reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
To super trafiłaś ;) mnie wykończyło szukanie tych szkół. Akurat tego Heget chyba nie obczajałam. Jak jeszcze pracowałam, to niestety czasami też do wieczora. Problemem często (oprócz godzin zajęć i np. dość dalekiej lokalizacji jak dla mnie) był warunek, że położna musi być ze szkoły. A jak podzwoniłam, to nasz rejon nie ich rewir. Miałam dosyć tego szukania. Położną też było mi ciężko znaleźć (pech?), ostatecznie trafiłam super - doradza z laktacją, z chustonoszeniem i pasjonuje się tą pracą, ma wiedzę :) kobieta orkiestra, bo te jej zajęcia to właściwie faktyczna szkoła rodzenia. Mąż mógł się logować na te spotkania. I generalnie dużo mi dały webinary Matecznika.
Tak, zależy gdzie się mieszka. Ja nieopodal miałam dwie szkoły, w jednej mi odmówili że względu na brak miejsc, a w mojej warunkiem uczestnictwa był wybór jednej z położnych z tejże szkoły. Miały super opinie na Google, a ja z kolei mam niedaleko. Nawet się nie wahałam. Żałuję tylko, że tak późno się dowiedziałam o Mateczniku.

Tak, zależy gdzie się mieszka. Ja nieopodal miałam dwie szkoły, w jednej mi odmówili że względu na brak miejsc, a w mojej warunkiem uczestnictwa był wybór jednej z położnych z tejże szkoły. Miały super opinie na Google, a ja z kolei mam niedaleko. Nawet się nie wahałam. Żałuję tylko, że tak późno się dowiedziałam o Mateczniku.
No ale, trafiłaś na fajną szkołę, więc spoko ;) Matecznik jeszcze będzie to powtarzał. Może temat porodu już nie będzie cię interesował, ale ostatnio był cykl "mamy prawa" i było o laktacji i o prawach w pracy/po powrocie. Też był temat np. obsługa noworodka czy potrzeby noworodka. Polecam też osobom spoza Poznania. Te spotkania są akurat online i dla każdego, darmowe.
Ja trochę żałuję, że w sumie nie byliśmy w prawdziwej szkole rodzenia, ale jak potem jeszcze przeglądałam tematykę, to w zasadzie te kombinacje moje pokryły te tematy. Minus, że nie poznałam innych osób, bo wszystko online, ale to miało też swoje plusy - wygoda. W tej stacjonarnej szkole u fizjoterapeutów były b. małe grupki i ludzie nawet spod Poznania, więc trudno z kimś złapać kontakt.

Ja
No ale, trafiłaś na fajną szkołę, więc spoko ;) Matecznik jeszcze będzie to powtarzał. Może temat porodu już nie będzie cię interesował, ale ostatnio był cykl "mamy prawa" i było o laktacji i o prawach w pracy/po powrocie. Też był temat np. obsługa noworodka czy potrzeby noworodka. Polecam też osobom spoza Poznania. Te spotkania są akurat online i dla każdego, darmowe.
Ja trochę żałuję, że w sumie nie byliśmy w prawdziwej szkole rodzenia, ale jak potem jeszcze przeglądałam tematykę, to w zasadzie te kombinacje moje pokryły te tematy. Minus, że nie poznałam innych osób, bo wszystko online, ale to miało też swoje plusy - wygoda. W tej stacjonarnej szkole u fizjoterapeutów były b. małe grupki i ludzie nawet spod Poznania, więc trudno z kimś złapać kontakt.
Ja nie złapałam kontaktu z nikim, bo z każdego tematu było po kilka terminów do wyboru, wiec grupy miały za każdym razem inny skład. Poza tym ja na żywo bywam średnio kontaktowa 😏 ale chwalę sobie to, że np. zajęcia z kąpieli były na żywo. Okazuje się, że to trochę trudniejsze niż by się mogło wydawać, chociaż z drugiej strony kąpiel dziecka to nie obsługa promu kosmicznego.

Swoje prawa w pracy znam, gdyż jestem specjalistą w tym zakresie, to mój zawód 😁 ale może faktycznie trafią się jeszcze jakieś inne ciekawe zajęcia.

Na moj zapis ktg tez patrzyła połozna/lekarka nie pytałam. Wiem, że wyniki mial mieć moj bo on line przrsyłane. A ta kobieta co przyszła na usg była z Katowic.
@Nat_Ra ja juz nie zachwalam porodu, bo coś się obawiam, że tym razem tak fajnie nie będzie. Cały czas mam jakieś obawy :(...

reklama
Do góry