reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

vanilijka mi lekarz w poprzedniej ciąży powiedział że na tym etapie ciąży to jeszcze nie ma co się martwić nisko ułożonym łożyskiem, bo macica rośnie i łożysko może się jeszcze unosić, przez to łożysko jest nazywane "wędrującym narządem". Dobrze że z Dzidziem wszystko dobrze :tak:

reklama
Dziewczyny gratki udanych wizyt i zdrówka dla Maluszków i dla Was :-D

Vanilijka potwierdzam, mi lekarz też powiedział, że łożysko jeszcze się jeszcze podniesie :)

Hej dziewczyny :)

powiedzcie mi czy któraś z was miała robione badanie na konflikt serologiczny, jeśli tak to czy pamiętacie ile ono kosztuje?
bo jutro ide na to badanie i nie wiem ile takie badanie kosztuje żeby się przygotować gotówkowo :p

Dziewczyny bardzo mi poprawiłyscie humor :) z tym lozyskiem że to normalne we wczesnej ciąży, najważniejsze żeby nasze małe kruszynki zdrowo rosły i szczęśliwie przyszły na świat :) wiecie co poprostu jestem zakochana w moim dzidziusiu :* jeśli chodzi o koszt badań na konflikt niestety nie pomogę bo wg nie orientuje się

LADYLI ja robiłam i płaciłam 37 zł i wiem że będę jeszcze 2 razy robić ( w każdym trymestrze) bo my z mężem w czynnikach rh nie mamy konfliktu ale w obrębie grupy może być szczególnie w drugiej ciąży ( w pierwszej nic nie było)... i że mogą się na każdym etapie ciąży te przeciwciała wytworzyć( albo wcale) i wtedy po porodzie podaje się kroplówkę... tyle wiem od lekarza więcej się nie zagłębiałam bo na razie u mnie ok:tak:

My mamy konflikt serologiczny, badania kosztują u mnie 29zł chyba. W ciąży z Milą miałam je robione 5 razy, po porodzie dosta£am zastrzyk, przy drugim poronieniu również. Teraz też pewnie będę często sprawdzać przeciwciała, tym bardziej, że Mila ma grupę po mężu B+ a ja 0- :)

reklama
Do góry