reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Hej hej, to ja ze szpitala 😉
Póki co miałam krzywą cukrową i wyszła źle. Piłam 75 g glukozy, cukier po godzinie ponad 200, po 2 godz. ok. 180... Więc nieciekawie. Zostaję więc w szpitalu i będę miała dobowy profil glikemii, od tego będzie zależało czy dostanę insulinę. Jeśli insulina, to spędzę tu kolejnych kilka dni...

Widzę waszą rozmowę o ubraniach ciążowych. Ja zdecydowanie nie mieszczę się w stare spodnie, ale mam 2 pary ciążowych jeansów (jedne od koleżanki, jedne z secondhandu). Noszę też sukienki i spódnice, niektóre sprzed ciąży, inne z tych samych źródeł co spodnie 🙂 ostatnio kupiłam super sukienkę w lidlu, wcale nieciążowa ale na teraz idealna. Mam też dwie pary legginsów. Jakoś tam daje radę z ubraniami i to raczej nieduzym nakładem $$$ 😉
Przybrałam póki co 7 kg, ale po buzi i rękach tego nie widać, trochę pupa i nogi. Ale synek tydzień temu ważył podobno 1.2 kg (w 28 tygodniu) - mojego brzucha nie da się już ukryć.

reklama
Póki co miałam krzywą cukrową i wyszła źle. Piłam 75 g glukozy, cukier po godzinie ponad 200, po 2 godz. ok. 180... Więc nieciekawie. Zostaję więc w szpitalu i będę miała dobowy profil glikemii, od tego będzie zależało czy dostanę insulinę. Jeśli insulina, to spędzę tu kolejnych kilka dni...

Widzę waszą rozmowę o ubraniach ciążowych. Ja zdecydowanie nie mieszczę się w stare spodnie, ale mam 2 pary ciążowych jeansów (jedne od koleżanki, jedne z secondhandu). Noszę też sukienki i spódnice, niektóre sprzed ciąży, inne z tych samych źródeł co spodnie 🙂 ostatnio kupiłam super sukienkę w lidlu, wcale nieciążowa ale na teraz idealna. Mam też dwie pary legginsów. Jakoś tam daje radę z ubraniami i to raczej nieduzym nakładem $$$ 😉
Przybrałam póki co 7 kg, ale po buzi i rękach tego nie widać, trochę pupa i nogi. Ale synek tydzień temu ważył podobno 1.2 kg (w 28 tygodniu) - mojego brzucha nie da się już ukryć.

Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze 😘 trzymam kciuki.

Haha 🤣 ja raczej się nie afiszuje ze jestem w ciąży.
Oczywiście jak ktoś się dowie to wie ale nie krzyczę głośno 😉
Ja się też nie afiszuję, nie wrzucam info na fb, ale brzuch jest widoczny i torebka mi już nie pomaga 😅 ani luźna bluzka, jak wiatr zawieje w brzuch to kształt kuli objawia się w całej okazałości

Dziękuję za pozytywne słowa. Oby obyło się bez insuliny.

@Nat_Ra trzymam kciuki żeby ostatecznie opanowali ci te cukry, będzie dobrze!
Co do ciuchów to ja się zastanawiam na kurtka jakaś (z vinted, nie żadna nówka, szkoda kasy bo to na chwilę). Mieszkam swoje z okresu kiedy byłam grubsza i żadna mi się nie zapina na brzuchu, a chłody idą. Na jakiś spacer czy coś to tak słabo rozpusta chodzić.... 🤔

@Nat_Ra trzymam kciuki żeby ostatecznie opanowali ci te cukry, będzie dobrze!
Co do ciuchów to ja się zastanawiam na kurtka jakaś (z vinted, nie żadna nówka, szkoda kasy bo to na chwilę). Mieszkam swoje z okresu kiedy byłam grubsza i żadna mi się nie zapina na brzuchu, a chłody idą. Na jakiś spacer czy coś to tak słabo rozpusta chodzić.... 🤔
Dzięki :)
Ja mam plan chodzić w rozpiętym płaszczu. Mam wielkie i grube szale, omotam się i będzie ok 😀 przed ciążą też tak często chodziłam.

Na razie nie ma jakiś chłodnych dni więc to co mam w zupełności mi wystarczy a później po porodzie pewnie coś sobie kupię jak nie wrócę do formy sprzed ciąży 😉

reklama

Hej. No trochę krzywa po godzinie wysoka i po 2 też... prawdopodobnie będziesz miała insulinę po posiłku(choć w sumie aż tak się nie znam)zrobią badania i będziesz wszystko wiedzieć. A na czczo jaki miałaś cukier? No i byłas na diecie cukrzycowej?

Do góry