reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

Dorex no to super że tak się dobrze to potoczyło i teraz możesz być spokojniejsza. Znam osobę która po zdjęciu szwu urodziła po terminie bo wszystko trzymalo więc kciuki za Ciebie :-)
Ja jutro wizytuje i modle się żeby szyjka byla ok bo w 1 ciąży właśnie w tym czasie zaczęła się skracać i wylądowałam na zwolnieniu. Swoją droga mój poprzedni gin oprócz usg badał mnie "namacalnie" żeby stwierdzić jaki stan tej szyjki. Obecna gin tylko usg dowcipne robi i na tej podstawie diagnozuje. Mam nadzieję że też tak można ta twardość stwierdzić.

reklama
Dorex super, że już "po wszystkim" teraz przynajmniej masz spokój [emoji4]
Ja wczoraj oglądałam program o wcześniakach..nie powinnam i nie polecam [emoji33]
Siedzę na glukozie..jeszcze 15 minut do pierwszego pobrania i zastanawiam się czy zrobi mi się lepiej czy cały czas będzie mi tak niedobrze [emoji15]

Dorex, super wieści!

Zor, naprawdę jest aż tak niedobrze. Ja wczoraj tak sobie myślałam - no lubię słodkie, na bank dam radę! Ale po tylu doniesieniach, ze takie to nieprzyjemne zaczynam sie zastanawiać czy uda mi się jutro to badanie zrobić :)

No też tak myślałam, w nocy nie spałam 2 godziny i mi się słodkiego chciało.. więc się kobitki śmiały, że moje marzenie się spełni.. A to jednak masakra.. cały czas mam w gardle i wrażenie, że zaraz mi się uleje.. co mi się odbije to się lekko cofa..
Ale Made dasz radę [emoji12]

Nie jest tak żle jak piszą :) ja przeszłam bez problemu wypiłam jednym tchem glukozę , mały spacerek 20 min a potem grzecznie siedziałam, jedyny efekt uboczny ze chciało mi się do ubikacji z grubsza sprawą :)

Mnie chodzić nie pozwolili bo spacer powoduje spalanie glukozy i fałszowanie wyników..
Wody napić też się nie mogę..A myślę, że bardzo by pomogła..

Witajcie,
trzymam kciuki za picie ulepku, Zor mnie nawet wyjść nie pozwolono, ani wody, zapytaj o gumę do żucia może ci pozwolą, będzie dobrze, im dłużej będziesz siedziała tym będzie lepiej;-)

widocznie co przychodnia to inne reguły, chociaż kilka koleżanek w innych przychodniach miało tak jak ja tzn jak chciały to mogły wyjść na chwile, i troszkę wody również, przecież ja nie poszłam biegać tylko spacerkiem wręcz pełzałam się na chwile żeby się przewietrzyć , faktycznie wczoraj odebrałam wyniki i sa dobre ale myślę ze nie miał na ten wynik wpływu ten spacer ,koleżanka miała złe wyniki a była się przewietrzyć i napić wody wiec nie ma reguły No ale co ciężarna to swoje raje ma :):-):-):-):-)

I ja po wizycie. Wyniki prawidłowe, krzywa ok. Niestety moje obawy się potwierdziły szyjka skróciła się o 1/4 w ciągu 4 tygodni co źle wróży bo mogę nie donosic jeśli tempo się utrzyma :-( Dostałam l4 i mam odpoczywać i się nie przemeczac. Za 2 tyg. następny pomiar :-( Z rozpaczy zjadlam podwójnego snickersa...

reklama
ewcia odpoczywaj i leż ile możesz. A jak długa masz teraz szyjkę?

Ja czekam środy i też się bardzo boję co z moją szyjką bo za długa to ona nie jest..póki co bez oznak skracania ale wiadomo jak to jest, potrafi się skrócić w zaskakującym tempie. Więc byle do środy!

Do góry