reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Tak baby hug i przy młodym byłam mega zadowolona oby i tym razem się sprawdził :). Mój brzuchol też rośnie z dnia na dzień 🙉 i jestem już taka duża, że hoho...
Tez mam takie wrażenie, że rosnę w oczach 🙈 i w ogóle mam problem z ubieraniem, bo jakoś większość rzeczy mi nie leży... Ostatnio zamówiłam sobie dresy, legginsy i trzy koszulki i zwróciłam w sumie wszystko 🤷
@anetta_ 8kg na plusie na tym etapie to nie tak dużo 🙂 ja mam co prawda na ten moment 6,5kg na plusie, ale w pierwszej ciąży przytyłam 17kg, a po porodzie straciłam bez wysiłku więcej niż przytyłam 😉

reklama
Tez mam takie wrażenie, że rosnę w oczach 🙈 i w ogóle mam problem z ubieraniem, bo jakoś większość rzeczy mi nie leży... Ostatnio zamówiłam sobie dresy, legginsy i trzy koszulki i zwróciłam w sumie wszystko 🤷
@anetta_ 8kg na plusie na tym etapie to nie tak dużo 🙂 ja mam co prawda na ten moment 6,5kg na plusie, ale w pierwszej ciąży przytyłam 17kg, a po porodzie straciłam bez wysiłku więcej niż przytyłam 😉
Wow to super że wróciłaś do formy bez większego wysiłku🤗.
Na to po cichu liczę że po porodzie powolutku wrócę do tego co było ☺️ ale aktualnie bardzo często bolą mnie plecy więc ruch w moim przypadku jest wskazany.

Cześć wszystkim! Dziewczyny a jak u Was sytuacja z wagą 😀? Ja już 8kg na plusie 🦛 Muszę zacząć się więcej ruszać bo za chwilę zostanie tylko turlanie zamiast chodzenia😂
U mnie +2,5 kg i też dieta bo cukrzyca. Edit : chociaż na początku 2 było mniej to chyba powinnam napisać 4,5 kg
@seremida ja ostatnio nie umiem jie podjadać 🙈... stąd pewnie mała rośnie i brzuch.
@natin77 ja zakupiłam 2 miesiące temu 3 koszulki mama w h&m i dwie pary dresów. Na zalondo getry ciążowe, ale poki ciepło chodzę w sukienkach.. i nic nie zamawiam bo chyba się zmieszczę w to co mam :)

Ostatnia edycja:
U mnie +2,5 kg i też dieta bo cukrzyca. A wstawiam fotę brzuchola ;) u mnie 29+5..
@seremida ja ostatnio nie umiem jie podjadać 🙈... stąd pewnie mała rośnie i brzuch.
@natin77 ja zakupiłam 2 miesiące temu 3 koszulki mama w h&m i dwie pary dresów. Na zalondo getry ciążowe, ale poki ciepło chodzę w sukienkach.. i nic nie zamawiam bo chyba się zmieszczę w to co mam :)
Ojej 2,5kg to tyle co nic 🙉Super! A jak wygląda taka dieta przy cukrzycy ciążowej? Pytam z czystej ciekawości u mnie nie została na szczęście wykryta.

reklama
Ojej 2,5kg to tyle co nic 🙉Super! A jak wygląda taka dieta przy cukrzycy ciążowej? Pytam z czystej ciekawości u mnie nie została na szczęście wykryta.
Jesz częste posiłki, ale male porcje. Jest lista rzeczy dozwolonych i zakazanych... ale nie jest tak źle, choć człowiek się pilnuje. No i na początku 2 kg mniej więc pewnie to powinnam doliczyć i bedzie + 4,5 kg. No i chyba ja też nie mam tendencji do tycia, najwięcej 12 przybrałam w drugiej. Po urodzeniu 9 kg mniej ;).

Do góry