reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Coś tam znieczulają, ale po przebytym porodzie to tak jest tak „dziwnie” ze chyba to znieczulenie nie jest potrzebne.
Matka która jest po porodzie i ma dziecko na piersi, i jeszcze musi urodzić łożysko, raczej nie będzie dość świadoma co się dzieje i prosić o znieczulenie.
Ten ból przy szyciu to nic w porównaniu ze skurczami. Ja czułam w końcu ulgę, taki błogostan … a ze tam cerują to nawet nie zwróciłam za bardzo uwagi :)
A mi było ciężko z tym bólem trzymając kwilace dopiero co urodzone dziecko na sobie, ale może to też kwestia oksytocyny na urodzenie łożyska

Nie zgadzam się z tym .. w niczym smoczek nie przeszkadza... a przy noworodku z silnym odruchem ssania , mama i piersi mogą odpocząć.. a nie dziecko wisi na cycku i nie da sie odłożyć ... i przez to mama jest sfrustrowana i dziecko również..
No tobie nie przeszkodziło
Ale na forach są posty, mamy płaczą ze nie mają mleka lub dziecko nie chce piersi i co robić, pierwsze co piszą to odstawić smoczek

No tobie nie przeszkodziło
Ale na forach są posty, mamy płaczą ze nie mają mleka lub dziecko nie chce piersi i co robić, pierwsze co piszą to odstawić smoczek
Wczoraj jeszcze poczytałam sobie o smoczkach (rozdział o karmieniu w książce "Czwarty trymestr" i wpis u Hafiji o smoczkach, niedemonizujący wcale: Link do: Pierś, kciuk i smoczek – czyli święta trójca ssania) i przejrzałam notatki z edukacji z położną 😉 Wszędzie jest informacja, żeby nie podawać smoczka w bodajże pierwszych 4 tygodniach życia dziecka jeśli chce się karmić piersią. Smoczek to nie zło wcielone, ale trzeba uważać ze stosowaniem. Jeśli są problemy, to w pierwszej kolejności lepiej poradzić się certyfikowanej doradczyni laktacyjnej i faktycznie czasami może zalecić stosowanie smoczka. Warto też wziąć pod uwagę jaki smoczek - są różne rodzaje, z różnych materiałów, z różnymi końcówkami...
Wiadomo, każdy zrobi jak uważa. Ale fakt jest, że widzę raz po raz taką właśnie rozpacz, że są problemy i potem się okazuje, że ktoś zaczął jeszcze w szpitalu ze smoczkiem. No ale: ja tam ekspertem nie jestem. Poprosiłabym w takiej sytuacji o konsultację czy to z własną położną czy z doradczynią.

Ostatnia edycja:
Jak zimowy kombinezon to może być za gruby do fotelika. Zwróć na to uwagę
Dzięki :) dziś zamówię otulacz, wybrałam wczoraj taki chyba porządny, i tym samym przemyślę jeszcze raz kwestię ubioru. Może po prostu ciepły pajacyk pod ten otulacz, mam ze dwa takie polarkowe.
Nocka minęła dość szybko.

Szykujemy się na w daleka podroz 😁😆😳❤️

Bede tęsknić za tymi kopniakami ❤️❤️
@Józia89. Powodzenia! Trzymam kciuki 😄

reklama
Do góry