reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

Ja miałam w zeszłym tygodniu usg (36+1), następna wizyta 14.02. (39+3). U mnie lekarz wpisał wagę w kartę ciąży. Powiedział tylko tyle że szyjka się skraca, ale zamknięta. No i że przepływy,wody w porządku. Ale nigdzie na papierze tego nie mam...

reklama
Ja tez mam usg co wizyte, chodze prywatnie. Nie mam wpisu z usg do karty, ale za to dostalam z usg "podsumowujacego" wydruk i tam mam wszyyyystko opisane :)

Dzięki.dziewczyny za odpowiedzi :-*. Zdecydowałam sie na prywatne usg jeszcze dzisiaj bo jakby czasem cos sie dzialo zlego to bym sobie nie wybaczyla ze nie poszłam a przynajmniej bede spokojniejsza ze mala ma jeszcze ok warunki i nie trzeba jej poganiac.

Wizyta zaliczona. Nic się nie dzieje z szyjką. Tylko od łobuza zależy kiedy wyjdzie. A ten sobie rośnie. Był problem ze zmierzeniem obwodu główki. Także waga bardzo przybliżona - ok 3800. Mam robić ktg raz w tygodniu. Mam też skierowanie do szpitala na za dwa tygodnie, gdyby akcja się nie zadziała.

Ewka, pytałam się o usg po 36 tyg. Wg wytycznych są tylko 3 usg i ten ostatni wystarcza do szpitala. Chyba, że wyniki tego 3-go odbiegały od normy, wtedy są powtarzane.
Ja i tak mam podczas każdej wizyty, więc lekarka sprawdza malucha i przepływy.

Bylam na tym usg i wszystko w normie choć wody na dolnej granicy i lozysko juz na trojke ale ok bo przeplywy w normie. Uspokoilam sie i mam troche nowych sil zeby czekać na akcje.

reklama
Do góry