no to pocieszę jeszcze bardziej bo 90% ciąż wśród znajomych i rodziny to dolegliwości się właśnie kończyły z pierwszym trymestremDajesz nadzieję kobieto, że jeszcze tylko 3 tyg i po sprawie U mnie nie pamiętam kiedy się na dobre rozkręciło w pierwszej ciąży, ale wtedy nawet pasta do zębów miała inny smak, mam nadzieję że tym razem będzie lepiej.
reklama
Aleksandretta
Moderator
Tak, mam swój ogródek, szklarnię i sad. Więc w zimie kupujemy wszystko normalnie w sklepie, a od wiosny już powoli przechodzimy na własne uprawy, rzodkiewka już za dwa tygodnie myślę będzie dobra i zaczynamy sezon
Np. Moja córka jak zje borowki z marketu, nawet jak są bio to od razu biegunka pół dnia. A jak je moje z ogródka to może jeść garściami i nic jej nie dolega... Ogród to też moja pasja, chociaż teraz nie było łatwo, bo siać już trzeba było a ja chciałam tylko poleżeć na kanapie
Super! Ja owoce leśne tez mam - borówki, maliny, poziomki. Ale chciałabym mieć przynajmniej jeszcze swoje pomidorki i nowalijki
PasiastyOgon
Moderator
Oj, ja w poprzedniej ciąży musiałam myć zęby pastą dla dzieci bo inaczej od razu odruch wymiotny...Dajesz nadzieję kobieto, że jeszcze tylko 3 tyg i po sprawie U mnie nie pamiętam kiedy się na dobre rozkręciło w pierwszej ciąży, ale wtedy nawet pasta do zębów miała inny smak, mam nadzieję że tym razem będzie lepiej.
Aleksandretta
Moderator
Dajesz nadzieję kobieto, że jeszcze tylko 3 tyg i po sprawie U mnie nie pamiętam kiedy się na dobre rozkręciło w pierwszej ciąży, ale wtedy nawet pasta do zębów miała inny smak, mam nadzieję że tym razem będzie lepiej.
Ja stosuje naturalną pastę do zębów (bez fluoru) - Sylveco. Może ona Ci bardziej podejdzie?
Ale to żaden problem, kupujesz skrzynie, albo mąż sam skręci jak umie( podwyzszone grzadki). Ja tez uprawiam w podwyższonych grzadkach bo mam blisko tuje i nie chciałam żeby się biły z warzywami o pokarm i do tego tuje nawozimy, więc nie chciałam tego później zjeść w sałacie .Super! Ja owoce leśne tez mam - borówki, maliny, poziomki. Ale chciałabym mieć przynajmniej jeszcze swoje pomidorki i nowalijki
Nawiez do tego dobrej ziemi i możesz sadzić co chcesz ja chyba w obi kupowałam takie giga paki 60l ziemi
Justyna3210
Fanka BB :)
Zazdroszczę Wam talentu i zapału w ogrodzie! Ja chciałabym mieć piękny warzywniak i kolorowe kwiaty, ale nie mam w tym ni grosz wyczucia nawet kwiatki w doniczkach mają ze mną skaranie boskie choć już ich tak szybko nie zabijam, nawet jeden się rozrasta, więc chyba robię postępy ja to jednak jestem kuchenne i plastyczne zwierzę, nie ogrodoweAle to żaden problem, kupujesz skrzynie, albo mąż sam skręci jak umie( podwyzszone grzadki). Ja tez uprawiam w podwyższonych grzadkach bo mam blisko tuje i nie chciałam żeby się biły z warzywami o pokarm i do tego tuje nawozimy, więc nie chciałam tego później zjeść w sałacie .
Nawiez do tego dobrej ziemi i możesz sadzić co chcesz ja chyba w obi kupowałam takie giga paki 60l ziemi
Nie zrażaj się bo ja w domu większość kwiatków mam sztucznych bo zapominam podelwac i wszystko padało ale w warzywniku to już jakoś jest inaczej i dbamZazdroszczę Wam talentu i zapału w ogrodzie! Ja chciałabym mieć piękny warzywniak i kolorowe kwiaty, ale nie mam w tym ni grosz wyczucia nawet kwiatki w doniczkach mają ze mną skaranie boskie choć już ich tak szybko nie zabijam, nawet jeden się rozrasta, więc chyba robię postępy ja to jednak jestem kuchenne i plastyczne zwierzę, nie ogrodowe
Aleksandretta
Moderator
Zazdroszczę Wam talentu i zapału w ogrodzie! Ja chciałabym mieć piękny warzywniak i kolorowe kwiaty, ale nie mam w tym ni grosz wyczucia nawet kwiatki w doniczkach mają ze mną skaranie boskie choć już ich tak szybko nie zabijam, nawet jeden się rozrasta, więc chyba robię postępy ja to jednak jestem kuchenne i plastyczne zwierzę, nie ogrodowe
Ja w domu mam taka ściankę z roślinami, która się sama nawadnia - ogrod wertykalny. I są to jedyne rośliny w domu, które się utrzymują No ale prace ogrodowe to ja uwielbiam - relaksuje mnie to.
Aleksandretta
Moderator
Ale to żaden problem, kupujesz skrzynie, albo mąż sam skręci jak umie( podwyzszone grzadki). Ja tez uprawiam w podwyższonych grzadkach bo mam blisko tuje i nie chciałam żeby się biły z warzywami o pokarm i do tego tuje nawozimy, więc nie chciałam tego później zjeść w sałacie .
Ok - to może być wyjście. W tym sezonie to już chyba za późno ale na przyszły sezon wykorzystam chyba ten pomysł
reklama
maszak
Fanka BB :)
@PasiastyOgon a to podejscie rewelacja. To nie dziwię Ci się ze idziesz prywatnie. Ja to mam dwóch na nfz i obaj super. W sumie u mnie 8 tydzien a większośc badań zrobiona. Teraz krzywa, mocz, usg na kazdej i mysle, ze na kazdej mi bedzie robił . Bo dla tatusia foto musi być, nawet powiedzial że może na wizytę przyjść.
@Klaudix99 mi pomagały tabletki do ssania czarna porzeczka - islandica dla kobiet w ciąży.
@Klaudix99 mi pomagały tabletki do ssania czarna porzeczka - islandica dla kobiet w ciąży.