reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Ja niby "schudłam" kilogram, ale ogólnie jestem gruba i teraz jakieś wzdęcie non stop czy co i wyglądam jak w zaawansowanej ciąży :oops: Normalne wyglądam tylko przed śniadaniem, później już mi bebzol strasznie wywala...
Od niedzieli mam lekkie plamienia, ale bez żywej krwi, więc na szybko umówiłam się do gina w poniedziałek, a ten nie miał usg w gabinecie i mi od razu skierowanie do szpitala 🙄 Na cito łapałam usg w prywatnym gabinecie i wszystko idealnie, więc to mnie uspokoiło, dostałam jedyne luteinę. Prenatalne mam umówione na 26.04, więc chyba nie wykażę się cierpliwością i jeszcze jedno usg sobie machnę w przyszłym tygodniu :)

U mnie będzie 12+2. Ginekolog, która wykonuje te badania mi doradziła, e w tym przypadku lepiej kilka dni później niż się spieszyć, więc jej zaufałam z terminem :)

Bardzo mi przykro, mam nadzieję, że szybko dane Wam będzie cieszyć się kolejnym dzieckiem.

Ja również chodziłam przez miesiąc z zatrzymaną ciążą nic nie czułam. Lekkie plamienie dostałam dosłownie przy ostatniej wizycie w toalecie przed wyjściem na USG...
Mam ten sam problem z brzuchem. Jak tylko coś zjem to mnie wywala i wyglądam o wiele dalej w ciąży niż jestem 🙃 Jak tak dalej pójdzie, nie wejdę w kieckę na ślub 😢

reklama
No właśnie niestety mój, więc nie chcę zmieniać sukienki. Ona była już z myślą o ciąży kupowana i jest sznurowana, no ale jednak to S, a ślub dopiero w sierpniu 🫣

Różnie z tymi brzuszkami bywa, także pozostaje czekać i obserwować 😅 najwyżej dokupisz dłuższe sznurowadła 😅 a może faktycznie się uda bez problemu - byłam na ślubach dziewczyn w 4/5 msc i zupełnie nie było widać brzuszka w sukience ✌️

Różnie z tymi brzuszkami bywa, także pozostaje czekać i obserwować 😅 najwyżej dokupisz dłuższe sznurowadła 😅 a może faktycznie się uda bez problemu - byłam na ślubach dziewczyn w 4/5 msc i zupełnie nie było widać brzuszka w sukience ✌️
Ja w poprzedniej ciąży byłam na weselu w 5msc w dopasowanej kiecce i nikt się nie zorientował 🤣 często na początku brzuch jest wzdęty a później to mija.

reklama
Super, że same dobre wieści z wczorajszych wizyt, gratulacje mamusie😀

Dzisiaj rano zaliczyłam badania krwi, wyniki akurat powinny być już wszystkie na wizytę we wtorek🙂
Jak na moje możliwości, to bardzo sprawnie mi się babeczka wbiła w żyłę, więc fajnie, bo w następnych miesiącach jeszcze będę korzystać z tego laboratorium🙂

Trzymamy dzisiaj kciuki za jakąś wizytę? 🙂

Do góry