typowe ciążowe rwanie w jajniku, oczywiście mój mózg już zwariował...