reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Wow to super że wróciłaś do formy bez większego wysiłku🤗.
Na to po cichu liczę że po porodzie powolutku wrócę do tego co było ☺️ ale aktualnie bardzo często bolą mnie plecy więc ruch w moim przypadku jest wskazany.
Na pewno, ale tak jak sama wspomniałaś, powolutku 🙂 jednak ciąża, poród i połóg to trudny czas dla organizmu i nie ma co wracać do formy na wyścigi, lepiej powoli, najlepiej z przyzwoleniem ginekologa, a jeszcze lepiej dodatkowo także fizjoterapeuty uroginekologicznego. Mi kilogramy same leciały to fakt, dużo podczas kp, większa aktywność fizyczna przyszła później, a potem tak polubiłam ćwiczenia, że mogłabym to robić codziennie 😅 dopóki nie zaszłam w tę ciążę i pierwszy trymestr praktycznie przespałam 😜 a ruch w ciąży owszem, gdy nie ma przeciwwskazań, jest wręcz polecany 🙂 a u mnie jednak w ciągu dnia tego ruchu trochę jest 😉

reklama
@maszak ja się jeszcze zastanawiam nad tymi zakupami, w sumie zostały dwa miesiące, więc może też wystarczy mi to w co się mieszczę 😉

Ja do tej pory kupiłam jedna parę spodni ciążowych.
Na początku chodziłam w tym co miałam bo i się mieściłam.
Nie ma sensu wydawać kasę tym bardziej że ja większość czasu spędzam w domu aby tyle co lekarz / badania.

Ja do tej pory kupiłam jedna parę spodni ciążowych.
Na początku chodziłam w tym co miałam bo i się mieściłam.
Nie ma sensu wydawać kasę tym bardziej że ja większość czasu spędzam w domu aby tyle co lekarz / badania.
To fakt, nie ma co szaleć z ubraniami ciążowymi 😉 ja też ile się dało, to chodziłam w swoich, cześć koszulek nadal jest w miarę ok tylko u mnie wyjść jest trochę więcej, bo oprócz swojego ginekologa mam ostatnio dentystę plus zaczął się rok szkolny i ktoś musi odwieźć i przywieźć moje dziewczyny 🙂

Hejo. Ja mam dwie pary jeansów, 3 koszulki typowo na brzuszek dłuższe, kilka bluzeczek z długim z poprzedniej ciąży i 2 pary szortów i sukienki(ale nie typowo ciążowe tylko takie luźniejsze). I wiecie o tym, że jak w nich jestem to niektórzy się nie zorientowali ;). Wczoraj poszłam z moimi zrobić zdjecia w nawłoci i miałyśmy takie same sukienki typu baby doll. Spotkaliśmy znajomą, to ochy i achy do młodego jak urósł, a u mnie nic nie zauważyła ;). Więc chyba nie jest źle

To ja gdy kogoś spotykam znajomego to tak samo nie idzie się zorientować 😉
zakryje torebka 😉 albo sweterkiem 😉

Ale jak ktoś wie że jestem w ciąży to mówi że dziwne ze na dziewczynkę jak ja tak ślicznie wyglądam i w cale corka nie zabiera mi urody 😉 No i że brzuszek też jest nie wielki ❤️❤️

Ja to nawet się nie wazę wiec nie wiem ile przytyłam ale nie wydaje mi się że nie za wiele tylko brzuszek mam spory. Nie wiem jak u was nawet nie widać. Ja teraz 28 tydz byłam wczoraj na usg i mały wazy 1,4kg to podobno sporo może dlatego mam taki okrągły brzuszek 😁 mały grubas 😁😁

reklama
Ja to nawet się nie wazę wiec nie wiem ile przytyłam ale nie wydaje mi się że nie za wiele tylko brzuszek mam spory. Nie wiem jak u was nawet nie widać. Ja teraz 28 tydz byłam wczoraj na usg i mały wazy 1,4kg to podobno sporo może dlatego mam taki okrągły brzuszek 😁 mały grubas 😁😁
Ja też mam duży brzuch i nie da się tego ukryć za torebką jak u @Józia89. 🤪. A przytyłam raczej mało, bo 5/6 kg na ten moment. U mnie dzisiaj 31t3d

Do góry