reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko mnie swędzi w ciąży, pomocy!!!

Witaj w klubie...mi wyszła czerwona, sucha, swędząca plama na stopie, zaraz na początku ciąży. Z czasem zrobiła mi się z tego rana...w tej chwili jestem dwa lata po porodzie i obie nogi tak wyglądają...dwie dłonie i nadgarstek. Diagnoza...egzema wywołana silną alergią- alergen nieznany. Dowiedziałam się tylko tyle,żę u 50% kobiet w ciąży i po ciąży bardzo zaostrza się alergia...Niestety jestem tym pechowcem i muszę pogogodzić się z tym,że ludzie patrzą na moje ręce z odrazą...

reklama
witam

ja miałam cholestaze w ciąży :-(

tylko i wylacznie wszystko mnie swedziało najbardziej brzuch :wściekła/y:

a przy cholestazie nie bedziesz miala "objawow alergi-uczulenia (typu czerwonych plam , krostek czy wysypki)

ja robiłam badanie z krwi ALAT (jak dobrze pamietam )
jezeli jest wysoki to oznacza cholestaze
poszłam do szpitala dostałam leki i po 3 godzinach swedzienie w duzym stopniu sie złagodziło a po dobie mineło :tak:

żeby potwierdzić/wykluczyć cholestazę należy zrobić badanie biochemiczne krwi, aspat,alat, transaminazy :blink:

ja również miałam chlestazę w ciąży od 30tc, nie swędziało mnie aż tak bardzo pomimo,że aspat 800 i alat 400 (normy do 30 :sorry2:)od 30tc byłam hospitalizowana bo takie są procedury :sorry: urodziłam córeczkę w 35tc przez cc i była to zasługa w 90% cholestazy :-(

cholestaze dostałam w 32 tyg ,, coreczke urodzilam przez CC -- ale nie było to spowodowane cholestaza a tym ze coreczka pchała sie na swiat w 37 tyg (od odejscia wod plodowych do rozwarcia 8cm upłynelo BAGATELA ok 30 min :szok: ) a coreczka byla ulozona posladkowo i do tego doszły inne komplikacje wiec u mnie
cholestaza objawila sie strasznym swedzeniem ale leki wszystko unormowaly

na szczescie proby watrobowe mialam w normie

ale tez niestety hospitalizacja mnie nie ominela --przy cholestazie i cukrzycy to normalka ( ja tak mialam )

Do góry