reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe II kreski - walentykowe serduszka ❤

U Mnie dzisiaj 33dc i około 12dpo według temperatury. Jutro chce zatestować może akurat zrobię synkowi prezent urodzinowy[emoji5]fajnie by było. Ale jak nie to jeżeli wredota nie przyjdzie to w weekend jeszcze raz zatestuje bo owu mogła być 12 albo 13 lutego
ja jestem po cyklach stymulowanych i brałam zastrzyki na pęknięcie.
Lekarz informował mnie, że owulacja jest ok 2 dni po zastrzyku i mi wskazywał aby starać się na drugi dzień i najlepiej rano w kolejny dzień.
Jeżeli kilka pęcherzyków urosło i kilka nie pękło to wydaje mi się, że albo powinny się wchłonąć albo porobią się torbiele - przynajmniej ja tak to rozumiem, dlatego trzeba monitorować cały cykl i patrzeć czy wszystko pęką i czy nie będzie ew. torbieli.

reklama
Ja dzisiaj mam termin spodziewanej 🐵, testu nie robiłam, ale czuję się jak na okres więc chyba w tym miesiącu się nie udało 😔

Niestety temperatura i objawy kompletnie nie zgadzają Mi się z tym żeby owulka była z tego pierwszego pęcherzyka. Według temperatury owulka mogła być dopiero z tych 3 pęcherzyków. Ja podejrzewam, że ten pierwszy pęcherzyk po prostu się wchłonoł( byłam u gina 6 dni po tym jak mówiło tym pierwszym pęcherzyku i stwierdził, że pękł ale są jeszcze 3 pęcherzyki [emoji2368][emoji2368][emoji2368])a tamte jeszcze na spokojnie sobie rosły (ale to taka Moja teoria)[emoji2368] Mi gin kazał teraz przyjść dopiero jak @ się pojawi bądź po pozytywnym teście. Przy cyklu w którym zaszłam z synkiem zastrzyk nie zadziałał i z tego pęcherzyka dominującego powstała cysta/torbiel, a owulacje miałam dopiero z tych mniejszych pęcherzyków. Z jednej strony ufam Mojemu ginekologowi bo dzięki niemu mam synka, a z drugiej strony zastanawiam się czy jednak nie spróbować iść do innego gina tylko, że Oni tutaj wszyscy się znają [emoji17] i Mój gin jest starszy ale bardzo ceniony pośród ginekologów tutaj I tak Mi głupio z jednej strony. Mieszkam w Niemczech w dodatku w małym miasteczku

ja jestem po cyklach stymulowanych i brałam zastrzyki na pęknięcie.
Lekarz informował mnie, że owulacja jest ok 2 dni po zastrzyku i mi wskazywał aby starać się na drugi dzień i najlepiej rano w kolejny dzień.
Jeżeli kilka pęcherzyków urosło i kilka nie pękło to wydaje mi się, że albo powinny się wchłonąć albo porobią się torbiele - przynajmniej ja tak to rozumiem, dlatego trzeba monitorować cały cykl i patrzeć czy wszystko pęką i czy nie będzie ew. torbieli.

Niestety temperatura i objawy kompletnie nie zgadzają Mi się z tym żeby owulka była z tego pierwszego pęcherzyka. Według temperatury owulka mogła być dopiero z tych 3 pęcherzyków. Ja podejrzewam, że ten pierwszy pęcherzyk po prostu się wchłonoł( byłam u gina 6 dni po tym jak mówiło tym pierwszym pęcherzyku i stwierdził, że pękł ale są jeszcze 3 pęcherzyki [emoji2368][emoji2368][emoji2368])a tamte jeszcze na spokojnie sobie rosły (ale to taka Moja teoria)[emoji2368] Mi gin kazał teraz przyjść dopiero jak @ się pojawi bądź po pozytywnym teście. Przy cyklu w którym zaszłam z synkiem zastrzyk nie zadziałał i z tego pęcherzyka dominującego powstała cysta/torbiel, a owulacje miałam dopiero z tych mniejszych pęcherzyków. Z jednej strony ufam Mojemu ginekologowi bo dzięki niemu mam synka, a z drugiej strony zastanawiam się czy jednak nie spróbować iść do innego gina tylko, że Oni tutaj wszyscy się znają [emoji17] i Mój gin jest starszy ale bardzo ceniony pośród ginekologów tutaj I tak Mi głupio z jednej strony. Mieszkam w Niemczech w dodatku w małym miasteczku
Skoro gine mowi ze pękł, to pękł i to by było na tyle w tym cyklu.
Temp i objawy śluzu i inne takie mozna niestety wyrzucić do kosza i jest to jedna z najbardziej zawodnych metod, tak mi każdy zawsze tłumaczył i ja się też pod tym podpisuje.
Możesz spróbować do innego, ale skoro masz do niego zaufanie to może warto jeszcze popróbować, myślę, ze jakby nie umial/nie chciał pomóc to by o tym powiedział, mi jeden gine powiedział że nie umie mi pomóc (miałam problem z prolaktyna), co i tak się później okazało że żadnego problemu nie mam, ale to mniejsza z tym :p

Hejka. Mamy tutaj jeszcze jakieś testujące??? Któraś jeszcze w lutym pochwali się [emoji977][emoji16][emoji16][emoji16]
Ja dziś mam termin @ więc planuję jutro testować ( no chyba że w nocy @ się pojawi), chociaż owulacja wg gina miała być do 2 dni później. A poza tym to jakoś czuje że w tym miesiącu się nie udało . Pewnie nawet bym jutro nie testowała ale zastanawiam się nad szczepieniem na covid a mój ginekolog w ciąży odradza .

Hejka. U Mnie dzisiaj delikatny spadek temperatury [emoji6] jajniki już czuje także wredota podejrzewam, że do końca tygodnia się pojawi[emoji16]

Hejka. Jako że na dziś byłam zapisana na testy wstawiam cień cienia 😂. Tylko Facelle z Rossana pokazuje. Pink biały. Do powtórzenia najwcześniej jutro.

Załączniki

• 20210225_063004.jpg
    20210225_063004.jpg
    174,5 KB · Wyświetleń: 173
reklama
Do góry