monikamarcina
Fanka BB :)
Mowisz o usg?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny czy wy byłyście bądź się wybieraćie na 3 badanie pranatalne??
Bo ja nie gadałam z moim lekarzem bo w szpitalu mi wypadło z głowy a teraz będę się z nim widzieć przed samymi świętami ale jak byłam na prenatalnych tych w 20 tyg to lekarz mówił ze jeszcze raz się widzimy i byłam przekonana ze trzeba iśc ale dziś gadam z koleżanka co ma termin na styczeń i mówi ze po co ja no to ide jak to nie jst potrzebne i zgłupiałam, Ja się wybieram bo po 1 chce sprawdzić czy z mała wszystko ok po drugie zawsze to opinia innego lekarza a po 3 lubie ja oglądać dla własnej przyjemności, wiem ze ta przyjemność u mnie akurat jest płatna 200 zł no ale to nasze szczęście
Nie sprawdza się skóry na karku bo to możliwe tylko podczas pierwszego prenatalnego. Na drugim sprawdzają serce dokładnie a na trzecim powinno sprawdzić się dokładnie przepływy pępowinowe [emoji1]Byłam w 31 tygodniu. To są dokładniejsze badania niż przy standardowej wizycie u gina, ale czy nazwać je prenatalnymi, to nie powiedziałabym. Nie aktualizowali już statystyk, nie było pomiaru skóry na karku. Sprawdzali dokładnie jak rozwija się maluch- mózg, narządy wewn. etc.
I można podejrzeć maluszka :-)
Na zwykłym usg też te przepływy powinni zrobić [emoji12]Made będzie dobrze! Trzymaj się Kochana.
Ja idę na zwykle usg bo prenatalne to 260 placilam prywatnie.
Miałam też w szpitalu robione. Ale ginka powiedziała że nie może dac skierowania na kolejne bo tylko do 22 tyg robią czyli do momentu kiedy "można z tym coś jeszcze zrobić..." Takie dziwne normy przyjmują.