reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie było i trochę się działo.
Ostatnie wyniki badań jakie miałam robione wykazały że mam za mało czerwonych krwinek i mój gin zaczął się martwić. Jestem na etapie wdrażania nowej diety która raczej mi nie wychodzi bo jem to na co mam ochotę a nie to co powinnam. Wyniki moczu też się okazały kiepskie podobno dużo bakterii ale skoro nie odczuwam żadnego bólu pieczenia ani żadnych innych objawów lekarz powiedział że na razie poczekamy i skieruje mnie na kolejne badania przy następnej wizycie. Sama na własną rękę zaczęłam jeść suszoną żurawinę może pomoże.
A dzisiaj byłam na połówkowym USG. Dzidzia ładnie się rozwija i rośnie ale niestety lekarz nie był w stanie dojrzeć płci. Jestem strasznie rozżalona bo naprawdę jestem ciekawa.

hej ja tez mam slabo krew i dostalam zelazo w tab od gin plus dieta bogata w zelazo i tak samo jak ty mam bakterie w moczu ale dolegliwosci nie mam mimo to moj gin przepisal furagine 3x2 tab. 2 opak. bo powiedzial ze lepiej zapobiegac niz pozniej leczyc silnymi antybiotykami a furagina jest bezpieczna w ciazy ja dodatkowo pije sok z zurawiny kupilam w aptrce i zobaczymy jak za miesiac wyjda wyniki

reklama
Haha, Victoria, jak to Ci suwak stanął? :p My będziemy w 40 tygodniu, a Ty dalej w 16 ;p A bakterie w moczu też biorą się gdy się nie podmyjemy przed nasikaniem i do pudełka też może trochę wlecieć. Hmmm, jak miałam też liczne bakterie i nic ginekolog nie powiedział.

Gratulacje udanych wizyt :-)
Ja na bardzo liczne bakterie w moczu i leukocyty dostałam monural jednorazowo(1 saszetka) i po około 2 tyg miałam zrobić posiew moczu. Wynik wyszedł ok. Teraz jedynie pije herbatę żurawinową bo na suszoną żurawine nie mogę już patrzeć:-) zobaczymy jakie będą wyniki badania w przyszłym miesiącu bo dostałam skierowanie na morfologie i mocz.

ja dziś po badaniach.
A więc wyniki mają się następująco:

• morfologia niby prawidłowa, ale
  • erytrocyty spadły troszkę poniżej normy - czy może to być efektem większego nawodnienia organizmu? Od ostatniej morfologii piłam duuuuużo więcej wody.
  • poziom żelaza ponad normę więc póki co anemia mi nie grozi, chyba ;-)
  • ALAT, ASPAT również w normie :tak:

a powiedzcie mi jak u Was wyglądają leukocyty? W jakiej ilości je macie?

Jestem trochę uspokojona, bo po ostatniej wizycie miałam pewne wątpliwości w związku z wynikami...
teraz czekam środy - kolejna wizyta u gina, a w piątek - dokładnie za tydzień połówkowe.

Dziewczyny dokładnie jutro mija dzień ciąży 19+4 gdzie usłyszałam że Zuzi nie bije serduszko. Dzisiaj rano miałam takiego stracha jak się obudziłam że aż się popłakałam. Nie czułam Malutka, pukałam i stukałam do niego, Mąż mu puścił piosenkę i tel przyłożył do brzucha...dalej nic...no dziś pierwszy raz spanikowałam i to totalnie...a Ziarenek sobie jeszcze spał :dry: dopiero jak wstałam do łazienki i się pokręciłam po domu i znów położyłam to zaczął kopsać...Bogu dziękuję za każdy ruch mojego Dzieciątka!!

Ostatnia edycja:
angelstw jesli chodzi o wyniki to moje sa kiepskie i nie nadaja sie do porownywania:baffled: zelaza zazdroszcze;-) tez chce takie:tak: rozumiem co czulas gdy dzidzia smacznie spala :-( naszczescie maluch dal ci znac ze jest ok :-)oby tak dalej:tak:

vanilijko ja byłam w szoku bo szłam dziś na te badania święcie przekonana że żelazo będzie poniżej normy...żeby wynik był jako tako miarodajny - od tygodnia nie łykałam żadnych witamin z żelazem. A tu takie zaskoczenie...

za to od jakiegoś czasu piję codziennie wieczór kakao (zwykłe sypane gorzkie ciemne kakao) na mleku.
Staram się jeść buraki czerwone, w różnych postaciach: gotowane, ćwikła, czy też sok wyciśnięty ze świeżego buraka z innymi owocami i warzywami. Od czasu do czasu upiekę sobie kaszankę (krwistą). Na śniadanie bądź w ciągu dnia przekąszę płatki śniadaniowe z mlekiem lub bez. To wszystko jest świetnym naturalnym źródłem żelaza.

Dużo żelaza mają też sezam i pestki dyni.

A tabletki z żelazem powinno się podobno popijać sokiem cytrusowym, ze względu na zawartość witaminy C która ułatwia przyswajanie żelaza.

Malutek napędził mi stracha o poranku ale przez dzień co chwila przypominał o sobie :sorry2:

Angelstw, kochana ogromnego przytulasa masz ode mnie! Wszystko jest i będzie ok, maluszek z każdym dniem będzie fikał coraz bardziej i nie będzie już mamie napędzał stracha :-D

ja właśnie odkryłam, że moje piersi zaczęły produkować siarę. Nie wiem czy to nie za wcześnie, ale powiem Wam, że bardzo mnie ucieszyło, że działają jak natura chciała ;-)

Angel wszytko dobrze Kochana! :* nie stresuj się, proszę :*
Co do wyników,to cieszę się, że są lepsze! :)

Made u mnie siara od 10 dni, w poprzedniej ciąży też była, a przegrałam w walce o laktację :(

reklama
made Kochana u mnie siara już od początku 16 tygodnia jest...stanik stał się moją nową przyjaciółką zarówno na dzień jak i w nocy :tak: nie leje się Bóg wie jak ale "kropelkuje" sobie jak ja to mawiam i zostawia wszędzie plamki :-p

Do góry