reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

reklama
To właściwie w normie :) dzięki made że napisałaś. Wychodzi na to że może miała trudne dni moja miała ja też przez te dni czułam się strasznie spiaca może i corcia też tak się czuje

Vani, zypelnie w normie :) ja też się przejmowałam, ale w sumie potem do mnie dotarło, ze dzieciaczki mogą mieć lepszy lub gorszy dzień, możliwe, że śpioch jej się włączył:) Moja też sie słabo wczoraj ruszala i sie denerwowalam, ale już dziś narobiła :) dobrze, że pojechałas bo zawsze lepiej sie uspokoić w taki sposób jeśli za długo ta cisza trwa.

Tak masz rację :) przynajmniej już się nie martwię jestem spokojniejsza :) 2 dni wcześniej szalała cały dzień kopniaczki obroty i skakanie mi po szyjce czułam klucia a o skokach na pęcherzu nie wspomnę :) w nocy też że usnac nie mogłam może odsypia :)

Eh zazdrszcze i zzdroszcze Wam tych skokow i kopniakow. Owszem odczuwam cos ale, albo moje dziecie to len spiacy albo to lozysko tlumi jego ruchy.

Dzisiaj usg na 14.20 aaaaa.... nerwy od rana...

Dziewczyny gratuluję wizyt!! :-D

Monia kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę!! :tak:
ja mam w środę u gina wizytę, później w piątek połówkowe także już też przebieram nogami zniecierpliwiona ;-)

co do ruchów, to też czuję kopsanie, ucisk na pęcherz, czy czasem w środku taki nie typowe smyranie (myślę że to właśnie gdzieś w okolicy szyjki) ;-) ale ostatnio też miałam chwile grozy, już pisałam zresztą o tym kilka stron w tył, ale normalne że czasem Dziecię jest bardziej leniwe i ospałe a czasem ma więcej energii :tak: tak samo jest przecież z nami :sorry2:

Monikamarcina trzymam kciuki za wizytę.

Mój maluch tez czasem długo sie nie rusza, ostatnio wypiłam trochę coli bo od rana przez ponad pół dnia nie kopał i czekałam aż sie ruszy:) na szczęście ma niego to podziałało

A ja mam wrazenie ze na moje dziecie slodkosci nie dzialaja. Wczoraj obzarlam sie slodkosci. I nic. No nic. Teraz siedze na rozlozonym lozku oparta plecami o sciane z wyprostowanymi nogami to czuje cos, lekkie stukanie. Moze to tez zalezy od pozycji w jakiej siedze?

ja np. jeszcze 1,5 tygodnia temu nie czułam ruchów na siedząco. Czułam tylko jak leżałam na plecach rozłożona. A teraz już czuję na siedząco, czasem nawet się zdarzy ale to jeszcze rzadko - na stojąco. Także myślę że pozycja może mieć znaczenie ;-)
Czasem się zastanawiam czy to co czuję to nie czkawka :-D takie rytmiczne stukanie co kilka sekund, przez jakąś chwilkę ;-) i sama nie wiem :-D a momentami mam wrażenie że moje Dziecię się tak obraca, że raz jest w poprzek a za chwilę do góry nogami :-D

reklama
monikamarcina trzymam kciuki za wizyte:)
Ja też najbardziej czułam ruchy jak lezałam na plecach:-)z każdym dniem są mocniejsze i teraz już na siedząco da się wyczuć;-) moja maleńka jest najbardziej aktywna po każdym większym posiłku:-)

Do góry