reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lupiez rozowy gilberta

Witam piszę bo chciałabym uspokoić przyszłe mamy które dotknie w ciąży łupież różowy gilberta. Ja miałam go już w 12 tyg. Obecnie jestem dwa tygod po porodzie. Mój syn urodził się zdrowy. Jeszcze wspomnę że w ciąży oprócz wysypki mialam ostre przeziebienie musialm brac antybiotyk przez 10 dni. Na usg prenatarnym wyszla podwyższona przeziernosć karkowa 2.9. Przeżyłam dużo stresu i badan ( za duzo) a okazało się że synek jest zdrowy. Obiecałam sobie że to napisze tutaj może komuś to pomoże i doda otuchy. Najważniejsze żeby się nie stresować. Pozdrawiam

Cześć, ja odpowiadałam tobie, ze miałam ten łupież różowy jakoś koło 10tc. W październiku urodziłam zupełnie zdrowa córeczkę, także naprawdę nie trzeba się tym za bardzo stresować :)

reklama
Też kończę przechodzic go wlasnie w ciąży - od 13 tyg do teraz 20 tc.. A jak pozniej dzieci się rozwijają? Czasami coś wychodzi po latach, ze jednak uszkodzilo? Dzieci prawidlowo sie rozwijaja? Lekarze nic nie wiedzą..

ja jestem obecnie w 29 tygodniu ciąży. łupież dostałam pierwszy raz 3 lata temu. tegoroczny łupież dostałam na przełomie październik/listopad, czyli jakoś 9-10 tc. oczywiście pobiegłam do dermatologa. wyszłam z informacją że na poronienie nie wpływa, ale może wywołać wcześniejszy poród. generalnie mam straszny wysyp, coraz gorzej było. w marcu byłam ponownie u dermatologa. Pani doktor przypisała mi maść (chyba na sterydach), przez tydzień, lekko pomogło. ale trafiłam niestety do szpitala, ze skracającą się szyjką i częstymi skurczami. założyli mi pessar. Dali sterydy. skurcze niestety dalej są. ale całkowicie bezbolesne i powiedzmy, że nie regularne. nie wiem, czy to wszystko ma ze sobą związek. prawdopodobnie nie ale piszę, dla zainteresowanych. oby do 37 tygodnia.

Do góry