reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe II kreski - walentykowe serduszka ❤

reklama
Jak będę w aptece to na pewno jakiś kupię 😉
Zrób tak, nie koniecznie ten oczywiście. Może wybierzesz coś bardziej odpowiedniego dla siebie. Kwas foliowy jest bardzo istotny w początkowej fazie rozwoju zarodka. Niedobór może skutkować wadami cewy nerwowej u płodu. A zanim wysycisz organizm kwasem foliowym troszke minie.

Dzięki za odpowiedzi!
Właśnie- dzień dobry w piątek, weekendu początek :D Ja niestety jutro tez muszę wstać rano jak normalnie do pracy...

Ja suplementuje wit. a+e, D, wiesiołek do owulacji, biore femibion i mace (to zaczęłam dosłownie 2 dni temu)
Mój facet bierze l argininę, macę, omega3, do tego daje mu codziennie 2 orzechy brazylisjkie, migdały, pestki dyni i słonecznika (na cynk i selen) i wmuzam w niego wodę z cytryną (na wit.C) żeby nie miał poczucia, ze bierze tyle tebletek :D
do tego postanowiłam wprowadzić więcej ryb do diety, warzyw, które sprzyjają płdoności.
Wody pijemy bardzo dużo obydwoje.
Jestem dziś 10dpo. Ciekawe do kiedy wytrzymam bez testu :D

Ja to mam tak, że mi się w ogóle nie chce pić. Czasami zapominam, że trzeba pić [emoji2358]
W pracy jeszcze okey bo praca biurowa to coś tam piję ale w domu bardzo mało piję. Wystarczy mi kilka łyków i jestem pełna.
Ja też tak miałam! Powiem Ci, ze im więcej wody piłam, tym bardziej czuję potrzebę jej picia. Więc moze po prostu trzeba przestawić organizm i na początku się 'zmusić"?

Bosze to mój chłop jest przeciwny jakimkolwiek tabletkom, jedynie jak go mocno glowa boli to apap i jak się zbiera na alkohol to coś na wątrobę 😉😁 szczerze to myślałam sobie kupić kwas foliowy dopiero jak dowiem się ze jestem w ciąży 😄

Bosze to mój chłop jest przeciwny jakimkolwiek tabletkom, jedynie jak go mocno glowa boli to apap i jak się zbiera na alkohol to coś na wątrobę 😉😁 szczerze to myślałam sobie kupić kwas foliowy dopiero jak dowiem się ze jestem w ciąży 😄
Nie wiem czy to pomoże, ale no Acertin jest w saszetkach do picia. Kwas foliowy przed ciążą zdecydowanie 😁

reklama
No słyszałam, że spora część Panów tak ma :D Mój na szczęście się mnie "słucha" - co mu dam to weźmie, na jakie badania powiem, żeby szedł, to pójdzie. :D

Do góry