reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

reklama
Ladyli ja byłam, dostałam skierowanie, nawet byłam dwa razy bo w luxmedzie było ono za darmo, a poszliśmy też prywatnie bo zawsze to badanie jest dokładniejsze, ale u mnie znacznie tańsze, bo prywatnie 100 zł kosztowało

Dziewczyny jestem juz po wizycie powiem tak kocham was  od razu humor się mi poprawil jak was czytam . Tez z apteki juz odebralam zamowienie bo pisalam sobie tak jak ladyli . Kochane wiec tak: dostalam znowu zelazo bo sie nie poprawilo od ostatniego badania, szyjka trzyma - mamy pozwolenie na przytulanki  a co bardzo mnie zaskoczylo to to ze wlasnie skonczylam 34 tydzien  gin mowi ze mala rosnie jak na drozdzach termin z usg to 26 styczen  a jak dobije do terminu z miesiaczki to mala moze 4 kg ważyć  cyt "zgrabna kluseczka rosnie" tak okreslil moj gin moją niunie  ale z gorszych info to ze puchne woda mi sie zatrzymuje. Za to cisnienie mam super 117 na iles tam, wiec nie kazal sie przejmowac 

Made będzie dobrze! Trzymaj się Kochana.

Ja idę na zwykle usg bo prenatalne to 260 placilam prywatnie.:szok:
Miałam też w szpitalu robione. Ale ginka powiedziała że nie może dac skierowania na kolejne bo tylko do 22 tyg robią czyli do momentu kiedy "można z tym coś jeszcze zrobić..." Takie dziwne normy przyjmują.

Dziewczyny czy wy byłyście bądź się wybieraćie na 3 badanie pranatalne??

Bo ja nie gadałam z moim lekarzem bo w szpitalu mi wypadło z głowy a teraz będę się z nim widzieć przed samymi świętami ale jak byłam na prenatalnych tych w 20 tyg to lekarz mówił ze jeszcze raz się widzimy i byłam przekonana ze trzeba iśc ale dziś gadam z koleżanka co ma termin na styczeń i mówi ze po co ja no to ide jak to nie jst potrzebne i zgłupiałam, Ja się wybieram bo po 1 chce sprawdzić czy z mała wszystko ok po drugie zawsze to opinia innego lekarza a po 3 lubie ja oglądać dla własnej przyjemności, wiem ze ta przyjemność u mnie akurat jest płatna 200 zł no ale to nasze szczęście

Byłam w 31 tygodniu. To są dokładniejsze badania niż przy standardowej wizycie u gina, ale czy nazwać je prenatalnymi, to nie powiedziałabym. Nie aktualizowali już statystyk, nie było pomiaru skóry na karku. Sprawdzali dokładnie jak rozwija się maluch- mózg, narządy wewn. etc.
I można podejrzeć maluszka :-)

Ostatnia edycja:
Ja tez tak jak ewka ide tylko na zwykle usg, made kochana nie bedzie inaczej niz dobrze :-D najwazniejsze ze lekarz szybko to wykryl bo bedzie mozna szybko leczyc a dzis medycyna jest tak bardzo rozwinieta że leczenie przebiega sprawnie i bez komplikacji najwazniejsze to co wyjdzie w wynikach dostaniesz leki i uwazam ze dla wlasnego komfortu czesciej na kontrole sobie chodz i sprawdza niech lekarz co w srodku sie dzieje trzymam kciuki :-D

Byłam w 31 tygodniu. To są dokładniejsze badania niż przy standardowej wizycie u gina, ale czy nazwać je prenatalnymi, to nie powiedziałabym. Nie aktualizowali już statystyk, nie było pomiaru skóry na karku. Sprawdzali dokładnie jak rozwija się maluch- mózg, narządy wewn. etc.
I można podejrzeć maluszka :-)
Nie sprawdza się skóry na karku bo to możliwe tylko podczas pierwszego prenatalnego. Na drugim sprawdzają serce dokładnie a na trzecim powinno sprawdzić się dokładnie przepływy pępowinowe [emoji1]

Tak mi się trafiło, że byłam już dwa razy [emoji39]

Made będzie dobrze! Trzymaj się Kochana.

Ja idę na zwykle usg bo prenatalne to 260 placilam prywatnie.:szok:
Miałam też w szpitalu robione. Ale ginka powiedziała że nie może dac skierowania na kolejne bo tylko do 22 tyg robią czyli do momentu kiedy "można z tym coś jeszcze zrobić..." Takie dziwne normy przyjmują.
Na zwykłym usg też te przepływy powinni zrobić [emoji12]

reklama
Do góry