reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

Ja po oststniej wizycie 4 dostalam luteine bo miałam kłucia w pochwie jak igłą. ..
Wogole dopiero dziś wzięłam pierwszą dawke bo przez to ulozenie malej i stres jaki mam przez to zapomnialam wykupic receptę. Biorę dopochwowo 2 rano i 2 wiecxorem. Któraś brala z was lutkę???

reklama
Elunia ja ostatnio tez dostałam luteine, takie samo dawkowanie jak Ty i z tego samego powodu. Dodatkowo od tych kluc szyjka skróciła mi sie ponad centymetr :/

Czyli to nic strasznego made bo ja mam na 8 dni 30 tabletek i wychodzi 100 rano i na noc 100 . Dawka jak Ty masz dorex. A poczulyscie się po niej lepiej bo mnie straszne kuje i nic dzwigac nie moge....zakupy tylko do auta i jakos na parter wnoszę.

ja w zasadzie przebywam w pozycji leżącej, nie schylam się i nic nie noszę i nie wiem w czym ma mi to pomóc... chociaż ostatnio też mam jakieś dziwne kłucia... właściwie odkąd jestem przeziębiona.......

Dorex mnie tłumaczono, że w tej pozycji główka nie uciska szyjki więc mechanicznie jej nie rozwiera..Ale mój młody ułożony główką w dół od ponad miesiąca..też będę leżakować..szkoda, że siedzieć nie mogę bo miałam masę planów..Ale cóż poradzić?
Luteine też mam pod język.

ja na początku miałam lutkę 2x 100 (jedna rano, druga wieczorem, dowcipnie)

a na te zapasy żywieniowe to np co można wziąć?
nie byłam nigdy w szpitalu to nie wiem jakie są trendy :p

reklama
Koshka to co lubisz i możesz jeść ;) ja nabrałam soków, owoców, czekoladę, twarożki bo u mnie 'wędliny' do śniadań i kolacji to porażka, nawet jogurt się jakiś znalazł;) do tego K. mi dowozil 7days i bułeczki.. U mnie na oddziale była lodówka ale spokojnie wystarczył parapet :p

Do góry