reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie było i trochę się działo.
Ostatnie wyniki badań jakie miałam robione wykazały że mam za mało czerwonych krwinek i mój gin zaczął się martwić. Jestem na etapie wdrażania nowej diety która raczej mi nie wychodzi bo jem to na co mam ochotę a nie to co powinnam. Wyniki moczu też się okazały kiepskie podobno dużo bakterii ale skoro nie odczuwam żadnego bólu pieczenia ani żadnych innych objawów lekarz powiedział że na razie poczekamy i skieruje mnie na kolejne badania przy następnej wizycie. Sama na własną rękę zaczęłam jeść suszoną żurawinę może pomoże.
A dzisiaj byłam na połówkowym USG. Dzidzia ładnie się rozwija i rośnie ale niestety lekarz nie był w stanie dojrzeć płci. Jestem strasznie rozżalona bo naprawdę jestem ciekawa.

hej ja tez mam slabo krew i dostalam zelazo w tab od gin plus dieta bogata w zelazo i tak samo jak ty mam bakterie w moczu ale dolegliwosci nie mam mimo to moj gin przepisal furagine 3x2 tab. 2 opak. bo powiedzial ze lepiej zapobiegac niz pozniej leczyc silnymi antybiotykami a furagina jest bezpieczna w ciazy ja dodatkowo pije sok z zurawiny kupilam w aptrce i zobaczymy jak za miesiac wyjda wyniki

reklama
Haha, Victoria, jak to Ci suwak stanął? :p My będziemy w 40 tygodniu, a Ty dalej w 16 ;p A bakterie w moczu też biorą się gdy się nie podmyjemy przed nasikaniem i do pudełka też może trochę wlecieć. Hmmm, jak miałam też liczne bakterie i nic ginekolog nie powiedział.

Gratulacje udanych wizyt :-)
Ja na bardzo liczne bakterie w moczu i leukocyty dostałam monural jednorazowo(1 saszetka) i po około 2 tyg miałam zrobić posiew moczu. Wynik wyszedł ok. Teraz jedynie pije herbatę żurawinową bo na suszoną żurawine nie mogę już patrzeć:-) zobaczymy jakie będą wyniki badania w przyszłym miesiącu bo dostałam skierowanie na morfologie i mocz.

ja dziś po badaniach.
A więc wyniki mają się następująco:

• morfologia niby prawidłowa, ale
  • erytrocyty spadły troszkę poniżej normy - czy może to być efektem większego nawodnienia organizmu? Od ostatniej morfologii piłam duuuuużo więcej wody.
  • poziom żelaza ponad normę więc póki co anemia mi nie grozi, chyba ;-)
  • ALAT, ASPAT również w normie :tak:

a powiedzcie mi jak u Was wyglądają leukocyty? W jakiej ilości je macie?

Jestem trochę uspokojona, bo po ostatniej wizycie miałam pewne wątpliwości w związku z wynikami...
teraz czekam środy - kolejna wizyta u gina, a w piątek - dokładnie za tydzień połówkowe.

Dziewczyny dokładnie jutro mija dzień ciąży 19+4 gdzie usłyszałam że Zuzi nie bije serduszko. Dzisiaj rano miałam takiego stracha jak się obudziłam że aż się popłakałam. Nie czułam Malutka, pukałam i stukałam do niego, Mąż mu puścił piosenkę i tel przyłożył do brzucha...dalej nic...no dziś pierwszy raz spanikowałam i to totalnie...a Ziarenek sobie jeszcze spał :dry: dopiero jak wstałam do łazienki i się pokręciłam po domu i znów położyłam to zaczął kopsać...Bogu dziękuję za każdy ruch mojego Dzieciątka!!

Ostatnia edycja:
angelstw jesli chodzi o wyniki to moje sa kiepskie i nie nadaja sie do porownywania:baffled: zelaza zazdroszcze;-) tez chce takie:tak: rozumiem co czulas gdy dzidzia smacznie spala :-( naszczescie maluch dal ci znac ze jest ok :-)oby tak dalej:tak:

vanilijko ja byłam w szoku bo szłam dziś na te badania święcie przekonana że żelazo będzie poniżej normy...żeby wynik był jako tako miarodajny - od tygodnia nie łykałam żadnych witamin z żelazem. A tu takie zaskoczenie...

za to od jakiegoś czasu piję codziennie wieczór kakao (zwykłe sypane gorzkie ciemne kakao) na mleku.
Staram się jeść buraki czerwone, w różnych postaciach: gotowane, ćwikła, czy też sok wyciśnięty ze świeżego buraka z innymi owocami i warzywami. Od czasu do czasu upiekę sobie kaszankę (krwistą). Na śniadanie bądź w ciągu dnia przekąszę płatki śniadaniowe z mlekiem lub bez. To wszystko jest świetnym naturalnym źródłem żelaza.

Dużo żelaza mają też sezam i pestki dyni.

A tabletki z żelazem powinno się podobno popijać sokiem cytrusowym, ze względu na zawartość witaminy C która ułatwia przyswajanie żelaza.

Malutek napędził mi stracha o poranku ale przez dzień co chwila przypominał o sobie :sorry2:

Angelstw, kochana ogromnego przytulasa masz ode mnie! Wszystko jest i będzie ok, maluszek z każdym dniem będzie fikał coraz bardziej i nie będzie już mamie napędzał stracha :-D

ja właśnie odkryłam, że moje piersi zaczęły produkować siarę. Nie wiem czy to nie za wcześnie, ale powiem Wam, że bardzo mnie ucieszyło, że działają jak natura chciała ;-)

Angel wszytko dobrze Kochana! :* nie stresuj się, proszę :*
Co do wyników,to cieszę się, że są lepsze! :)

Made u mnie siara od 10 dni, w poprzedniej ciąży też była, a przegrałam w walce o laktację :(

reklama
made Kochana u mnie siara już od początku 16 tygodnia jest...stanik stał się moją nową przyjaciółką zarówno na dzień jak i w nocy :tak: nie leje się Bóg wie jak ale "kropelkuje" sobie jak ja to mawiam i zostawia wszędzie plamki :-p

Do góry