Na pewno, ale tak jak sama wspomniałaś, powolutku jednak ciąża, poród i połóg to trudny czas dla organizmu i nie ma co wracać do formy na wyścigi, lepiej powoli, najlepiej z przyzwoleniem ginekologa, a jeszcze lepiej dodatkowo także fizjoterapeuty uroginekologicznego. Mi kilogramy same leciały to fakt, dużo podczas kp, większa aktywność fizyczna przyszła później, a potem tak polubiłam ćwiczenia, że mogłabym to robić codziennie dopóki nie zaszłam w tę ciążę i pierwszy trymestr praktycznie przespałam a ruch w ciąży owszem, gdy nie ma przeciwwskazań, jest wręcz polecany a u mnie jednak w ciągu dnia tego ruchu trochę jestWow to super że wróciłaś do formy bez większego wysiłku.
Na to po cichu liczę że po porodzie powolutku wrócę do tego co było ale aktualnie bardzo często bolą mnie plecy więc ruch w moim przypadku jest wskazany.
reklama
G
guest-1693758626
Gość
@maszak ja się jeszcze zastanawiam nad tymi zakupami, w sumie zostały dwa miesiące, więc może też wystarczy mi to w co się mieszczę
Ja do tej pory kupiłam jedna parę spodni ciążowych.
Na początku chodziłam w tym co miałam bo i się mieściłam.
Nie ma sensu wydawać kasę tym bardziej że ja większość czasu spędzam w domu aby tyle co lekarz / badania.
Goodka
Moderator
Ja już drugi raz musiałam kupić legginsy ciążowe, bo pierwsze są za ciasneJa do tej pory kupiłam jedna parę spodni ciążowych.
Nie ma sensu wydawać kasę tym bardziej że ja większość czasu spędzam w domu aby tyle co lekarz / badania.
G
guest-1693758626
Gość
Ja już drugi raz musiałam kupić legginsy ciążowe, bo pierwsze są za ciasne
Ja jeszcze się mieszcze.
Zostało dwa miesiące i nie mam zamiaru kupować to co mam powinno mi starczyć.
To fakt, nie ma co szaleć z ubraniami ciążowymi ja też ile się dało, to chodziłam w swoich, cześć koszulek nadal jest w miarę ok tylko u mnie wyjść jest trochę więcej, bo oprócz swojego ginekologa mam ostatnio dentystę plus zaczął się rok szkolny i ktoś musi odwieźć i przywieźć moje dziewczynyJa do tej pory kupiłam jedna parę spodni ciążowych.
maszak
Fanka BB :)
Hejo. Ja mam dwie pary jeansów, 3 koszulki typowo na brzuszek dłuższe, kilka bluzeczek z długim z poprzedniej ciąży i 2 pary szortów i sukienki(ale nie typowo ciążowe tylko takie luźniejsze). I wiecie o tym, że jak w nich jestem to niektórzy się nie zorientowali . Wczoraj poszłam z moimi zrobić zdjecia w nawłoci i miałyśmy takie same sukienki typu baby doll. Spotkaliśmy znajomą, to ochy i achy do młodego jak urósł, a u mnie nic nie zauważyła . Więc chyba nie jest źle
G
guest-1693758626
Gość
To ja gdy kogoś spotykam znajomego to tak samo nie idzie się zorientować
zakryje torebka albo sweterkiem
Ale jak ktoś wie że jestem w ciąży to mówi że dziwne ze na dziewczynkę jak ja tak ślicznie wyglądam i w cale corka nie zabiera mi urody No i że brzuszek też jest nie wielki
zakryje torebka albo sweterkiem
Ale jak ktoś wie że jestem w ciąży to mówi że dziwne ze na dziewczynkę jak ja tak ślicznie wyglądam i w cale corka nie zabiera mi urody No i że brzuszek też jest nie wielki
PatrycjaN22
Początkująca w BB
Ja to nawet się nie wazę wiec nie wiem ile przytyłam ale nie wydaje mi się że nie za wiele tylko brzuszek mam spory. Nie wiem jak u was nawet nie widać. Ja teraz 28 tydz byłam wczoraj na usg i mały wazy 1,4kg to podobno sporo może dlatego mam taki okrągły brzuszek mały grubas
reklama
Goodka
Moderator
Ja też mam duży brzuch i nie da się tego ukryć za torebką jak u @Józia89. . A przytyłam raczej mało, bo 5/6 kg na ten moment. U mnie dzisiaj 31t3dJa to nawet się nie wazę wiec nie wiem ile przytyłam ale nie wydaje mi się że nie za wiele tylko brzuszek mam spory. Nie wiem jak u was nawet nie widać. Ja teraz 28 tydz byłam wczoraj na usg i mały wazy 1,4kg to podobno sporo może dlatego mam taki okrągły brzuszek mały grubas