reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

reklama
Kosha, to też brałaś Ślub we wrześniu jak ja, tylko rok wcześniej :) Gratuluję wizyt i trzymam kciuki za kolejne. Tylko chyba ja nie chcę poznać płci :p Wizytę u mojego ginekologa mam 3 października, ale tylko mnie zważą, zmierzą ciśnienienia, powie jak tam wyniki i na razie. 7 mam połówkowe, ale to już w innej przychodni.

Ale dziś paskudna pogoda , ale zebrałam się rano i poszłam do laboratorium oddać krew i mocz do badania wyniki w poniedziałek mam nadzieje ze będzie wszystko ok.

Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie było i trochę się działo.
Ostatnie wyniki badań jakie miałam robione wykazały że mam za mało czerwonych krwinek i mój gin zaczął się martwić. Jestem na etapie wdrażania nowej diety która raczej mi nie wychodzi bo jem to na co mam ochotę a nie to co powinnam. Wyniki moczu też się okazały kiepskie podobno dużo bakterii ale skoro nie odczuwam żadnego bólu pieczenia ani żadnych innych objawów lekarz powiedział że na razie poczekamy i skieruje mnie na kolejne badania przy następnej wizycie. Sama na własną rękę zaczęłam jeść suszoną żurawinę może pomoże.
A dzisiaj byłam na połówkowym USG. Dzidzia ładnie się rozwija i rośnie ale niestety lekarz nie był w stanie dojrzeć płci. Jestem strasznie rozżalona bo naprawdę jestem ciekawa.

Aaa, rozumiem:-D poczułam się zdezorientowana po prostu bo ja połówkowe mam dopiero w 22 tygodniu :(

suszona żurawina na pewno nie zaszkodzi, ja sama jem ją na kilogramy:D co do bakterii w moczu to ja łykam dodatkowo furaginę i witaminę c

Karolina, gratuluję synka słusznych rozmiarów :-)

Kasia, super wieści, gratuluję zdrowiutkiej Alicji :-)

To kto teraz w kolejce na wizytę lub badanie?

Kasiu, mój wiercipietek raz mi się w nocy tak dziwnie ułożył, że miałam brzuch na.sztorc, jak mi się uda, to wrzuce fotke, bo musiałam to uwiecznic ;-)

Teraz nareszcie nasza kolej. Jutro idziemy na usg połówkowe :-D Trzymajcie mocno kciuki:happy2:

Aaa, rozumiem:-D poczułam się zdezorientowana po prostu bo ja połówkowe mam dopiero w 22 tygodniu :(

suszona żurawina na pewno nie zaszkodzi, ja sama jem ją na kilogramy:D co do bakterii w moczu to ja łykam dodatkowo furaginę i witaminę c

a w jakich dawkach lykasz furagine? a mozna profilaktycznie lykac?

reklama
Vani, ja na własną rękę bym nie łykała, jednak każdy lek trzeba skonsultować. Mi lekarz przepisał furaginum teva 50 mg i biore 3 razy dziennie po 2 tabletki

Do góry