reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Wow to super że wróciłaś do formy bez większego wysiłku🤗.
Na to po cichu liczę że po porodzie powolutku wrócę do tego co było ☺️ ale aktualnie bardzo często bolą mnie plecy więc ruch w moim przypadku jest wskazany.
Na pewno, ale tak jak sama wspomniałaś, powolutku 🙂 jednak ciąża, poród i połóg to trudny czas dla organizmu i nie ma co wracać do formy na wyścigi, lepiej powoli, najlepiej z przyzwoleniem ginekologa, a jeszcze lepiej dodatkowo także fizjoterapeuty uroginekologicznego. Mi kilogramy same leciały to fakt, dużo podczas kp, większa aktywność fizyczna przyszła później, a potem tak polubiłam ćwiczenia, że mogłabym to robić codziennie 😅 dopóki nie zaszłam w tę ciążę i pierwszy trymestr praktycznie przespałam 😜 a ruch w ciąży owszem, gdy nie ma przeciwwskazań, jest wręcz polecany 🙂 a u mnie jednak w ciągu dnia tego ruchu trochę jest 😉

reklama
@maszak ja się jeszcze zastanawiam nad tymi zakupami, w sumie zostały dwa miesiące, więc może też wystarczy mi to w co się mieszczę 😉

Ja do tej pory kupiłam jedna parę spodni ciążowych.
Na początku chodziłam w tym co miałam bo i się mieściłam.
Nie ma sensu wydawać kasę tym bardziej że ja większość czasu spędzam w domu aby tyle co lekarz / badania.

Ja do tej pory kupiłam jedna parę spodni ciążowych.
Na początku chodziłam w tym co miałam bo i się mieściłam.
Nie ma sensu wydawać kasę tym bardziej że ja większość czasu spędzam w domu aby tyle co lekarz / badania.
To fakt, nie ma co szaleć z ubraniami ciążowymi 😉 ja też ile się dało, to chodziłam w swoich, cześć koszulek nadal jest w miarę ok tylko u mnie wyjść jest trochę więcej, bo oprócz swojego ginekologa mam ostatnio dentystę plus zaczął się rok szkolny i ktoś musi odwieźć i przywieźć moje dziewczyny 🙂

Hejo. Ja mam dwie pary jeansów, 3 koszulki typowo na brzuszek dłuższe, kilka bluzeczek z długim z poprzedniej ciąży i 2 pary szortów i sukienki(ale nie typowo ciążowe tylko takie luźniejsze). I wiecie o tym, że jak w nich jestem to niektórzy się nie zorientowali ;). Wczoraj poszłam z moimi zrobić zdjecia w nawłoci i miałyśmy takie same sukienki typu baby doll. Spotkaliśmy znajomą, to ochy i achy do młodego jak urósł, a u mnie nic nie zauważyła ;). Więc chyba nie jest źle

To ja gdy kogoś spotykam znajomego to tak samo nie idzie się zorientować 😉
zakryje torebka 😉 albo sweterkiem 😉

Ale jak ktoś wie że jestem w ciąży to mówi że dziwne ze na dziewczynkę jak ja tak ślicznie wyglądam i w cale corka nie zabiera mi urody 😉 No i że brzuszek też jest nie wielki ❤️❤️

Ja to nawet się nie wazę wiec nie wiem ile przytyłam ale nie wydaje mi się że nie za wiele tylko brzuszek mam spory. Nie wiem jak u was nawet nie widać. Ja teraz 28 tydz byłam wczoraj na usg i mały wazy 1,4kg to podobno sporo może dlatego mam taki okrągły brzuszek 😁 mały grubas 😁😁

reklama
Ja to nawet się nie wazę wiec nie wiem ile przytyłam ale nie wydaje mi się że nie za wiele tylko brzuszek mam spory. Nie wiem jak u was nawet nie widać. Ja teraz 28 tydz byłam wczoraj na usg i mały wazy 1,4kg to podobno sporo może dlatego mam taki okrągły brzuszek 😁 mały grubas 😁😁
Ja też mam duży brzuch i nie da się tego ukryć za torebką jak u @Józia89. 🤪. A przytyłam raczej mało, bo 5/6 kg na ten moment. U mnie dzisiaj 31t3d

Do góry